Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 17450
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de dia 23 de febrer de 2021 per la qual s’estableixen els calendaris del procés d’admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments artístics professionals de música i dansa i als ensenyaments elementals de música i dansa dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2021-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura de 14 d'abril de 2009 (BOIB núm. 57 ext., de 20 d'abril), modificada per l'Ordre del conseller d'Educació i Cultura de 20 de maig de 2010 (BOIB núm. 89, de 12 de juny), regula el procés d'admissió i de matriculació dels alumnes als ensenyaments de règim especial i als ensenyaments de persones adultes als centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB Núm. 21 de 15 de febrer) estableix que la Direcció General de Planificació, Ordenació i  Centres és competent en els ensenyaments de règim especial.

D'acord amb l'apartat segon de l'article 1 de l'Ordre esmentada, els calendaris dels diferents centres s'han de publicar en una resolució anual de la direcció general amb competències en ensenyaments de règim especial.

En data 22 de febrer de 2021 la Cap del Servei dels Ensenyaments de Règim Especial va emetre un informe en què proposava els calendaris del procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments artístics professionals de música i dansa i als ensenyaments elementals de música i dansa per al curs 2021-2022.

Per tot això, i a l'empara de l'article 16 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Aprovar els calendaris del procés d'admissió i de matriculació dels alumnes dels diferents centres d'ensenyaments artístics professionals de música i dansa i als ensenyaments elementals de música i dansa sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2021-2022. Aquests calendaris figuren en l'annex d'aquesta Resolució.

Segon

1. Els processos d'inscripció a les diferents proves i la matriculació als ensenyaments elementals i professionals de música i dansa es realitzarà online de forma telemàtica a través de la pàgina web de cada centre.

2. El lliurament de la documentació que acompanya la inscripció o la matrícula es realitzarà també per via telemàtica als correus electrònics que s'habilitin en cada centre.

3. Les inscripcions, la matricula, les sol·licituds, les publicacions de llistes de resultats i la presentació de possibles reclamacions o al·legacions incloses en el calendari d'admissió i matriculació que s'aprova en aquesta Resolució es realitzaran també de forma telemàtica.

4. Els centres donaran publicitat a les corresponents instruccions per a dur a terme els processos telemàtics i les publicaran a la seva pàgina web.

Tercer

1. La realització de les proves d'accés als diferents ensenyaments, si  les circumstàncies sanitàries del moment ho permeten, es durà a terme del 9 al 22 de juny segons el calendari que figura en l'annex d'aquesta Resolució.

2. En cas de que les condicions sanitàries a causa de la COVID 19 no permetessin la realització de les proves d'accés en les dates anteriors, la Conselleria d'Educació i Formació Professional dictarà instruccions específiques que se publicaran en el Butlletí oficial de les Illes Balears.

Quart

Notificar aquesta resolució als directors dels centres perquè les apliquin en el seu centre i perquè les donin a conèixer a tota la comunitat educativa. Aquesta Resolució es publicarà a la pàgina web de cada centre.

Cinquè

Disposar que aquesta Resolució comenci a vigir l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En el cas que s'interposi un recurs de reposició, una vegada desestimat aquest, expressament o per silenci, es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb el que disposa l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998.

 

Palma, 23 de febrer de 2021

El director general de Planificació, Ordenació i Centres

Antonio Morante Milla

 

 

ANNEX

Calendari del procés d'admissió i matriculació als ensenyaments elementals i professionals de música i dansa per al curs 2021-22

 

 

ABRIL - MAIG

 

Del 12 al 30 d'abril

  • Inscripció telemàtica a les proves d'accés als ensenyaments elementals i professionals de música i dansa (a través de la pàgina web de cada centre).

  • Reserva de plaça per als alumnes oficials dels conservatoris. Es realitzarà de forma telemàtica.

  • Sol·licituds de reingrés i trasllats d'expedients. Es realitzaran de forma telemàtica.

El lliurament de la documentació que acompanyi la inscripció també es realitzarà per via telemàtica.

Del 12 al 23 d'abril

Inscripció telemàtica a les proves de maduresa i aptituds excepcionals per a casos d'accés d'alumnat de menor o major edat de l'establerta a la normativa.

A partir del 19 d'abril

Realització i valoració de les proves de maduresa.

Del 29 d'abril al 4 de maig

Inscripció telemàtica per a l'obtenció del certificat d'ensenyaments elementals de música i de dansa.

6 de maig

Reunió de la comissió de les proves de maduresa.

Publicació de la resolució de la comissió de les proves de maduresa.

Del 7 a l'10 de maig

Inscripció telemàtica a les proves d'accés als ensenyaments elementals i professionals de música i dansa (a través de la pàgina web de cada centre) dels alumnes que han superat les proves de maduresa.

12 de maig

Publicació provisional de les llistes d'aspirants admesos a les diferents proves d'accés.

17 de maig

Publicació definitiva de la llista d'aspirants admesos a les diferents proves d'accés.

JUNY

 

Del 9 al 22

-Proves d'accés als ensenyaments elementals de música i dansa.

-Proves per a l'obtenció del certificat d'ensenyaments elementals de música i de dansa.

 De l'11 al 22

-Proves d'accés als ensenyaments professionals de música i de dansa.

Del 14 al 25 de juny

Matrícula telemàtica ensenyaments elementals alumnes oficials.

Matrícula telemàtica ensenyaments professionals alumnes oficials amb tot el curs aprovat.

Del 21 al 30

Inscripció telemàtica de l'alumnat oficial del centre que sol·liciti ampliació de matrícula.

23

Publicació provisional dels resultats acadèmics del exàmens de les proves d'accés als ensenyaments elementals, professionals i proves per a l'obtenció del certificat d'ensenyaments elementals de música i de dansa.

Del 23 al 29 de juny

Presentació telemàtica de sol·licituds de revisió d'exàmens de les proves d'accés i proves per l'obtenció del certificat d'ensenyaments elementals fins les 14:00 h del dia 29.

29

Revisió d'exàmens de les proves d'accés i proves per a l'obtenció del certificat ensenyaments elementals a partir de les 15:00 h del dia 29.

30

Publicació definitiva dels resultats acadèmics dels exàmens de les proves d'accés als ensenyaments elementals, professionals i proves per a l'obtenció del certificat d'ensenyaments elementals de música i de dansa.

JULIOL

 

Del 30 de juny   al 2 de juliol

Presentació, si escau, d'al·legacions als resultats de les proves d'accés als ensenyaments elementals i professionals de música, i de les proves d'obtenció del certificats d'ensenyaments elementals de música i de dansa.

6

Resolució d'al·legacions.

7

12:00h: Publicació de vacants als ensenyaments professionals de música i dansa.

14:00h: Publicació provisional de l'adjudicació de vacants als ensenyaments professionals de música i dansa.

(alumnes de nova admissió, reingrés i trasllats d'expedients)

16:00h: Publicació provisional de l'adjudicació de vacants als ensenyaments elementals de dansa.

(alumnes de nova admissió, reingrés i trasllats d'expedients)

Del 7 al 9

Reclamacions a l'adjudicació de vacants als ensenyaments professionals de música i dansa i als ensenyaments elementals de dansa dels alumnes de nova admissió, reingrés i trasllats d'expedients.

12

Resolució de reclamacions i publicació definitiva de l'adjudicació de vacants als ensenyaments professionals de música i dansa i als ensenyaments elementals de dansa.

Del 13 al 16

Matrícula dels alumnes de nova admissió als ensenyaments professionals de música i dansa, als ensenyaments elementals de dansa, reingrés i trasllats d'expedients.

SETEMBRE

 

De l'1 al 6

Convocatòria extraordinària oficial dels ensenyaments professionals de música i dansa i proves d'ampliació de matrícula.

Els centres publicaran abans del 30 de juny el calendari dels exàmens oficials de setembre dels ensenyaments professionals de música i dansa i de les proves d'ampliació de matrícula, així com la data de revisió d'exàmens.

6

Publicació de resultats exàmens convocatòria extraordinària.

6 i 7

Sol·licitud telemàtica de revisió d'exàmens de la convocatòria extraordinària.

10

Revisió d'exàmens de la convocatòria extraordinària.

13 i 14

Matrícula ensenyaments professionals alumnes oficials i alumnes que han realitzat ampliació de matrícula.

15

Publicació de vacants d'ensenyaments elementals i professionals.

16

Publicació provisional de l'adjudicació de vacants

(E. Professionals que no han obtingut plaça en juliol i E. Elementals).

De l'16 al 20

Reclamacions de l'adjudicació vacants (E. Professionals i E. Elementals).

21

Resolució de les reclamacions presentades a l'adjudicació de vacants.

Publicació definitiva de l'adjudicació de vacants

(E. Professionals i E. Elementals).

Del 22 al 24

Matrícula E. Professionals i E. Elementals (alumnes de nova admissió), reingrés i trasllats d'expedient.

Del 23 de setembre a l'1 d'octubre

Assignació d'horaris curs 2021-22.

OCTUBRE

 

4

Inici de curs