Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 23747
Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 26 de febrer de 2021 per la qual es modifiquen les mesures contingudes en l’annex 1 de l’Acord del Consell de Govern de 14 de setembre de 2020 pel qual es concreten les mesures de caràcter organitzatiu i de prestació de serveis públics en l’àmbit dels serveis generals de l’Administració de la Comunitat Autònoma i del sector públic instrumental, per tal de reduir la presència dels empleats públics en el lloc de treball

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 161, de 17 de setembre de 2020, es va publicar l'Acord del Consell de Govern de 14 de setembre de 2020 pel qual es concreten les mesures de caràcter organitzatiu i de prestació de serveis públics en l'àmbit dels serveis generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma i del sector públic instrumental, per tal de reduir la presència dels empleats públics en el lloc de treball.

2. L'apartat cinquè d'aquest Acord estableix que les mesures adoptades tindran una vigència de dos mesos, sens perjudici de disposar-ne la pròrroga si persisteixen les circumstàncies que les motiven, i l'apartat sisè habilita la consellera d'Administracions Públiques i Modernització per modificar o prorrogar, mitjançant una resolució, les mesures que conté l'Acord, si les circumstàncies ho exigeixen.

3. El 13 de novembre de 2020, la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, atesa la situació sanitària existent, va dictar una resolució mitjançant la qual prorroga aquestes mesures i disposa que mantindran la vigència fins al dia 31 de gener de 2021, sens perjudici de disposar-ne la prorroga si persisteixen les circumstàncies que les motiven.

4. El 25 de gener de 2021, la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, atès que la situació sanitària continuava amb un nivell de risc alt, va dictar una resolució mitjançant la qual prorroga aquestes mesures i disposa que mantindran la vigència fins al dia 8 de maig de 2021, sens perjudici de disposar-ne la modificació o la pròrroga si les circumstàncies ho exigeixen.

5. Des d'aquesta darrera resolució de pròrroga de la vigència de les mesures organitzatives, s'ha produït una millora de la situació sanitària, amb una evolució a la baixa de totes les dades relatives a la incidència del virus SARS-Cov-2 a les Illes Balears, la qual cosa fa aconsellable modificar les mesures establertes el mes de setembre passat.

Fonaments de dret

1. El Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2.

2. El Reial decret 956/2020, de 3 de novembre, pel qual es prorroga l'estat d'alarma declarat pel Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2.

3. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer).

Per tot això, i una vegada oïda la Comissió de Seguiment de l'Acord, constituïda en el si de la Mesa Sectorial de Serveis Generals, dict la següent

Resolució

1. Modificar les mesures contingudes en l'annex 1 de l'Acord del Consell de Govern de 14 de setembre de 2020 pel qual es concreten les mesures de caràcter organitzatiu i de prestació de serveis públics en l'àmbit dels serveis generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma i del sector públic instrumental, per tal de reduir la presència dels empleats públics en el lloc de treball, el qual queda redactat d'acord amb l'annex d'aquesta Resolució.

2. Disposar que aquestes mesures seran vigents fins al 8 de maig de 2021, sens perjudici de disposar-ne la modificació o la pròrroga si les circumstàncies ho exigeixen.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Disposar que aquesta Resolució tindrà efectes a partir del dia 8 de març de 2021.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 45 i els següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici que es pugui interposar qualsevol altre recurs que es consideri oportú.

 

Palma, 26 de febrer de 2021

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Mercedes Garrido Rodríguez

 

ANNEX

1. A partir del dia 8 de març de 2021 s'ha de produir la reincorporació presencial, de manera progressiva, i d'acord amb les necessitats de cada unitat orgànica, del personal empleat públic que ocupi els llocs de treball següents:

Els caps de departament.

Els caps de servei.

Els secretaris/es personals, quan no sigui possible establir torns de feina.

2. Queden exceptuades d'aquesta obligació les persones incloses en l'apartat anterior que tenguin autoritzada la prestació de serveis mitjançant la modalitat de teletreball, d'acord amb el Decret 36/2013, de 28 de juny, pel qual es regula la modalitat de prestació de serveis mitjançant teletreball a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per a les quals es mantenen les condicions de l'autorització inicial; i el personal vulnerable que tingui la condició de grup vulnerable a la COVID-19 d'acord amb la definició establerta pel Ministeri de Sanitat, i així ho aconselli el Servei de Prevenció.

3. Pel que fa a la resta de personal, es pot optar entre mantenir els torns de feina presencials ja establerts o establir-ne uns de nous que s'adaptin a la nova situació que disposa l'apartat 1 d'aquest annex.

4. Els dies o les setmanes en què el personal no treballi de manera presencial, la prestació del servei s'ha de dur a terme mitjançant la modalitat de teletreball, sempre que les funcions que tengui atribuïdes ho permetin. Durant aquest període, les persones que facin teletreball han de fitxar, com a feina externa, amb el motiu «teletreball COVID-19».

5. Correspon als titulars dels òrgans directius, amb el suport dels caps de departament o de servei, determinar les característiques definidores d'aquests torns: composició, tipus de rotació, sistemes de control del teletreball, etc. Amb caràcter general, cada unitat orgànica ha de distribuir el personal en dos o tres torns rotatoris de treball presencial i de caràcter diari o setmanal, la composició dels quals ha de ser estable i ha de garantir l'acompliment dels serveis essencials.

6. En el supòsit que un empleat públic tengui cura o atenció directa sobre una persona amb la qual existeixi una relació de dependència i que hagi estat obligada a fer quarantena per motiu de la COVID-19, passarà a prestar els seus serveis mitjançant la modalitat de “teletreball COVID-19”. Una vegada finalitzat el període de quarantena, aquesta persona s'ha de reincorporar al seu torn de treball.

7. Els secretaris generals, juntament amb els caps de cada unitat i els responsables de prevenció i de personal, han d'establir mesures de seguretat per a la ubicació del personal que hagi de prestar serveis presencials a cada una de les seus, i han de donar instruccions a les direccions generals i a les gerències dels ens del sector públic instrumental.

8. Les mesures que s'adoptin han de garantir el compliment i la continuïtat dels sectors essencials i estratègics.

9. Es manté la vigència de la Comissió de seguiment d'aquest Acord, creada en el si de la Mesa Sectorial de Serveis Generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que mantindrà la mateixa composició i funcions atribuïdes en la seva creació.

La Comissió de Seguiment s'ha de reunir quan així ho sol·liciti una de les parts que la componen.

Així mateix, la Comissió de seguiment s'ha de reunir en el cas que la incidència acumulada dels darrers 7 dies superi els 50 casos per cada 100.000 habitants, per tal de revisar, si escau, aquestes mesures.