Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Núm. 14464
Modificació puntual núm. 31 de les Normes Subsidiàries

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament a la sessió de dia 18 de febrer de 2021, es va adoptar entre d'altres l'acord següent:

Vist que l'Arquitecte Sr. José Modesto March ha redactat modificació puntual de les Normes Subsidiàries núm. 31 consistent en modificar l'article 18 de les actuals Normes Subsidiàries de Planejament. Aquesta modificació té per objecte adequar la normativa de la quota de la planta baixa en edificació continua a la normativa i autoritzacions sectorials, especialment, a la normativa hidràulica que a determinades zones obliga a apujar la planta baixa per damunt dels 0,60 metres que en aquests moments és l'altura màxima que es pot apujar la planta baixa en edificació continua. Així, la modificació consisteix en mantenir com a norma general que la planta baixa en edificació continua es pot aixecar un màxim de 0,60 metres respecte a la rasant del punt mig de la façana del solar, si bé s'introdueix un règim específic en cas que permet aixecar la planta baixa per damunt del 0,60 metres respecte a la rasant del punt mig de la façana si així ho estableix una normativa o autorització sectorial, ara bé, en aquest cas la planta no perd la condició de planta baixa i s'ha de mantenir l'altura total de l'edificació permesa que es computa des de la rasant del punt mig de la façana del solar. 

Vist que l'Arquitecte Municipal en data 19 de gener de 2021 i la tècnica de Medi Ambient en data 1 de febrer de 2021 han emès informe favorable a aquesta modificació.

Vist que de conformitat amb la Llei 12/2017 d'Urbanisme es poden tramitar i aprovar modificacions de planejament encara que aquest planejament no estigui adaptat als instruments d'ordenació territorial i a la resta de normativa aprovada.

Vist que la modificació de les NNSS és d'un evident i indiscutible interès general ja que pretén evitar contradiccions entre el planejament urbanístic i les normatives i autoritzacions sectorials i, sobretot, pretén permetre que les edificacions s'aixequin suficientment perquè no es vegin afectades per fenòmens com la greu torrentada del 9 d'octubre de 2018. Per tant, pretén una ordenació més segura i coordinada amb la resta de normativa aplicable sense augmentar aprofitaments urbanístics.

Vist l'informe de l'assessor jurídic, amb el vist i plau del secretari per tot això, amb el previ dictamen de la Comissió Informativa, es proposa al Ple l'adopció del següent acord:

Primer. Aprovar inicialment la modificació de les Normes Subsidiàries núm. 31 redactada per l'Arquitecte José Modesto March consistent en modificar l'article 18 de les actuals Normes Subsidiàries de Planejament per adequar la normativa de la quota de la planta baixa en edificació continua a la normativa i autoritzacions sectorials.

Segon. Sotmetre aquesta aprovació al tràmit d'informació pública per un termini de 45 dies, tràmit que, de conformitat amb l'article 55 de la Llei 12/2017 d'Urbanisme, consistirà en la inserció d'un anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un dels diaris de major difusió de les Illes Balears i a la seu electrònica de l'Ajuntament, en aquesta seu electrònica a més de l'anunci s'inserirà la documentació completa. Totes les persones que es mostrin interessades podran consultar la documentació en horari d'oficina (de 8h a les 14.30h) els dies feiners (de dilluns a divendres) a les dependències municipals d'urbanisme situades a la Plaça de l'Ajuntament s/n, així com també, fer ús del seu dret a presentar les al·legacions que estimin adients.

Tercer. Sol·licitar a la Comissió Balear de Medi Ambient informe no subjecció d'avaluació ambiental per no tenir efectes significatius en el medi ambient, i remetre la documentació de la modificació juntament amb informe de l'Arquitecte Municipal explicatiu de la no subjecció, tot això d'acord amb l'article 12.5 del Decret Legislatiu 1/2020 que aprova text refós de la Llei d'Avaluació Ambiental.

Quart. Sol·licitar a la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca l'informe en relació a aquesta modificació previst a l'article 55.3 de la Llei 12/2017 d'Urbanisme.

Cinquè. Sol·licitar a la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient informe en relació a aquesta modificació ja que està especialment vinculada a la matèria de la seva competència.

 

Sant Llorenç des Cardassar, 24 de febrer de 2021

El batle  Mateu Puigròs Sureda