Secció III. Altres disposicions i actes administratius
CONSELL INSULAR DE MALLORCA
FUNDACIÓ MALLORCA TURISME
Núm. 15787
Concurs d'idees (pitching) per a la selecció de guions i posterior producció de curtmetratges per potenciar la imatge de Mallorca
Exposició de motius
La crisi provocada per la pandèmia de la covid- 19 ha tingut un impacte especialment fort sobre la situació socioeconòmica de Mallorca. El tancament de fronteres i les dificultats per viatjar han reduït a mínims històrics el volum de visitants i turistes. Aquesta situació provoca la necessitat de rellançar la imatge de Mallorca a l'exterior a fi de recuperar uns nivells d'activitat que permetin la recuperació econòmica.
Els continguts audiovisuals de ficció, unitària o seriada, en els seus diferents formats, i a través de les múltiples pantalles domèstiques (televisor, ordinador, tablet, telèfon mòbil), exerceixen un paper cada vegada més important com prescriptors dels espectadors a l'hora d'elegir aspectes del seu estil de vida, entre ells la destinació dels seus viatges i vacances. I amb això el denominat “film tourism” o “screen tourism” (“turisme cinematogràfic” o “turisme de localitzacions”) ocupa una presència creixent en les estratègies de promoció dels territoris. Situar en l'imaginari de l'audiència espais i localitzacions, associats a les experiències i emocions que proporciona la ficció cinematogràfica es converteix així en una prioritat de primer ordre per donar visibilitat i notorietat als esmentats llocs.
Amb aquest objecte, es planteja la selecció d'idees per a guions de curtmetratges, i l'elaboració i producció dels guions seleccionats, per a la seva difusió com obres de creació en el circuit de distribució cinematogràfica.
El Patronat de la Fundació Mallorca Turisme, màxim òrgan de govern de la Fundació, el dia 25 de febrer de 2021 aprova, entre d'altres, tramitar un concurs d'idees per a la selecció de guions i posterior producció de curtmetratges per potenciar la imatge de Mallorca i aprova les bases de la convocatòria.
La participació en aquest concurs està subjecta als principis de publicitat, transparència, cooperació i eficiència en la utilització dels recursos públics, i suposa l'acceptació dels termes i condicions que en ella s'estableixen.
Fonaments de dret
1. L'article 6 dels Estatuts de la Fundació Mallorca Turisme (BOIB núm. 24, de 23 de febrer de 2019), modificats per acord del Patronat de la Fundació de dia 19 de gener de 2021 (BOIB núm. 10, de 23 de gener), diu que la finalitat de Fundació és fomentar la promoció turística de Mallorca als mercats nacional i internacional, la creació de producte turístic, la gestió dels serveis turístics en general i qualsevol altra activitat que tingui per objecte promoure el turisme de l'illa. Per desenvolupar l'objecte fundacional, la Fundació duu a terme, entre altres, l'activitat d'impulsar la promoció de la imatge de Mallorca com a plató cinematogràfic, mitjançant el cinema i altres mitjans audiovisuals, així com fomentar la creació d'esdeveniments cinematogràfics a Mallorca.
2. Articles 118 i 153.3 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, amb relació als contractes menors i la seva tramitació.
3. Article 65 de la mateixa Llei, en relació amb l'aptitud per contractar amb l'administració.
4. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Per tot això, dicto la següent,
Resolució
1. Convocar un concurs d'idees (pitching) per a la selecció de guions i posterior producció de curtmetratges per potenciar la imatge de Mallorca.
2. Aprovar les bases del concurs.
3. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears
Interposició de recursos
Contra aquesta Resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant del president del Patronat de la Fundació Mallorca Turisme en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà a la publicació d'aquesta convocatòria de concurs al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'establert a l'article 121 de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i de l'article 12 dels Estatuts de la fundació.
Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu o tribunal superior de justícia de Palma que correspongui en el termini de dos mesos comptats a partir de la notificació de la desestimació del recurs d'alçada.
Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada, es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu de Palma que correspongui, en un termini de sis mesos, comptats a partir de l'endemà a la desestimació presumpta, que es produeix tres mesos després d'interposar el recurs d'alçada sense que s'hagi notificat la resolució.
No obstant això, es pot interposar, si procedeix, qualsevol altre recurs que es consideri oportú, tot això d'acord amb l'establert en la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciós-administrativa, i amb l'establert en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Palma, 25 de febrer de 2021
El director de la Fundació Mallorca Turisme Miguel Pastor Jordá
BASES DEL CONCURS
1. Objecte i finalitat del concurs d'idees
La present convocatòria té per objecte tramitar un concurs d'idees per a la posterior elaboració de guions per a curtmetratges, on els guanyadors del concurs seran els encarregats de produir aquests curtmetratges mitjançant la firma d'un contracte menor amb la Fundació. Aquests curtmetratges han de servir per potenciar la imatge de Mallorca i el seu rellançament com a destinació turística.
La finalitat és seleccionar i premiar un total de cinc guions de curtmetratges, cada un d'un autor diferent. La participació estarà oberta a autors, guionistes, directors i productors locals, nacionals i internacionals.
Els curtmetratges produïts a partir d'aquests guions formaran part d'una campanya internacional com a material susceptible de ser utilitzat per a la promoció de Mallorca.
Aquest concurs consta de tres fases:
a. Concurs d'idees (pitching)
b. Elaborar els guions de les propostes o idees seleccionades.
c. Producció dels curtmetratges amb la firma del contracte amb la Fundació.
La primera fase consisteix a seleccionar idees per produir curtmetratges que serveixin per potenciar la imatge de Mallorca. D'entre totes les idees presentades es farà una primera selecció per un jurat especialitzat. Aquests finalistes presentaran les seves propostes o idees mitjançant pitching davant d'un jurat format per representants del sector audiovisual, per representants del sector turístic i pels mateixos concursants, que també podran votar (no es podran elegir a ells mateixos). El Jurat elegirà els cinc guanyadors amb el resultat de les votacions.
En la segona fase, una vegada finalitzat el concurs d'idees, els autors guanyadors tindran 3 setmanes per elaborar com guions les propostes seleccionades, a partir de la notificació de la seva selecció, per a la seva producció com curtmetratges, els quals quedaran a disposició de la Fundació Mallorca Turisme - Mallorca Film Commission.
I la tercera fase serà firmar el contracte de producció del curtmetratge amb els guanyadors del concurs. Si els guanyadors no compleixen els requisits per ser beneficiari del concurs aquest dret serà per al següent classificat en la llista de concursants. Només es pot guanyar un premi per concursant i només es firmarà el contracte de producció amb els guanyadors del concurs.
El terme en anglès pitch fa referència a una presentació verbal concisa d'una idea per a una pel·lícula o sèrie de televisió, generalment feta per un guionista o director a un productor o executiu de l'estudi. En aquest supòsit la idea es presentarà davant del jurat que escollirà cinc guanyadors per realitzar un curtmetratge.
Els autors podran associar-se amb una productora per dur a terme la seva producció com curtmetratges, en aquest cas han de presentar la sol·licitud en nom dels dos, i una vegada finalitzada l'obra la lliuraran a la FMT-MFC que podrà decidir la seva distribució i difusió, incloent la possible compilació dels curtmetratges seleccionats en un llargmetratge promogut per la Fundació Mallorca Turisme – Mallorca Film Commission.
Si algun dels guions seleccionats no arriba a ser produït o finalitzat, la FMT-MFC podrà reclamar la devolució dels imports rebuts destinats a la producció, segons el pressupost presentat.
2. Requisits de participació
Per participar en aquest concurs d'idees, els candidats han de complir els següents requisits:
- Persones físiques o jurídiques amb domicili fiscal al territori nacional o internacional.
- Persones majors d'edat i amb plena capacitat d'obrar que, de forma individual o col·lectiva, presentin un projecte d'acord amb aquestes bases.
- Ser professional del sector audiovisual (director, guionista, actor, productor, etc.). S'acreditarà amb l'escriptura de constitució de l'empresa (objecte social) o amb el certificat de situació al cens d'activitats econòmiques, amb el document d'alta com a autònom o amb la presentació d'obres audiovisuals escrites o realitzades anteriorment, premis rebuts, o documentació similar la qual cosa serà verificat pel personal de la FMT-MFC abans de la resolució de nomenament dels guanyadors del concurs.
- Els autors de la idea original es podran presentar de forma individual. En cas de ser guanyadors s'hauran de fer càrrec de dur a terme la producció i postproducció del curtmetratge, subcontractant amb els professionals i empreses que considerin adequats.
- També poden participar les productores en nom propi o participar juntament amb els autors de les idees. En aquest cas el contracte de producció del curtmetratge es firmarà amb ambdós.
- No poden participar en el concurs les entitats sense ànim de lucre, ni les agrupacions físiques o jurídiques que no tenen personalitat jurídica, com les comunitats de béns, entitats sense personalitat jurídica, o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat.
- Si es presenta una idea que és una adaptació d'un altre autor serà necessari comptar amb la cessió dels drets per poder firmar el contracte de producció.
- La persona o empresa guanyadora haurà d'acreditar que està al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social davant de l'Administració de l'Estat, i de les obligacions tributàries davant del Consell Insular de Mallorca i ens dependents (aquesta documentació només se sol·licitarà als guanyadors).
La documentació acreditativa només es requerirà els guanyadors una vegada finalitzat el procés de selecció.
3. Requisits de les idees
Els projectes que es presentin han de complir els requisits següents:
- Les idees que es proposin hauran de permetre que els guions i els curtmetratges tinguin una durada mínima entre 5 minuts i un màxim de 15 minuts.
- Les idees han de ser inèdites i de nova creació, específiques per a aquesta convocatòria, o adaptacions d'obres prèvies, tant del mateix autor com d'altres, sempre que s'obtingui una cessió de drets per a aquesta finalitat.
- Els curtmetratges s'han de poder rodar íntegrament a Mallorca, i presentar una història de ficció vinculada a Mallorca.
- La temàtica és lliure, però el curtmetratge ha d'incloure algun element característic de Mallorca com pot ser el seu patrimoni, la gastronomia, la cultura, els esports, el luxe i el turisme actiu. L'objectiu és projectar una Mallorca segura, sostenible i que incorpora la intel·ligència turística per millorar l'experiència dels visitants.
4. Pressupost de la convocatòria
Aquesta convocatòria té un pressupost màxim de 90.000 € del pressupost de la Fundació Mallorca Turisme de 2021, que es desglossen de la següent manera:
- 87.725 € per a la producció dels curtmetratges: 72.500 € de base imposable i 15.225 € d'IVA.
- 2.275 € per sufragar despeses de l'organització de l'esdeveniment de pitching, l'elaboració del web per a presentació i seguiment de les sol·licituds, i possibles honoraris per als membres del jurat.
Per optimitzar els recursos existents i poder fer una assignació més equitativa s'estableix que l'import màxim a abonar per la FMT per curtmetratge és de 14.500 € (IVA exclòs) encara que el contracte es firmarà pel pressupost presentat pel concursant, amb un màxim de 14.500 €, si el pressupost fos superior.
Si la factura emesa per al pagament del contracte inclou una retenció per l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) s'entén que aquesta quantia està inclosa dins dels 14.500 € que seran ingressats directament per la FMT a l'Agència Estatal de l'Administració Tributària en lloc d'abonar aquest import al contractista del curtmetratge.
5. Termini i lloc de presentació de les sol·licituds
El termini de presentació de les sol·licituds és de 10 dies hàbils, a partir del dia 9 de març inclòs fins al dia 22 de març inclòs, a les 23.59 h.
Les bases de la convocatòria es publiquen al Butlletí Oficial de les Illes Balears el dia 28 de febrer de 2021, perquè puguin ser consultades pels interessats i puguin anar preparant o pensant les seves propostes.
Només es pot presentar la sol·licitud en línia i no s'admeten altres formes de presentació.
Les persones físiques o jurídiques que compleixin els requisits i desitgin adherir-se a aquesta convocatòria hauran de formalitzar la seva sol·licitud d'inscripció mitjançant el formulari creat a l'efecte al web mfc.mallorcafilmcommission.net.
6. Formalització de la sol·licitud i documentació
A la sol·licitud ha de constar:
o Nom del sol·licitant o sol·licitants (persona física o jurídica)
o Nom del representant (en cas de persones jurídiques)
o Dades de contacte del sol·licitant/s (telèfon i correu electrònic)
o Títol del projecte
o Sinopsi de la idea que es presenta, resumida en un text d'entre 10 i 30 línies.
o Durada prevista del curtmetratge
o Pressupost estimat de la producció del curtmetratge
o Declaració responsable de compliment dels requisits per ser guanyador del concurs i posterior firma del contracte de producció del curtmetratge.
o Declaració responsable de ser professional del sector audiovisual.
La sol·licitud s'ha de presentar en català o en castellà. En cas de sol·licituds internacionals podran incloure la sinopsi en anglès, però és obligatòria la versió en castellà (espanyol). Es pot utilitzar el Google translator en el cas en què sigui necessària la traducció d'aquesta sinopsi al castellà o català. No s'acceptarà la sol·licitud si no inclou la versió en castellà (espanyol) o en català. En cas de discrepància serà vàlida la versió en espanyol (castellà o català).
Han d'acompanyar la sol·licitud els documents següents:
- Acreditar que el sol·licitant és un professional del sector audiovisual (documentació que l'acrediti).
- Pressupost estimat de la producció del curtmetratge.
- Poden acompanyar la sol·licitud amb un vídeo de la presentació de la idea.
Si de la sol·licitud presentada es comprova que el concursant no compleix els requisits d'admissió necessaris establerts en la convocatòria serà exclòs directament.
Una vegada seleccionats els guanyadors del concurs d'idees es comprovarà que compleixen els requisits per ser beneficiaris del contracte. Si un guanyador no compleix el requisit el premi passarà al següent classificat.
7. Criteris de selecció de les idees i sistema de votació
a. Criteris de qualitat artística i continguts
L'objectiu és seleccionar històries de ficció, d'alta qualitat narrativa, i amb un elevat nivell tècnic i artístic a la producció, que transcorrin a Mallorca, i que presentin una imatge positiva de l'illa, com un lloc atractiu, segur i sostenible per als seus habitants i visitants.
Es valorarà la incorporació com a part dels continguts de les històries de valors i elements propis de Mallorca, com el seu patrimoni, la gastronomia, la cultura, els esports, el luxe, i el turisme actiu. També es valorarà la presència en l'elenc d'intèrprets de reconegut prestigi.
b. Rodatge
El rodatge s'haurà de realitzar, almenys en un 75%, en localitzacions de Mallorca. Es valorarà que la producció es dugui a terme amb professionals i tècnics locals.
8. Procediment de selecció dels guanyadors
8.1 Una vegada acabat el termini per presentar les sol·licituds, per a la selecció dels 5 guanyadors hi haurà 2 fases:
a. Preselecció d'idees en el cas que el volum de les sol·licituds sigui superior a 50. S'elegirà als preseleccionats per un jurat format la meitat per tècnics del sector audiovisual i la meitat per tècnics del sector del turisme.
b. Sessió oberta de pitching, en la qual es convocarà a cada un dels autors o productors preseleccionats que presentaran públicament les seves idees en un màxim de 3 minuts davant de la resta dels participants, així com davant del jurat format pels mateixos participants, tècnics i/o professionals del sector audiovisual i tècnics i/o professionals del sector turístic
La ponderació dels assistents participants serà d'un 20%, tècnics i/o professionals del sector audiovisual un 40% i tècnics i/o professionals del sector turisme un 40%.
A aquest pitching podran assistir com espectadors tots els restants participants, així com els membres del jurat que proposi la Fundació Mallorca Turisme, i els tècnics i professionals que designi de l'àmbit cinematogràfic i del turisme.
La composició de l'esmentat jurat es donarà a conèixer anteriorment a la celebració de les votacions, i podrà estar compost per les mateixes o diferents persones en la fase de preselecció i en el pitching.
Els participants en el pitching s'hauran de registrar per prendre part en ell, i poder exercir el seu dret al vot de les restants idees presentats, a excepció de la seva.
Les idees presentades podran ser votades, partint de la seva qualitat i interès, en una escala d'1 a 10 punts, per tots els assistents registrats, a excepció d'aquell que presenti la idea, que no podrà votar la seva pròpia i pels tècnics i/o professionals membres del jurat.
A partir del resultat de les votacions dels participants, dels professionals i dels tècnics, s'elaborarà un rànquing, en el qual es computaran els resultats de cada una de les tres votacions.
Els guanyadors seran els projectes que hagin obtingut un nombre major de punts totals.
8.2 En aquest moment es comprovarà que els candidats compleixen els requisits per ser guanyador del concurs. Si la persona interessada no presenta la documentació obligatòria se li farà un requeriment perquè la present en un termini de deu dies. Si no la presenta s'entendrà que ha desistit de la petició de conformitat amb l'establert a l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i s'entendrà que no està interessat en continuar amb el concurs.
8.3 La resolució de nomenament dels guanyadors del concurs es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al web mfc.mallorcafilmcommission.net
8.4 Una vegada escollits els guanyadors del pitching, tindran un termini de quinze dies per aportar el guió del curtmetratge amb el pressupost definitiu.
8.5 Els guanyadors també hauran de presentar la documentació següent:
- Documentació acreditativa de la identitat i personalitat jurídica del concursant amb la fotocòpia del DNI, NIE o CIF, segons correspongui, de l'empresa o de la persona física sol·licitant, així com de la persona representant, si n'hi hagués.
- Fotocòpia de la documentació acreditativa de la vigència del càrrec de representant legal en virtut del qual actua la persona que firma la sol·licitud.
- Fotocòpia de l'escriptura de constitució i/o estatuts de l'entitat degudament inscrits en el Registre.
- Fotocòpia del certificat d'inscripció al registre corresponent, si és procedent la inscripció.
- Fotocòpia del certificat de situació al cens d'activitats econòmiques de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) de l'any en curs, fotocòpia de l'alta de la declaració censal de l'inici de l'activitat o de l'alta de l'IAE en què consti l'epígraf corresponent de l'activitat.
- Si la idea o guió presentat és adaptació d'una altra obra, el contracte de cessió dels drets segons la normativa de propietat intel·lectual.
- Certificat d'estar al corrent de les obligacions amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària i amb la Seguretat Social. La sol·licitud de participació en el concurs serveix d'autorització perquè el personal de la Fundació Mallorca Turisme o del Consell Insular de Mallorca comprovin d'ofici que el guanyador està al corrent d'obligacions. Si l'interessat no estigués d'acord ho pot fer constar a la sol·licitud i en aquest cas haurà d'aportar els certificats. La Fundació Mallorca Turisme comprovarà d'ofici que el guanyador està al corrent d'obligacions amb el Consell Insular de Mallorca i ens dependents.
Si l'interessat ja ha format part d'un procés amb la Fundació pot presentar un escrit fent aquesta menció amb indicació de l'expedient en el qual es troba la documentació administrativa i indicació de la documentació que es pot trobar. Els certificats d'estar al corrent d'obligacions i el certificat de situació al cens d'activitats econòmiques han de ser actuals.
- Declaració responsable de:
* Estar al corrent d'obligacions amb la Fundació Mallorca Turisme.
* No incórrer en cap de les prohibicions per contractar-ne amb l'administració segons l'article 71 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic. Aquesta declaració responsable o document anàleg ha d'incloure la manifestació expressa que l'empresa no incorre en cap dels supòsits a què es refereix la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la CAIB.
Persones físiques i jurídiques no espanyoles:
a) La capacitat jurídica de l'empresa s'ha d'acreditar mitjançant la presentació del document de constitució de l'entitat segons la normativa del seu país. S'han d'adjuntar els estatuts i l'acreditació de la representació de la persona que actua en nom de l'entitat, amb fotocòpia del CIF (codi d'identificació fiscal) de l'entitat i del DNI/passaport de la persona representant que ha de ser qui firmi el contracte de producció. La documentació es presentarà juntament amb una traducció jurada oficial i postil·lada d'acord amb el Conveni de la Haia de 1961.
b) Si la persona o entitat sol·licitadora tingués sucursal o filial espanyola, s'aportarà la documentació relativa a aquesta, degudament inscrita en registre corresponent i fotocòpia del CIF.
c) En qualsevol dels dos casos anteriors, s'ha d'acreditar la capacitat de la persona que representa legalment l'entitat sol·licitant per actuar en nom seu. També s'ha de presentar una còpia del passaport/DNI/NIE, traduït per intèrpret jurat i postil·lada d'acord amb el Conveni de la Haia de 1961.
d) Certificat de l'administració tributària del país del sol·licitant que acredita que es troba d'alta en hisenda o d'activitats econòmiques o bé còpia d'alta a la hisenda del seu país. Si la persona sol·licitant té sucursal o filial a Espanya, ha d'adjuntar el certificat de situació al cens d'activitats econòmiques de l'any en curs o una còpia de l'alta de la declaració censal.
e) Acreditar que el sol·licitant, sucursal o filial, si la tingués a Espanya, està al corrent d'obligacions amb l'Administració Tributària de l'Estat i amb la Seguretat Social, mitjançant la presentació de la certificació oportuna, emesa per l'òrgan competent. Si es tracta d'un agent autoritzat per actuar en nom de l'entitat no resident que operi mitjançant una oficina de representació, ha d'aportar la certificació acreditativa corresponent d'estar al corrent de pagaments amb l'administració estatal, insular i amb la Seguretat Social, emesa per l'òrgan competent.
f) També han d'aportar:
a. Una declaració responsable emesa davant d'autoritat competent del seu país, de no incórrer en les prohibicions de contractar amb l'administració segons l'ordenació jurídica espanyola i, per analogia, amb l'ordenació de l'estat al qual pertany.
b. Aquesta declaració responsable ha d'incloure la manifestació expressa que l'empresa no incorre en cap dels supòsits a què es refereix la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la CAIB.
c. Declaració responsable que digui que l'entitat està al corrent de pagaments amb la Fundació. El fet de no presentar aquest document es considera motiu d'exclusió d'aquest concurs.
8.6 Comprovat el compliment de les condicions necessàries es firmarà el contracte de producció amb els guanyadors per l'import del pressupost.
8.7 En el cas que el curtmetratge produït a partir del guió no es correspongui amb els continguts expressats inicialment en la idea seleccionada, o inclogui temes que puguin perjudicar la imatge de Mallorca, la FMT-MFC es reserva el dret a sol·licitar el reembors de les quantitats assignades a l'esmentat curt amb la resolució del contracte.
9. Producció dels curtmetratges seleccionats
Els sol·licitants seleccionats firmaran un contracte de producció per l'import complet del pressupost presentat (l'import del contracte no podrà ser per import superior a 14.500 €, sense IVA), destinat al desenvolupament de la seva idea com a guió, i a la realització i producció del curtmetratge que es derivi d'aquesta idea. Aquest preu inclourà les quantitats destinades a l'escriptura del guió, i les destinades a cobrir els costos derivats de la producció i postproducció, fins al lliurament final del màster, en funció del pressupost presentat.
La producció i postproducció podran dur-se a terme directament pel sol·licitant, o a través dels acords als quals arribi amb altres empreses o professionals.
Una vegada realitzada la producció i postproducció, els curtmetratges acabats s'hauran de lliurar abans de 30 de juny el 2021.
Els pagaments del contracte de producció s'efectuaran per trams, conforme al següent programa de certificacions:
a) 10% al lliurament i acceptació del guió acabat
b) 30% a l'inici de rodatge
c) 30% a l'acabament del rodatge
d) 30% al lliurament del màster final
Les característiques tècniques de la producció són les següents:
- Durada: entre 5 i 15'
- Format: Vídeo digital H.264
- Presentació: Els treballs es presentaran amb la totalitat dels elements ja editats i llestos per a la seva difusió, incloent capçalera, grafisme, sonorització, així com títols de crèdit.
- Resolució: La resolució mínima a fer servir serà HD 1080 (1920X1080 PÍXELS).
- Codificació: Es codificaran mitjançant el còdec H.264, amb un Bitrate mínim de 10 Mpbs.
10. Adjudicació i formalització del contracte de producció
L'òrgan de contractació adjudicarà el contracte privat, i posteriorment formalitzarà el contracte en el qual constaran les obligacions de les parts.
L'adjudicatària ha de cedir els drets de producció del curtmetratge a la Fundació Mallorca Turisme.
Aquest contracte es firmarà en un termini màxim de dos mesos des del moment en què s'adjudica, en cas contrari la Fundació pot resoldre'l i no continuar endavant amb la firma del contracte i iniciarà els tràmits amb el següent de la llista de guanyadors del concurs.
El nom i logotips de la Fundació Mallorca Turisme – Mallorca Film Commission han de figurar en els crèdits del curtmetratge, mitjançant la inclusió dels logotips actualitzats de la Fundació. No serà suficient la menció de la Mallorca Film Commission.
Si la Fundació comunica a l'adjudicatari alguna discrepància, l'entitat es compromet a fer les actuacions necessàries per rectificar-la.
11. Propietat intel·lectual
La Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission tindran els drets de reproducció, distribució i comunicació pública del projecte guanyador, d'acord amb la legislació vigent i s'obliga a respectar els drets morals de la persona o persones autors del treball en qualsevol ús que es faci, d'acord amb les normes de dret de propietat intel·lectual vigents.
12. Pagament
El guanyador – adjudicatari ha de presentar la factura mitjançant la plataforma FACE per poder pagar el preu del contracte de producció, una vegada així que el compliment de contracte.
13. Extinció del contracte
Són causes d'extinció del contracte:
La falsedat de les dades aportades.
L'extinció jurídica de la personalitat de qualsevol de les parts.
L'acord mutu de les parts.
L'incompliment total o parcial de totes o alguna de les condicions generals i particulars pactades.
La realització per part de la persona guanyadora d'actuacions contràries als objectius i les finalitats de la Fundació.
Que es consideri que el curtmetratge suposa una publicitat negativa per a la imatge de Mallorca i la Fundació.
Circumstàncies fortuïtes i de força major que facin impossible la producció del curtmetratge en el termini establert com poden ser les derivades de la crisi sanitària de la covid-19 que no deixin fer el projecte en les condicions pactades. Són circumstàncies fortuïtes aquells fets que no s'hagin podi preveure, o que previstos, siguin inevitables. D'acord amb l'article 1105 del Codi Civil, fora dels casos expressament esmentats en la Llei, ningú no respondrà d'aquells esdeveniments que no s'hagin pogut preveure, o que previstos, fossin inevitables.
14. Règim jurídic aplicable
L'ordre jurisdiccional civil és el competent per resoldre les controvèrsies derivades de la formalització dels contractes de producció del curtmetratge, sense que es pugui interposar cap recurs en la via administrativa ni cap reclamació prèvia a la via judicial civil.
Les parts se sotmeten de manera expressa als tribunals i jutjat de Palma, i renuncien, en conseqüència, al seu fur i veïnat.