Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 3270
Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 17 de febrer de 2021 de delegació de competències en la Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, estableix les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i inclou la Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat en la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, sota la coordinació de la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica.

Aquest Decret atribueix a aquesta Direcció General, entre altres competències, les de planificació, impuls i coordinació interdepartamental de la transparència del Govern, de l'Administració autonòmica i del sector públic instrumental, tant en la vessant de la publicitat activa com del dret d'accés.

2. La Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, dret d'accés i bon govern, regula dins el títol I, anomenat «Transparència de l'activitat pública», la «Publicitat activa» en el capítol II, i el «Dret d'accés a la informació pública» en el capítol III.

3. La Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat exerceix, des que va entrar en vigor la Llei 19/2013, la coordinació de les sol·licituds d'accés a la informació pública que es presenten a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb la seva competència de coordinació de la transparència. D'acord amb aquesta competència, i per tal de dur-la a terme, dins la Direcció General esmentada, a través del Servei de Transparència i Bon Govern, es fan les funcions de filtratge i anàlisi prèvia de les sol·licituds, abans d'adreçar-les a les unitats d'informació que hi ha a cada conselleria.

En compliment d'aquesta competència, la Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat fa una funció de registre i de gestió inicial de les sol·licituds presentades, la qual pot implicar la necessitat de dictar una resolució que posi fi al procediment, d'acord amb el que estableix l'article 84 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Aquesta competència resolutòria correspondria al conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en virtut del que estableix l'article 16.c) de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. L'Administració de la Comunitat Autònoma ha d'actuar d'acord amb el principi constitucional d'eficàcia. Per tant, amb la finalitat de donar-hi compliment, s'escau la conveniència de delegar en el o la titular de la Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat la competència per resoldre les sol·licituds que, per les seves característiques, es poden inadmetre o arxivar en la fase de valoració inicial, per les causes que es preveuen en la normativa, i que, consegüentment, no necessiten tramitació material per part d'altres òrgans.

5. Atès aquest principi, i d'acord amb el que preveuen els articles 25 i 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sobre delegació de competències, dict la següent

Resolució

1. Delegar en el titular o la titular de la Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat l'exercici de les competències sobre les sol·licituds d'accés a informació pública, incloent-hi la signatura de les resolucions relatives a sol·licituds presentades amb anterioritat a l'entrada en vigor d'aquesta Resolució, que s'enumeren a continuació:

  1. Resoldre la no admissió a tràmit de sol·licituds d'informació pública, quan dels termes del seu contingut es desprengui clarament que el seu objecte no és informació pública, d'acord amb el que indica l'article 13 de la Llei 19/2013.
  2. Resoldre la no admissió a tràmit de les sol·licituds d'informació pública adreçades a un òrgan que no disposi de la informació i, a més, no es puguin remetre a cap altre òrgan per a la seva tramitació perquè es desconegui l'òrgan competent, d'acord amb el que indica l'article 18.1.d) de la Llei 19/2013.
  3. Resoldre l'arxivament de la sol·licitud per desistiment de la persona interessada, d'acord amb el que indica l'article 94.4 de la Llei 39/2015, quan aquest es produeixi abans de la tramesa de la sol·licitud a una unitat d'informació perquè sigui tramitada.
  4. Resoldre l'arxivament de la sol·licitud per no haver esmenat la persona interessada la sol·licitud, segons el que estableix l'article 19.2 de la Llei 19/2013, quan el requeriment s'hagi fet des de la Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat.
  5. Resoldre la no admissió a tràmit de la sol·licitud, d'acord amb el que estableixen els apartats primer i segon de la disposició addicional primera de la Llei 19/2013, sempre que quedi acreditat, en la fase de valoració prèvia, que es donen els supòsits de fet a què es refereixen.

2. Disposar que la delegació de facultats a què es refereix aquesta Resolució no altera la competència de l'òrgan delegant i s'entén sens perjudici de les potestats de revocació i avocació del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica amb relació al coneixement o la resolució dels assumptes o procediments en què ho consideri oportú, sempre d'acord amb els articles 25 i 28 de la Llei 3/2003.

La delegació implica la transmissió global de l'exercici de la competència i, per tant, inclou la resolució de qualsevol tràmit que se'n derivi.

3. Les resolucions adoptades per delegació de competències han d'indicar expressament aquesta circumstància, juntament amb l'especificació de l'òrgan que delega i de la publicació oficial d'aquesta delegació.

4. Deixar sense efecte la Resolució de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització de 24 de setembre de 2019 de delegació de competències en la Direcció General de Transparència i Bon Govern.

5. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

6. Disposar que aquesta Resolució produeix efectes a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 17 de febrer de 2021

El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica Juan Pedro Yllanes Suárez