Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 34527
Aprovació definitiva ordenança n. 27 reguladora del preu públic per la prestació de serveis qie es realitzin a Ca n'Oliver col·lecció Hernández-Sanz Hernández-Mora

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment d'allò que disposen l'article 17.4 del text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, l'article 111 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local es fa públic que el Ple de l'ajuntament de Maó en sessió ordinària celebrada el dia 28 de gener de 2021 va aprovar inicialment, la modificació de l'Ordenança fiscal núm.27 no havent-se presentat cap reclamació contra l'acord d'aprovació inicial ha quedat aprovada definitivament en data 26 de febrer de 2021. 

Es procedeix a publicar íntegrament el tex de l'Ordenança fiscal al Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el taulell d'anuncis digital de l'Ajuntament, entrant en vigor des de la citada publicació. 

Contra l'aprovació de l'Ordenança Fiscal, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats des del dia següent al de publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província.

 

 Maó, 8 de març de 2021

L'alcalde Héctor Pons Riudavets

 

Ajuntament de Maó ORDENANÇA NÚM. 27

PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS QUE ES REALITZIN A CA N'OLIVER COL·LECCIÓ HERNÁNDEZ SANZ-HERNÁNDEZ MORA

Article 1r.- Fonament i naturalesa

D'acord amb el que disposa 41 del text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març (TRHL), l'Ajuntament estableix preus públics per la prestació de serveis i activitats que es realitzin a Ca n'Oliver Col·lecció Hernández Sanz-Hernández Mora, l'especificació dels quals es conté en les tarifes de l'article 4 d'aquesta Ordenança.

Article 2n.- Concepte

Els preus públics regulats en aquesta Ordenança constitueixen prestacions patrimonials de caràcter públic que es satisfaran pels usuaris que voluntàriament sol·licitin alguna de les activitats o serveis que habiliten l'exigència de l'abonament del preu públic regulat en la present Ordenança serien els següents:

- Visita de l'exposició permanent.

- Visita d'exposicions temporals:

- Ús de la sala d'actes.

- Ús del pati interior.

- Ús de l'immoble.

- Drets per ús comercial de les imatges murals de l'edifici.

- Drets per ús comercial de les imatges  de les col·leccions artístiques.

- Drets per ús comercial de l' imatge de l'edifici o de qualsevol dels seus elements o instal·lacions.

- Venda de publicacions: llibres, postals, làmines...

- Venda d'objectes de merchandising

 

Article 3r.- Obligats al pagament

Estan obligats al pagament dels preus públics regulats en aquesta Ordenança les persones o entitats que sol·licitin o es beneficiïn de la prestació de serveis o realització d'activitats a què es refereix l'article 1.

D'acord amb el previst en l'article 46.3 del TRLRHL, els deutes per preus públics no abonats conforme al previst en l'article anterior, podran exigir-se pel procediment administratiu de constrenyiment, inclosos aquells supòsits en què es detectin persones dins del recinte que no estiguin en possessió de l'entrada corresponent, quan aquesta sigui exigible conforme a l'establert en l'annex

Article 4t.- Quantia

1. La quantia del preu públic regulat en aquesta Ordenança serà la fixada en la Tarifa continguda en l'apartat següent, per cada un dels diferents serveis o activitats.

2. Les Tarifes d'aquests preus públic seran les següents:

A. TARIFES ORDENANÇA PREU PÚBLIC PER VISITES A CA N'OLIVER COL·LECCIÓ HERNÁNDEZ SANZ-HERNÁNDEZ MORA

Concepte

Euros

Visita Exposició permanent i temporals de l'1 de maig al 31 d'octubre

5

Tarifes reduïdes:

1º) Entrades gratuïtes:

a) Els menors de 10 anys.

b) Els grups estudiants que participin en les campanyes educatives promogudes per l'Ajuntament.

c) Les visites organitzades per entitats sense ànim de lucre, prèviament autoritzades i concertades  amb l'Ajuntament.

d) Professors, investigadors, monitors i guies turístics en l'exercici de les seves funcions, que acreditin aquesta condició mitjançant carnet o document oficial.

e) Membres d'associacions locals, nacionals o internacionals  de museus (ICOM, ICOMOS, associacions d'amics dels museus, Fons cultural Hernández Mora etc.), que acreditin aquesta condició mitjançant carnet o document oficial.

f) Les persones en situació d'atur que acreditin aquesta condició mitjançant la documentació pertinent.

g) Les visites realitzades:

  • En diumenge.
  • El dia 18 de maig. Dia Internacional dels Museus.

2º) Tindran una reducció del 50%:

a) Majors de 65 anys, que acreditin aquesta condició mitjançant el Document Nacional d'Identitat o document adient.

b) Titulars del Carnet Jove, carnet d'estudiant o els seus corresponents internacionals que  acreditin aquesta condició mitjançant el carnet corresponent.

c) Les famílies nombroses i les famílies educadores que  acreditin aquesta condició mitjançant el  corresponent carnet.

d) Abonaments conjunts amb altres equipaments culturals.

3º) Tindran una reducció del 25% les visites concertades i organitzades mitjançant la col·laboració d'operadors turístics, empreses hoteleres o de comercialització de productes culturals o d'oci,

B. TARIFES ORDENANÇA PREU PÚBLIC PER ALTRES SERVEIS  A CA N'OLIVER COL·LECCIÓ HERNÁNDEZ SANZ-HERNÁNDEZ MORA

Concepte

Import €

Ús de Sala d'Actes- Import per hora d'ocupació

30,00

Ús del pati interior- Import per hora d'ocupació

20,00

Ús de l'immoble- Import per hora d'ocupació

60,00

Drets per ús comercial de les imatges murals de l'edifici- Import per cada reproducció de la imatge

0'02

Drets per ús comercial de les imatges  de les col·leccions artístiques- Import per cada reproducció de la imatge

0,01

Drets per ús comercial de l' imatge de l'edifici o de qualsevol dels seus elements o instal·lacions- Import per cada reproducció de la imatge

0,01

Sense perjudici de l'anterior i per raons fundades d'interès general, l'Ajuntament podrà acordar cessions gratuïtes i puntuals d'ús de les instal·lacions, en favor d'altres institucions, entitats sense ànim de lucre o altres persones físiques o jurídiques, en les condicions prèviament concertades amb l'Ajuntament.

3. Les tarifes reduïdes no es podran acumular en cap cas.

Article 5è.- Règim de declaració i d'ingrés

La obligació de pagament del preu públic es produirà des del moment en què el visitant sol·liciti la seva entrada en el recinte municipal o qualsevol dels serveis, entenent-se produïda tal sol·licitud i complerta l'obligació de pagament amb l'adquisició dels tiquets o altres documents justificatius del pagament del preu públic corresponent.

Article 6è.- Responsabilitat dels usuaris.

Els visitants a l'edifici vindran obligats a reintegrar a l'Ajuntament els desperfectes o

danys que causessin a instal·lacions, objectes o a l'immoble amb motiu de la seva permanència, per a això es tramitarà el corresponent expedient amb audiència dels interessats. A l'efecte de l'avaluació dels danys causats s'atendrà al valor de l'Inventari Municipal o a la taxació específica dels mateixos, en cas de ser necessària.

Disposició Addicional primera.- Modificació dels preceptes de l'ordenança i de les referències que fa a la normativa vigent, amb motiu de la promulgació de normes posteriors

Els preceptes d'aquesta Ordenança que, per raons sistemàtiques reprodueixin aspectes de la legislació vigent i altres normes de desenvolupament, i aquells en què es facin remissions a preceptes d'aquesta, s'entendrà que són automàticament modificats i/o substituïts, en el moment en què es produeixi la modificació dels preceptes legals i reglamentaris de què porten causa.

Disposició Addicional segona. Interoperabilitat.

Les persones beneficiàries dels serveis i/o activitats inclosos en aquesta ordenança tenen dret a no aportar documents que ja es trobin en poder de l'Ajuntament de Maó o hagin estat elaborats per qualsevol altra Administració. L'Ajuntament consultarà o recaptarà aquests documents electrònicament a través de les seves xarxes corporatives o mitjançant consulta a les plataformes d'intermediació de dades o altres sistemes electrònics habilitats a aquest efecte, tret que l'interessat s'oposés a això. 

Disposició Addicional tercera. Delegació a la Junta de govern.

L'establiment o modificació dels preus públics queda  delegat a la Junta de Govern local, conforme a l'article 23.2.b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local. 

Disposició final

La present Ordenança fiscal, aprovada provisionalment pel Ple de la Corporació en sessió celebrada el 22/12/2020 i que ha quedat definitivament aprovada en data 26/02, entrarà en vigor al dia següent al de publicació en el Butlletí Oficial de Les Illes Balears i regirà fins la seva modificació o derogació expressa.