Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 11590
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 23 de febrer de 2021 de modificació de la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres, de 5 de febrer de 2021 per la qual s’aprova la convocatòria i es dicten les bases específiques per a la realització de les proves lliures perquè les persones majors de divuit anys puguin obtenir directament el títol de graduat en educació secundària obligatòria, a les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 9 de febrer de 2021 es va publicar al Butlletí oficial de les Illes Balears la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres, de 5 de febrer de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria i es dicten les bases específiques per a la realització de les proves lliures perquè les persones majors de divuit anys puguin obtenir directament el títol de graduat en educació secundària obligatòria, a les Illes Balears.

2. Al punt 1 de l'apartat setè de l'annex 1 d'aquesta resolució, es va fixar com a data per a la realització de les proves el dia 12 de maig de 2021.

3. La Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de 29 de gener de 2021 per la qual es convoca la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà de formació professional del sistema educatiu i se'n concreten aspectes sobre l'organització, va fixar al punt 1 de l'apartat setzè, de l'annex 1, les dates de les proves, que es realitzarien els dies 12 i 13 de maig de 2021.

4. Els possibles aspirants a la Prova lliure d'ESO també poder participar a les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà de formació professional, com ja ha succeït en anys anteriors, la qual cosa fa impossible establir el mateix dia per a la realització de les dues proves. Per això és necessari modificar la data de realització de les proves lliures d'ESO per no coincidir amb les proves d'accés als cicles formatius de grau mitja, i així permetre als aspirants realitzar, si s'escau, ambdues proves.

5. Al mateix temps, s'ha considerat adequat introduir, en el punt 3 del mateix apartat setè de la Resolució de 5 de febrer de 2021, de convocatòria de les proves lliures d'ESO, una puntualització pel que fa a la superació de les proves escrites dels àmbits de comunicació de llengua catalana i castellana, per tal de fer-la més aclaridora. Així s'estableix que es podran examinar de la part oral de català i castellà, si obtenen una qualificació igual o superior a 4 a les dues parts, català i castellà. Per la qual cosa es donarà una nova redacció a aquest apartat setè, per introduir aquesta puntualització.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, estableix en l'article 68.2 que correspon a les administracions educatives, dins l'àmbit de les seves competències, organitzar periòdicament proves perquè les persones majors de divuit anys puguin obtenir directament el títol de graduat en educació secundària obligatòria, sempre que hagin assolit les competències bàsiques i els objectius de l'etapa.

2. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura de 30 de març de 2009 per la qual es regulen les proves lliures perquè les persones majors de divuit anys puguin obtenir directament el títol de graduat en educació secundària obligatòria, a les Illes Balears (BOIB núm. 58, de 21 d'abril) estableix l'estructura de les proves.

3. Actualment, el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, regula les competències de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, i determina que la direcció general competent en la realització de les proves lliures per obtenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria per a majors de 18 anys és la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Modificar l'apartat setè de l'annex 1 de la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres, de 5 de febrer de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria i es dicten les bases específiques per a la realització de les proves lliures perquè les persones majors de divuit anys puguin obtenir directament el títol de graduat en educació secundària obligatòria, a les Illes Balears, que passa a tenir la redacció següent:

Setè

Data i horari

1. El dia de la realització de les proves és el 19 de maig de 2021.

2. Les proves s'han de dur a terme en sessions de matí i d'horabaixa. La sessió del matí s'ha d'iniciar a les 9.30 h i ha de finalitzar a les 13.00 h, i la distribució horària ha de ser la següent:

  1. De 9.30 a 11.30 h: prova de l'àmbit cientificotecnològic.
  2. De 12.00 a 13.00 h: prova de l'àmbit social.
  3. De 17.00 a 20.00 h: prova escrita de l'àmbit de comunicació

Els aspirants no poden fer servir diccionaris ni cap altre material de suport durant la prova, excepte calculadores no programables. La llengua estrangera corresponent a aquesta convocatòria és l'anglès.

3. Al llarg de la prova escrita de l'àmbit de comunicació s'ha de comunicar als aspirants, al tauler d'anuncis del centre, el dia de publicació de la relació de persones que han superat la part escrita amb el dia i l'hora en què han de fer la part oral corresponent. Se supera la prova escrita de llengua catalana i llengua castellana, i per tant es podran es examinar de la part oral de català i castellà, si obtenen una qualificació igual o superior a 4 a les dues parts, català i castellà.

2. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Disposar que els centres autoritzats facin pública aquesta Resolució.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que no exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb el que s'estableix en els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i el que s'estableix en l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 23 de febrer de 2021

El director general de Planificació, Ordenació i Centres Antonio Morante Milla