Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Núm. 32662
Modificació Puntual núm. 26 de les normes subsidiàries d'actualització i adaptació cartogràfica dels sistemes generals d'infraestuctures i equipament comunitari

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expedient 2017/892

El Ple de l'Ajuntament a la sessió de dia 25 de febrer de 2021, es va adoptar l'acord següent:

Vist que l'Arquitecte Angel García de Jalón Lastra, va redactar avanç modificació de les Normes Subsidiàries núm. 26 consistent en actualització i adaptació cartogràfica dels sistemes generals d'infraestructures i equipament comunitari i el Geògraf José Francisco Feliu de la Peña Pons va redactar avaluació ambiental estratègica simplificada de la modificació puntual de les Normes Subsidiàries núm. 26. Avanç que fou aprovat pel Ple de l'Ajuntament en sessió 10-07-2017.

Vist que en data 16-05-2019 va tenir entrada al Registre General Municipal la Resolució del president de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears per la qual es formula l'informe ambiental estratègic sobre la Modificació núm. 26 de les NS, actualització i adaptació cartogràfica dels sistemes generals d'infraestructures i equipament comunitari. Resolució que obliga a introduir canvis substancials en l'Avanç tal i com venia formulat ja que el futur Parc Verd (Sa Coma, s'Illot o Cala Millor) no es pot ubicar en sòl rústic sense que es tramiti una avaluació ambiental estratègica ordinària ja que es considera que tendria efectes significatius en el medi ambient. A més s'han de subsanar algunes deficiències (en els plànols de planta s'ha de grafiar el domini públic hidràulic, zones de flux preferent, de servitud, de policia i inundables i s'ha de justificar el compliment del Pla Hidrològic).

Vist que l'Arquitecte Angel García de Jalón Lastra, va redactar nou avanç de modificació de les Normes Subsidiària núm. 26 (agost 2019) en que es realitzen alguns canvis en relació a l'anterior Avanç: a) No es preveu el futur Parc Verd (Sa Coma, s'Illot o Cala Millor) que en tot cas es preveurà a futurs canvis de planejament urbanístic; b) Es subsanen les deficiències indicades; c) Es fa una regulació de la utilització del subsol dels espais d'ús i domini públic. Acompanya a aquest nou Avanç avaluació ambiental estratègica del geògraf José Francisco Feliu de la Peña Pons.

Vist que el nou Avanç fou aprovat pel Ple de l'Ajuntament en sessió 06-11-2019. Havent-se realitzat la informació pública sense que consti presentada cap al·legació.

Vist que en data 05-06-2020 va tenir entrada al Registre General Municipal la Resolució del president de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears per la que es formula la declaració ambiental estratègica sobre la Modificació núm. 26 de les NNSS, actualització i adaptació cartogràfica sistemes general d'infraestructures i equipament comunitari que conclou no subjectar a avaluació ambiental estratègica ordinària la modificació.

Vist que l'Arquitecte Angel García de Jalón Lastra, ha redactat la documentació (desembre 2020) per a l'aprovació inicial de l'assenyalada modificació. Que a més de l'actualització i adaptació cartogràfica dels sistemes generals d'infraestructures i equipament comunitari i la regulació del subsol també inclou l'actualització de la classificació del sòl.

Vist que de conformitat amb la Llei 12/2017 d'Urbanisme de les Illes Balears es poden tramitar i aprovar modificacions de planejament encara que aquest planejament no estigui adaptat als instruments d'ordenació territorial i a la resta de normativa aprovada.

Vist que les modificacions reflectides a la documentació per a l'aprovació inicial s'han de considerar d'interès general ja que afecten les infraestructures i els equipaments comunitaris i pretén tenir una planificació que inclogui tots els elements que conformen aquestes infraestructures i equipaments, així com la seva definició cartogràfica el més exacte possible, a més d'introduir la regulació de la utilització del subsol del domini públic aspecte que fins ara les NNSS no tenien en compte i actualització la classificació del sòl.

Vist que la modificació inicial ha estat informada favorablement per l'Arquitecte Municipal a través d'informe de 19-01-2021, per l'Enginyer Municipal a través d'informe de 22-01-2021 i per la tècnica de Medi Ambient a través del seu informe de 10-02-2021.

Vist l'informe de l'assessor jurídic de data 12 de febrer de 2021 i el dictamen de la Comissió Informativa de 22 de febrer de 2021.

 

EL PLE ACORDA:

Primer. Aprovar inicialment la modificació de les Normes Subsidiàries núm. 26 redactada per l'Arquitecte Angel García de Jalón Lastra, relativa a actualització i adaptació cartogràfica dels sistemes generals d'infraestructures i equipament comunitari.

Segon. Sotmetre aquesta aprovació al tràmit d'informació pública per un termini de 45 dies, tràmit que, de conformitat amb l'article 55 de la Llei 12/2017 d'Urbanisme, consistirà en la inserció d'un anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un dels diaris de major difusió de les Illes Balears i a la seu electrònica de l'Ajuntament, en aquesta seu electrònica a més de l'anunci s'insertarà la documentació completa. Totes les persones que es mostrin interessades podran consultar la documentació en horari d'oficina (de 8h a les 14.30h) els dies feiners (de dilluns a divendres) a les dependències municipals d'urbanisme situades a la Plaça de l'Ajuntament s/n, així com també, fer ús del seu dret a presentar les al·legacions que estimin adients. Als anuncis d'informació pública es farà constar de manera clara el localitzador uniforme de recursos de la seu electrònica per accedir a la documentació.

Tercer. Sol·licitar a la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca l'informe en relació a aquesta modificació previst a l'article 55.3 de la Llei 12/2017 d'Urbanisme.

  

Sant Llorenç des Cardassar, 2 de març de 2021

El batle

Mateu Puigròs Sureda