Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 17416
Acord del Consell de Govern de 26 de febrer de 2021 de separació i de designació de vocals del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 30 del Text refós de la Llei de ports de l'Estat i de la marina mercant, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2011, de 5 de setembre, estableix la composició del consell d'administració de les autoritats portuàries. Aquest precepte disposa que el consell d'administració ha d'estar integrat pel president i pel capità marítim, com a membre nat, com també per un nombre de vocals comprès entre deu i setze ―en el cas de les Illes Balears―, els quals han de ser designats per la Comunitat Autònoma atesos determinats criteris fixats en el mateix precepte.

L'article 30.2 del Text refós de la Llei esmentada disposa que la designació per part de les comunitats autònomes dels vocals del consell d'administració, que poden ser fins a setze, ha de respectar, entre d'altres, el criteri següent, establert en la lletra e): «El 66 % de la resta dels membres del consell són designats en representació de les cambres de comerç, indústria i navegació, organitzacions empresarials i sindicals i sectors econòmics rellevants en l'àmbit portuari».

El nomenament d'aquests vocals té una durada de quatre anys, renovable, llevat que l'òrgan competent de la comunitat autònoma disposi la separació acordada dels vocals, a proposta de les organitzacions, els organismes o les entitats que representin.

D'acord amb aquests criteris, cal actualitzar el nomenament de dos vocals de la representació de l'Administració de la Comunitat Autònoma establerta pels acords del Consell de Govern dels dies 13 de maig de 2016 i 6 de setembre de 2019, amb càrrec de consellers, afectats pel Decret 9/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el cessament i el nomenament de membres del Govern de les Illes Balears.

Així mateix, d'acord amb aquests criteris i en virtut de la facultat que li atorga la norma esmentada, el Consell de Govern, en data 14 de desembre de 2018, va designar el senyor Miguel Capó Parrilla, de la Unió General de Treballadors (UGT), vocal en representació de les associacions sindicals rellevants en l'àmbit portuari. Atès que posteriorment les organitzacions sindicals han proposat el canvi de representant, cal designar el nou vocal.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, en la sessió de 26 de febrer de 2021, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Disposar la separació de dos vocals del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears, en representació de l'Administració de la Comunitat Autònoma:

- Sr. Marc Pons Pons

- Sra. Pilar Costa i Serra

Segon. Designar dos vocals del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears, en representació de l'Administració de la Comunitat Autònoma:

- Sr. Juan Pedro Yllanes Suárez, vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

- Sr. Josep Marí i Ribas, conseller de Mobilitat i Habitatge

Tercer. Disposar la separació del senyor Miguel Capó Parrilla, de la Unió General de Treballadors (UGT), com a vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears, en representació de les associacions sindicals rellevants en l'àmbit portuari.

Quart. Designar el senyor Francisco Santiago Alejos Férnandez, de Comissions Obreres (CCOO), vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears, en representació de les associacions sindicals rellevants en l'àmbit portuari.

 

Cinquè. Notificar aquest Acord a l'Autoritat Portuària de Balears i a les persones interessades.

Sisè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

​​​​​​​

Palma, 26 de febrer de 2021

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez