Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 48435
Acord del Consell de Govern de 15 de març de 2021 pel qual es rectifiquen determinades errades de l’Acord el Consell de Govern de 12 de març de 2021, pel qual s’estableixen els nivells d’alerta sanitària per illes que han de vigir a la comunitat autònoma de les Illes Balears i s’estableixen mesures excepcionals de prevenció del contagi de la COVID-19 aplicables temporalment a les illes

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant l'Acord el Consell de Govern de 12 de març de 2021, s'establiren els nivells d'alerta sanitària per illes que han de vigir a la comunitat autònoma de les Illes Balears entre el dia 13 de març i el dia 11 d'abril de 2021 i també s'establiren mesures excepcionals de prevenció del contagi de la COVID-19 aplicables temporalment en cadascuna de les illes.

S'ha observat que en la transcripció de l'Acord esmentat es va incórrer en un seguit d'errors envers les mesures excepcionals proposades per aplicar a les illes de Menorca i Formentera.

D'acord amb l'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les administracions poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, les errades materials, de fet o aritmètiques dels seus actes.

L'article 19.1, 2 i 4 del Decret 68/2012, de 27 de juliol, pel qual es regula el Butlletí Oficial de les Illes Balears, disposa:

1. Els documents publicats amb errors o omissions que n'alterin o en modifiquin el contingut o puguin suscitar dubtes pel que fa al cas han de ser reproduïts, en tot o en part, amb les correccions pertinents.

[...]

3. Quan es tracti de simples errors o omissions materials, que ja figuraven en el text tramès per publicar i que no constitueixen una modificació o una alteració del sentit dels textos, la rectificació dels quals s'estimi convenient per evitar possibles confusions, ha de fer la rectificació l'òrgan del qual emani el text i s'ha de reproduir en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en tot o en part, amb les correccions escaients.

4. Els supòsits prevists en l'apartat 2 d'aquest article s'han d'intitular en el sumari com a Correcció d'errates' Els prevists en l'apartat 3 s'han d'intitular com a Correcció d'errades. En ambdós supòsits, la correcció s'ha de publicar en la mateixa secció, subsecció i epígraf en el qual es va publicar el text que es corregeix.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut i Consum, en la sessió de 15 de març de 2021, adoptà entre d'altres l'Acord següent:

Primer. Rectificar l'errada comesa en el tercer paràgraf de l'apartat h) del punt segon de l'Acord del Consell de Govern de 12 de març de 2021, pel qual s'estableixen els nivells d'alerta sanitària per illes que han de vigir a la comunitat autònoma de les Illes Balears i s'estableixen mesures excepcionals de prevenció del contagi de la COVID-19 aplicables temporalment a les illes, relatiu a les mesures excepcionals aplicables a l'activitat d'hoteleria i restauració de les illes de Mallorca i Formenter, de la manera següent:

On diu:

- Resta permesa l'activitat de les terrasses de bars, cafeteries i restaurants fins a les 17.00 hores de cada dia a l'Illa de Mallorca i a l'illa de Formentera, reduïda al 50 %de la capacitat màxima autoritzada, amb una ocupació màxima de 4 persones per taula o agrupació de taules d'un màxim de 2 nuclis de convivència en el cas de l'illa de Mallorca, i de 6 persones per taula o agrupació de taules a l'illa de Formentera, sense que es puguin dividir agrupacions majors entre taules o agrupacions de taules contigües. La disposició de les taules ha de garantir una distància mínima d'1,5 metres entre la posició de més proximitat entre els seients de dues taules o agrupacions de taules. Tant la comanda com el servei s'han de fer amb els clients asseguts a taula. Tenen la mateixa consideració que les terrasses els patis descoberts i les zones de jardí interiors dels locals. Es permet l'accés als interiors dels locals mentre estiguin obertes les terrasses, tant per accedir al bany com als patis descoberts o jardins interiors.

 

​​​​​​​Hi ha de dir:

- Resta permesa l'activitat de les terrasses de bars, cafeteries i restaurants fins a les 17.00 hores de cada dia a l'illa de Mallorca i fins a les 18.00 hores a l'illa de Formentera, reduïda al 50 %de la capacitat màxima autoritzada, amb una ocupació màxima de 4 persones per taula o agrupació de taules d'un màxim de 2 nuclis de convivència en el cas de l'illa de Mallorca, i de 6 persones per taula o agrupació de taules d'un màxim de 2 nuclis de convivència en el cas de l'illa de Formentera, sense que es puguin dividir agrupacions majors entre taules o agrupacions de taules contigües. La disposició de les taules ha de garantir una distància mínima d'1,5 metres entre la posició de més proximitat entre els seients de dues taules o agrupacions de taules. Tant la comanda com el servei s'han de fer amb els clients asseguts a taula. Tenen la mateixa consideració que les terrasses els patis descoberts i les zones de jardí interiors dels locals. Es permet l'accés als interiors dels locals mentre estiguin obertes les terrasses, tant per accedir al bany com als patis descoberts o jardins interiors.

Segon. Rectificar l'errada comesa en el tercer paràgraf de l'apartat e) del punt tercer de l'Acord el Consell de Govern de 12 de març de 2021, pel qual s'estableixen els nivells d'alerta sanitària per illes que han de vigir a la comunitat autònoma de les Illes Balears i s'estableixen mesures excepcionals de prevenció del contagi de la COVID-19 aplicables temporalment a les illes, relatiu a les mesures excepcionals aplicables a l'activitat esportiva a l'illa de Menorca, de la manera següent:

On diu:

- A les competicions esportives d'àmbit estatal es permet la presència de públic, amb una reducció de la cabuda al 50 % de la capacitat màxima autoritzada de la instal·lació i de 500 persones assistents en el cas que es tracti de competicions en instal·lacions descobertes, i una reducció de la cabuda al 30 % de la capacitat màxima autoritzada de la instal·lació i 200 persones assistents en el cas d'instal·lacions cobertes. En tot cas, hi ha d'haver 3 seients de separació entre persones, llevat que es tracti de convivents, i s'han d'habilitar intercalant-hi files que no es puguin fer sevir.

Hi ha de dir:

- A les competicions esportives es permet la presència de públic, amb una reducció de la cabuda al 50 % de la capacitat màxima autoritzada de la instal·lació i de 500 persones assistents en el cas que es tracti de competicions en instal·lacions descobertes, i una reducció de la cabuda al 30 % de la capacitat màxima autoritzada de la instal·lació i 200 persones assistents en el cas d'instal·lacions cobertes. En tot cas, hi ha d'haver 3 seients de separació entre persones, llevat que es tracti de convivents, i s'han d'habilitar intercalant-hi files que no es puguin fer servir.

Tercer. Notificar aquest Acord a la Delegació del Govern a les Illes Balears, als consells insulars i als ajuntaments de la comunitat autònoma de les Illes Balears, així com a la direcció operativa del Pla Territorial de Protecció Civil de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (PLATERBAL) per a la transició cap a una nova normalitat derivada de la situació d'emergència de salut pública ocasionada per la COVID-19.

Corresponen a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i als ajuntaments, en l'àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control del compliment correcte de les obligacions que preveu aquest Acord, a l'efecte de garantir-ne l'efectivitat. Amb aquesta finalitat, les administracions esmentades poden sol·licitar la col·laboració de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. L'incompliment de les mesures pot ser sancionat de conformitat amb la normativa aplicable en matèria de salut pública.

Quart. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Cinquè. Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que el dicta, en el termini d'un mes comptador des que es publiqui, d'acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o, alternativament, un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors des que es publiqui, de conformitat amb el que disposen els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 15 de març de 2021

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez