Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 23757
Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 24 de febrer de 2021 per la qual es deleguen competències en matèria de gestió de personal docent

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, en l'article 6, estableix les competències que té atribuïdes el conseller o consellera competent en matèria de funció pública.

2. A més, el punt 4 de l'article 6 de la Llei 3/2007 disposa que també corresponen al conseller o consellera competent en matèria de funció pública les competències que, en matèria de personal, li atribueix la normativa vigent i, en general, les que no estiguin atribuïdes expressament a altres òrgans. Per tant, s'han de tenir en compte la resta de normes vigents per saber a qui corresponen certes competències no esmentades en els punts 2 i 3 d'aquest article.

3. Així mateix, l'article 7.2 de la Llei 3/2007 disposa que el conseller o consellera competent en matèria de funció pública, en els termes que estableix la normativa vigent, pot delegar les competències que li atribueix aquesta Llei en els consellers i en els presidents de les entitats autònomes dependents de l'Administració autonòmica. Aquest apartat igualment permet que els òrgans que exerceixen aquestes competències per delegació puguin, d'altra banda, delegar-les en òrgans dependents jeràrquicament i en òrgans de les entitats autònomes que en depenen.

4. A més, l'article 25.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que, mitjançant un acte motivat, els òrgans administratius poden delegar l'exercici de les seves competències, conservant-ne la titularitat, en altres òrgans de l'Administració autonòmica de rang igual o inferior, encara que no siguin jeràrquicament dependents.

5. Arran d'aquesta possibilitat de delegació, es va dictar la Resolució de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització de 15 de juliol de 2019 per la qual es deleguen competències en matèria de gestió de personal docent (BOIB núm. 100, de 20 juliol de 2019).

6. L'article 11.d) de la Llei 3/2003 estableix que correspon als consellers, en l'àmbit de les competències materials atribuïdes a la seva conselleria, dirigir-ne els recursos humans, d'acord amb la legislació específica. La legislació a què es refereix és, principalment, la Llei 3/2007 i la normativa de desplegament.

7. El 14 de febrer de 2021 es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el Decret 8/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, de modificació del Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i el 15 de febrer de 2021 es publicà el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8. Aquesta nova estructura orgànica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears fa recomanable dictar una nova resolució que deixi sense efecte l'anterior.

Fonaments de dret

1. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, pel que fa a les delegacions de competències.

2. Els articles 25 i 42.c) de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, pel que fa a la delegació interorgànica de l'Administració autonòmica, així com els articles 11 i 14 de la mateixa Llei, quant a les persones titulars de les conselleries i quant a les persones titulars de les secretaries generals, respectivament, amb relació a la gestió dels recursos humans de la conselleria corresponent.

3. Els articles 6 i 7 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, pel que fa a les competències del conseller o consellera competent en matèria de funció pública i l'alteració de les competències.

4. El Decret 8/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, de modificació del Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en el conseller competent en matèria de funció pública docent l'exercici de les competències administratives, inclosa la signatura de les resolucions derivades dels expedients administratius en matèria de gestió de personal que s'enumeren a continuació:

  1. Declarar les situacions administratives del personal funcionari docent.
  2. Reconèixer el temps de serveis previs del personal funcionari docent.
  3. Reconèixer els triennis i els sexennis del personal docent.
  4. Tramitar i formalitzar els contractes de feina del personal docent en els casos en què, segons la disposició addicional tercera de la Llei 3/2007, no té atribuïda aquesta competència.
  5. Resoldre els procediments disciplinaris incoats a personal docent per faltes greus o molt greus, quan no impliquen separació del servei.
  6. Tramitar i resoldre les sol·licituds de reconeixement de compatibilitat del personal docent.
  7. Proposar al Consell de Govern l'aprovació de l'oferta pública d'ocupació del personal docent.
  8. Tramitar i declarar la jubilació forçosa, voluntària i per incapacitat permanent del personal docent.
  9. Instruir i resoldre els procediments de canvi o adaptació del lloc de treball del personal docent per motius de salut.

2. Disposar que la delegació de facultats a què es refereix aquesta Resolució no altera la competència de l'òrgan delegant i que s'entén sens perjudici de les potestats de revocació i avocació de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, pel que fa al coneixement o la resolució dels assumptes o procediments en què ho consideri oportú, sempre d'acord amb el que preveuen els articles 25 i 28 de la Llei 3/2003.

3. Disposar que la delegació implica la transmissió global de l'exercici de la competència i, per tant, inclou la resolució del recurs de reposició i qualsevol altre tràmit que se'n derivi.

4. Disposar que l'òrgan en el qual s'han delegat les competències esmentades pot, al seu torn, delegar-les en òrgans dependents jeràrquicament i en òrgans dels organismes autònoms que en depenen, d'acord amb el segon paràgraf de l'article 7.2 de la Llei 3/2007.

5. Disposar que les resolucions adoptades en virtut de qualsevol de les delegacions de competències a les quals es refereix aquesta Resolució han d'indicar expressament aquesta circumstància, juntament amb l'especificació de l'òrgan delegant i de la publicació oficial d'aquesta delegació.

6. Ordenar l'aplicació d'aquesta Resolució a tots els actes que s'hagin de dictar a partir que entri en vigor, per la qual cosa també s'hi inclouen els que resolguin expedients ja iniciats.

7. Deixar sense efecte la Resolució de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització de 15 de juliol de 2019 per la qual es deleguen competències en matèria de gestió de personal docent (BOIB núm. 100, de 20 juliol de 2019).

8. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

9. Establir que els efectes d'aquesta Resolució es produiran a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 24 de febrer de 2021

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat Mercedes Garrido Rodríguez