Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 8560
Convocatòria per a la concessió de subvencions i ajudes per a l’adquisició de llibres de text, material escolar i/o quota de material per al curs 2020-2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Extracte de la convocatòria per a la concessió de subvencions i ajudes per a l'adquisició de llibres de text, material escolar i/o quota de material per al curs 2020-2021  (Base de dades nacional de subvencions núm. 550077)

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3b i 20.8 a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet de les bases es pot consultar en el BOIB d'aquest mateix dia.

OBJECTIU

L'objecte d'aquesta convocatòria és l'atorgament, per part de l'Ajuntament de Pollença, de subvencions per a l'adquisició de llibres de text, material escolar obligatori (inclosos mitjans electrònics) i/o quota de material per al curs 2020-2021 a les famílies amb infants que estiguin cursant algun dels cursos dels distints nivells d'educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat. Estiguin matriculats a un centre d'educació infantil, primària, secundària obligatòria, formació professional bàsica, grau mitjà i batxillerat

Així mateix, amb aquesta convocatòria es pretén fomentar i potenciar la reutilització de llibres de text i material educatius didàctics susceptibles de ser reutilitzats.

Beneficiaris

-Els sol·licitants han d'estar empadronats al municipi de Pollença. Aquest requisit s'aplicarà a la persona sol·licitant (pare, mare o tutor legal) i a l'alumnat beneficiari.

-Els alumnes han d'estar matriculats a centres escolars ubicats al municipi de Pollença.

-Els sol·licitants s'han de comprometre a facilitar la reutilització dels llibres i dels materials escolars, susceptibles de ser reutilitzats, pels quals siguin subvencionats.

  1. Si el centre escolar on estan matriculats els alumnes o l'APIMA, compta amb programa de reutilització de llibres de text i material escolar obligatori, hi hauran d'estar adherits.
  2. Si el centre escolar on estan matriculats els alumnes o l'APIMA, no compta amb programa de reutilització de llibres de text i material escolar obligatori, els llibres o material escolar obligatori susceptible de ser reutilitzat es dipositarà al centre en acabar el curs escolar.

-Els sol·licitants han d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Seguretat Social, l'Estat i l'Ajuntament de Pollença

-Els sol·licitants no s'han de trobar sotmesos a cap procediment de reintegrament de subvencions públiques.

-Els sol·licitants no s'han de trobar sotmesos dins cap causa de prohibició contemplada a l'article 14  de la Llei 38/2003, de  17 de novembre, General de Subvencions.

Podran sol·licitar les subvencions el pare, la mare o qui tingui la tutoria legal i figuri al padró de Pollença en representació de l' infant que també haurà de figurar al padró de Pollença, i haver formalitzat la matrícula a algun dels diferents nivells d'Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.

Activitats subvencionables

Les subvencions tenen la finalitat de donar suport econòmic a la despesa que suposa la compra de llibres de text, llibres de lectura  obligatoris, material escolar obligatori i/o quota de material, a les famílies del municipi de Pollença.

Requisits

es considera que conformen la unitat familiar:

-Els pares i, si s'escau, el/la tutor/a o persona encarregada de la guarda i protecció del menor, no separats legalment.

-Els fills menors d'edat, amb excepció dels emancipats.

-Els fills majors d'edat amb discapacitat psíquica, física o sensorial, o incapacitats judicialment.

-Els fills fadrins menors de vint-i-cinc anys i que convisquin en el domicili familiar a 31 de desembre de l'any immediatament anterior.

-Els ascendents dels pares que justifiquin la residència en el mateix domicili que els anteriors a 31 de desembre de l'any immediatament  anterior

Quan no existeixi vincle matrimonial, la unitat familiar s'entendrà constituïda pel pare, la mare i tots els fills i ascendents dels pares que convisquin i reuneixin els requisits de l'apartat anterior. En cas que no existeixi convivència s'haurà d'acreditar documentalment, mitjançant certificat de convivència.

En cas de separació o divorci no es considerarà membre computable aquell que no con visqui amb el sol·licitant de la subvenció. No obstant,

tindrà consideració de membre computable la nova parella o persona unida per anàloga relació, i per tant, les seves rendes s'inclouran dins el còmput de la renda familiar. La separació o divorci s'acreditarà de la següent manera:

-En la separació de fet, s'haurà de presentar un document justificant d'interposició de demanda, o altres documents que avalin  aquesta situació.

-Si la separació és legal o divorci, s'haurà de presentar la sentència judicial o el conveni regulador a on consti la custòdia del menor.

-A efectes de càlcul de renda per càpita, computaran per dos els fills de la unitat familiar amb una discapacitat igual o superior al 33 per cent, situació que s'haurà d'acreditar fefaentment.

La renda familiar serà el resultat de sumar les rendes de tots els membres de la unitat familiar computables que hagin generat ingressos. Es calcularà realitzant la suma de les caselles corresponents a la base imposable general + la base imposable d'estalvi, de la Declaració de IRPF de l'any 2019.

Per a la concessió de les beques s'aplicarà la següent fórmula:

El Salari Mínim Interprofessional de l'any anterior a la sol·licitud (el SMI de 2019, és de 900€/mes o 12.600€/any, segons el Real Decret 1462/2018, de 27 de Desembre, pel qual queda fixat el salari mínim interprofessional per a 2019), es multiplicarà pel nombre de membres de la unitat familiar. Aquesta quantitat no ha de ser superior a la renda per càpita familiar, és a dir :

-Unitat familiar de 2 membres, fins a una renda familiar màxima de 25.200 €

-Unitat familiar de 3 membres, fins a una renda familiar màxima de 37.800 €

-Unitat familiar de 4 membres, fins a una renda familiar màxima de 50.400 €

-Unitat familiar de 5 membres. fins a una renda familiar màxima de 63.000 €

-Unitat familiar de 6 membres, fins a una renda familiar màxima de 75.600 €

Les sol·licituds que compleixin la condició anterior quedaran admeses a tràmit, i les que no la compleixin quedaran excloses.

Bases reguladores

Bases publicades en el BOIB de data d'avui.

Import

El nombre i la quantia de subvencions, s'establirà en funció de la quantitat d'alumnes amb sol·licitud aprovada per la Comissió de Valoració i el total de l'aplicació pressupostària destinats a tal fi. Les beques no excediran en cap cas el 80% del cost de la despesa subvencionable.

L'import destinat a aquesta convocatòria és de 20.000 €.

Termini de presentació de sol·licituds

El termini per la presentació de les sol·licituds serà de quinze (15) dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i al web de l'Ajuntament.

Pollença, 22 de febrer de 2021

El batle Bartomeu Cifre Ochogavia