Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 1167
Extracte de l’acord del Decret de Presidència núm. 45, de data 5.2.2021 del Consell Insular de Menorca, relatiu a l'aprovació de les bases i la convocatòria d’ajuts per pal·liar els efectes econòmics del mes de gener en diferents sectors econòmics de Menorca com a conseqüència de l’adopció del nivell 4 d’alerta sanitària . (Exp. 03140-2021-000001).

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 547837

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/547837):

Primer. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris de les subvencions:

1. Les persones físiques i jurídiques privades, les agrupacions de persones físiques o jurídiques privades, associacions sense ànim de lucre i les comunitats de béns, o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que siguin titulars d'un negoci amb alguna de les activitats incloses en els epígrafs de l'IAE enumerats en la base 4.2, de les bases del ajuts, que exercien la seva activitat en el moment de l'adopció del nivell 4 d'alerta sanitària per a la contenció de la COVID-19, acordat pel Consell de Govern de 15 de gener de 2021 de conformitat amb l'Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 27 de novembre de 2020, pel qual s'adopten mesures temporals i per raó de salut pública aplicables a l'illa de Menorca (BOIB núm. 7 de 16 de gener de 2021), i que exercissin la seva activitat en el període comprès entre gener de 2020 i 14 de març de 2020.

2. Aquests beneficiaris han de ser titulars de petites empreses amb alguna activitat inclosa en els epígrafs de l'IAE enumerats en la base 4.2, de les bases dels ajuts, amb establiment que exercissin la seva activitat en el moment de l'adopció del nivell 4 d'alerta sanitària per la contenció de la COVID-19 a Menorca, de conformitat amb l'Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 27 de novembre de 2020, pel qual s'adopten mesures temporals i per raó de salut pública aplicables a l'illa de Menorca (BOIB núm. 7 de 16 de gener de 2021), amb seu social a Menorca, i han de tenir contractats un màxim de 25 treballadors de mitjana anual per cada establiment pel qual demanen l'ajut. En cas de tenir el mateix beneficiari més d'un centre de treball o establiment podrà demanar una ajuda per a un màxim de 2 centres de treball. Els centres de treball o establiments s'han d'indicar en el moment de sol·licitar l'ajuda.

3. El còmput de treballadors es realitza amb independència de la jornada a temps complert o parcial, el règim de contractació fixa o temporal, o que es trobi en qualsevol situació d'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), excedència, permisos, baixes per incapacitat temporal o situacions similars de suspensió de la relació laboral de l'empresa.

4. Els sol·licitants han de reunir els requisits generals següents:

a) Tenir el/els centre/centres de feina a Menorca.

b) Tenir domicili fiscal a Menorca.

c) Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat, amb la Seguretat Social i amb el Consell Insular de Menorca.

d) Constar d'alta en el Cens d'activitats econòmiques de l'AEAT segons la redacció de la base 4.2, amb establiment que exercia la seva activitat en el moment de l'adopció de l'acord del Consell de Govern de dia 15 de gener de 2021 pel qual s'estableix el nivell 4 d'alerta sanitària a l'illa Menorca.

e) Que el centre o centres de treball pels quals se sol·licita l'ajut estiguessin exercint la seva activitat entre gener de 2020 i 14 de març de l'any 2020.

f) Els beneficiaris de les ajudes no han de tenir cap proposta de sanció per infracció greu o molt greu per raons sanitàries lligades a la COVID-19. En el supòsit que l'expedient sancionador per raons sanitàries lligades a la COVID-19 s'arxivi amb posterioritat a la sol·licitud de l'ajuda, la persona interessada tindrà dret a la percepció de l'ajuda sol·licitada.

 

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria es la concessió d'ajudes pel mes de gener de l'any 2021 a persones físiques i jurídiques, comunitats de béns i entitats sense ànim de lucre amb activitats incloses en els epígrafs de l'impost d'activitats econòmiques definits en la base 4.2, de les bases del ajuts, que exercien la seva activitat en el moment de l'adopció del nivell 4 d'alerta sanitària per a la contenció de la COVID-19, acordat pel Consell de Govern de 15 de gener de 2021, de conformitat amb l'Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 27 de novembre de 2020, pel qual s'adopten mesures temporals i per raó de salut pública aplicables a l'illa de Menorca (BOIB núm. 7 de 16 de gener de 2021).

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regirà per les bases aprovades per la Sra. Presidenta del Consell Insular de Menorca mitjançant el Decret núm. 45, de 5 de febrer de 2021.

Quart. Import

L'import global màxim dels ajuts és de 750.000 € (set-cents cinquanta mil euros).

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds començarà a les 9.00 hores del primer dia hàbil posterior a la publicació de la convocatòria dels ajuts en el BOIB i finalitzarà un mes després, o fins que s'exhaureixi el crèdit disponible. Les sol·licituds que es presentin abans del primer dia hàbil des de la publicació no es tindran en compte.

Sisè. Altres dades

L'import fix de l'ajuda és de 1.500 € per mes i per centre de treball o establiment. Es pot demanar l'ajut per un màxim de dos centres de treball o establiments per persona beneficiària i per mes.

 

Maó, 5 de febrer de 2021

El secretari en funcions

Octavi Pons Castejón