Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 3818
Acord del Consell de Govern de 15 de febrer de 2021 pel qual es concedeix la Medalla d’Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La institució de la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la més alta distinció que concedeix el Govern, té per objecte honorar els mèrits assolits, de manera individual o col·lectiva, per les persones físiques o jurídiques que s'han distingit per la seva trajectòria personal o professional en defensa, promoció o foment de les institucions i dels interessos generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i la labor de les quals ha tingut una projecció especial fora de l'àmbit de les Illes Balears.

L'article 3.1 del Decret 2/2014, de 10 de gener, pel qual es regula la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que s'ha d'atorgar mitjançant un acord del Consell de Govern, a proposta de la presidenta de les Illes Balears.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la presidenta de les Illes Balears, en la sessió de 15 de febrer de 2021, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Concedir la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears 2021 als professionals sanitaris que lluiten contra la pandèmia de la COVID-19.

Aquesta Medalla d'Or és un reconeixement a l'esforç del col·lectiu sanitari en la lluita contra la COVID-19. Aquesta pandèmia ha situat la humanitat davant un nou paradigma i ha posat a prova els sistemes sanitaris de tots els països del món. En aquest sentit, es pot afirmar que el sistema de salut de les Illes Balears ha respost de manera extraordinària a les noves necessitats, fet que ha estat possible gràcies a l'esforç del col·lectiu que el configura i hi col·labora. El servei públic de salut ha liderat la lluita contra la COVID-19, que també ha comptat amb la participació rellevant de les clíniques privades.

Els professionals sanitaris han treballat de manera eficaç i eficient per minimitzar l'impacte del virus. La seva dedicació ha estat absoluta i la implicació del personal que forma el sistema públic i privat de salut ha estat impecable. Gràcies a la suma de tots aquests esforços s'han minimitzat les conseqüències de l'expansió del virus.

S'ha de destacar la professionalitat de totes aquestes persones per mantenir els coneixements científics actualitzats, que ha permès actuar a partir de l'evidència científica disponible en cada moment; la capacitat per fer estudis clínics per millorar els tractaments i el diagnòstic precoç, amb la finalitat de protegir la salut de la ciutadania, així com la capacitat d'adaptació, de coordinació de nous protocols i d'organització dels recursos.

A la lluita per combatre la COVID-19 s'hi han dedicat amb entrega els professionals mèdics i d'infermeria, els serveis epidemiològics, els departaments de recerca, el personal de neteja i de suport logístic dels hospitals, els zeladors, els auxiliars de clínica, el personal administratiu, els serveis jurídics, etc. Dedicant-hi tot el seu esforç, més de 20.000 treballadors hi han col·laborat amb l'objectiu de preservar la salut de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears.

La Medalla d'Or és un reconeixement a la feina de tot el col·lectiu sanitari públic i privat envers la COVID-19: a la gran capacitat d'adaptació a una situació desconeguda i a la dedicació, el compromís i la valentia, que l'ha convertit en un exemple d'entrega i superació.

Segon. Disposar la publicació d'aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 15 de febrer de 2021

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez