Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 16111
Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, a proposta de la direcció gerència de l’Escola Balear d’Administració Pública, per la qual es deixa sense efecte el calendari de realització dels exercicis de les proves selectives convocades per a l’ingrés en determinats cossos, escales o especialitats de l’Administració de Comunitat Autònoma de les Illes Balears, corresponents a l’oferta pública de 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 17 de febrer de 2021, la direcció gerència de l'Escola Balear de l'Administració Púbica ha formulat la proposta de resolució següent:

Antecedents

1. Mitjançant respectives Resolucions de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019, (BOIB núm 57, de 30 d'abril de 2019), es va aprovar la convocatòria, les bases, els exercicis i el temari, i el barem de mèrits, i es va designar el Tribunal Qualificador de les proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna, inclosa la reserva per a persones amb discapacitat, al cos subaltern, al cos auxiliar i al cos de gestió de l'Administració general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Mitjançant respectives Resolucions de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019 (BOIB núm 63, de 9 de maig de 2019), es va aprovar la convocatòria, les bases, els exercicis i el temari, i el barem de mèrits, i es va designar el Tribunal Qualificador de les proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna, inclosa la reserva per a persones amb discapacitat, als cossos facultatius superiors de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que es relacionen a l'annex d'aquesta Resolució.

3. En el punt 11 de l'annex 1 de les Resolucions esmentades anteriorment, s'estableix el calendari de desenvolupament dels exercicis dels respectius cossos de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. En virtut de la disposició addicional tercera del Reial decret 463/2020, de 14 de març, per el qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada per la COVID-19 (BOE núm. 67 de 14 de març), es suspenen i interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats del sector públic.

L'estat d'alarma es prorrogà mitjançant successius Reials decrets fins el 21 de juny de 2020. No obstant això, el Reial decret 537/2020, de 22 de maig (BOE núm. 145 de 23 de maig), pel qual es prorroga l'estat d'alarma pel Reial decret 463/2020, de 14 de març pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada per la COVID-19, disposa a l'article 9 la represa dels terminis administratius que havien quedat suspesos amb efectes des de l'1 de juny de 2020.

5. Una vegada finalitzat l'estat d'alarma, s'han modificat els respectius calendaris de realització de les proves selectives per a l'accés als cossos generals següents: cos superior, cos de gestió, cos administratiu i cos subaltern corresponent a la reserva del 2% per a persones amb discapacitat intel·lectual. Aquestes proves s'han realitzat, excepte les del cos de gestió.

6. En data 18 de setembre de 2020 es publicà en el Portal de l'opositor/a de la Direcció General de Funció Pública (EBAP), un comunicat informant, entre d'altres, que amb motiu de la situació ocasionada per la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, en els processos selectius per a l'ingrés en el cos subaltern, el cos auxiliar, el cos de gestió i els diferents cossos facultatius superiors convocats, el primer exercici no es realitzarà mentre la situació sanitària no millori, atès que es tracta de proves de concurrència massiva.

7. En data 29 d'octubre de 2020 es publicà un nou comunicat informant, entre altres punts, que, atès que la situació sanitària ocasionada per la COVID-19 no ha millorat, durant l'any 2020 no es realitzarà el primer exercici dels processos selectius per a l'ingrés en els cossos següents: cos subaltern, cos auxiliar, cos de gestió i els diferents cossos facultatius superiors convocats.

8. Finalment, en data 5 de febrer de 2021 es publicà un nou comunicat en el que s'informa que, atesa la situació sanitària ocasionada per la COVID-19, s'ajorna novament la realització del primer exercici dels processos selectius per a l'ingrés en els cossos següents: cos subaltern, cos auxiliar, cos de gestió i els diferents cossos facultatius superiors convocats.

S'informa també, en aquest comunicat, que en el mes d'octubre de 2021 es publicarà la previsió de calendari d'exercicis dels processos selectius de cada un d'aquests cossos.

I s'informa que, no obstant això, es realitzarà entre els mesos de desembre de 2021 i gener de 2022, el primer exercici del cos amb menys afluència d'aspirants (cos de gestió); i que la resta es realitzarà d'acord amb el calendari publicat, sempre i quan la situació sanitària ho permeti.

9. Per tot això, és procedent deixar sense efecte els calendaris de realització d'exercicis de les provés d'ingrés als cos subaltern, al cos auxiliar i al cos de gestió de l'Administració General de la CAIB, i als esmentats cossos facultatius superiors convocats, modificant les respectives resolucions en què es va fixar aquest calendari.

Fonaments de dret

1. La Constitució Espanyola de 1978 i la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

2. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

3.  Els articles 6 i 49 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 27/1994, d'11 de març, pel qual s'aprova el Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. Les respectives resolucions de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019, (BOIB núm 57, de 30 d'abril de 2019), per les quals s'aproven la convocatòria, les bases, els exercicis i el temari, i el barem de mèrits, i es designa el Tribunal Qualificador de les proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna, inclosa la reserva per a persones amb discapacitat, al cos subaltern, cos auxiliar i cos de gestió de l'Administració general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. Les respectives Resolucions de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019 (BOIB núm 63, de 9 de maig de 2019), per les quals s'aproven la convocatòria, les bases, els exercicis i el temari, i el barem de mèrits, i es designa el Tribunal Qualificador de les proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna, inclosa la reserva per a persones amb discapacitat, als cossos facultatius superiors de l'Administració general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears següents:

- Cos facultatiu superior, escala d'arquitectura

- Cos facultatiu superior, escala d'enginyeria, especialitat enginyeria agrònoma

- Cos facultatiu superior, escala d'enginyeria, especialitat enginyeria industrial

- Cos facultatiu superior, escala d'enginyeria, especialitat enginyeria de camins, canals i ports

- Cos facultatiu superior, escala de tecnologies de la informació i telecomunicacions, especialitat informàtica

- Cos facultatiu superior, escala de recerca, desenvolupament i innovació, especialitat recerca i desenvolupament

- Cos facultatiu superior, escala de recerca, desenvolupament i innovació, especialitat estadística

- Cos facultatiu superior, escala científica, especialitat biologia

- Cos facultatiu superior, escala científica, especialitat ciències ambientals

- Cos facultatiu superior, escala científica, especialitat geologia

- Cos facultatiu superior, escala científica, especialitat química

- Cos facultatiu superior, escala humanística i de ciències socials, especialitat assessorament lingüístic

- Cos facultatiu superior, escala humanística i de ciències socials, especialitat psicologia

- Cos facultatiu superior, escala sanitària, especialitat veterinària

- Cos facultatiu superior, escala sanitària, especialitat medicina

- Cos facultatiu superior, escala sanitària, especialitat medicina del treball

- Cos facultatiu superior, escala sanitària, especialitat farmàcia

Proposta de resolució

Propòs a la consellera de Presidència, Funció Púbica i Igualtat que dicti una resolució en els termes següents:

1. Deixar sense efectes els calendaris de desenvolupament dels exercicis de les proves selectives per a l'ingrés als cossos, escales o especialitats que es relacionen en l'annex, modificant, en conseqüència, les respectives resolucions administratives que els han establert.

2. Acordar que la previsió dels nous calendaris de realització dels exercicis de les proves selectives de cada un d'aquests cossos es publicarà en el mes d'octubre de 2021, i que entre els mesos de desembre de 2021 i gener de 2022, serà el moment en el qual es realitzarà el primer exercici del cos de gestió, i la resta es realitzarà d'acord amb el calendari que es publicarà, sempre i quan la situació sanitària provocada per el COVID 19, ho permeti.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i al Portal de l'Opositor (http://oposicions.caib.es).

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 18 de febrer de 2021

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Mercedes Garrido Rodríguez

La direcció gerència proposant

Carmen Palomino Sánchez

Directora general de Funció Pública

Per suplència de la direcció gerència de l'Escola Balear d'Administració Pública

(BOIB núm. 54, de 17/04/2012)

 

ANNEX Relació de proves selectives a cossos, escales o especialitats que es veuen modificats

1) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna, al cos de gestió de l'Administració general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2086795

2) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna, inclosa la reserva per a persones amb discapacitat, al cos auxiliar de l'Administració general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2093145

3) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna, inclosa la reserva per a persones amb discapacitat, al cos subaltern de l'Administració general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2086789

4) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna, al cos facultatiu superior, escala d'arquitectura de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2086788

5) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna, al cos facultatiu superior, escala d'enginyeria, especialitat enginyeria agrònoma de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2086794

6) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna, al cos facultatiu superior, escala d'enginyeria, especialitat enginyeria industrial de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2086791

7) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn de promoció interna, al cos facultatiu superior, escala d'enginyeria, especialitat enginyeria de camins, canals i ports, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095213

8) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala de tecnologies de la informació i telecomunicacions, especialitat informàtica de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2094087

9) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala de recerca, desenvolupament i innovació, especialitat recerca i desenvolupament de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095171

10) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala de recerca, desenvolupament i innovació, especialitat estadística de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095214

11) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala científica, especialitat biologia de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095188

12) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala científica, especialitat ciències ambientals de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095211

13) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala científica, especialitat geologia de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095210

14) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala científica, especialitat química, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2086796

15) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala humanística i de ciències socials, especialitat assessorament lingüístic de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2086975

16) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala humanística i de ciències socials, especialitat psicologia, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095215

17) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala sanitària, especialitat veterinària, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095255

18) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala sanitària, especialitat medicina, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095189

19) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala sanitària, especialitat medicina del treball, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095212

20) Proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure, al cos facultatiu superior, escala sanitària, especialitat farmàcia, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 25 d'abril de 2019. Codi SIA: 2095256