Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 1106
Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es modifica la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 21 de desembre de 2020, per la qual es convoquen, per segona vegada per a l’any 2020, ajudes per a la investigació aplicada en matèria d’agricultura, ramaderia i pesca en l’àmbit de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 31 de desembre del 2020 es va publicar al BOIB núm. 216 la Resolució de la presidenta del FOGAIBA per la qual es convoquen, per segona vegada per a l'any 2020, ajudes per a la investigació aplicada en matèria d'agricultura, ramaderia i pesca en l'àmbit de les Illes Balears.

Un cop publicada la resolució, s'han detectat que a l'apartat quart de la resolució esmentada faltaven projectes subvencionables, com també s'ha observat falta de claredat en la redacció d'alguns d'aquests projectes. Per aquests motius, i com que la convocatòria està dins el termini de sol·licituds, es considera apropiat modificar-la.

Per tot això, en virtut del que estableix l'article 6.1.g del Decret 64/2005, de 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Modificar la Resolució de la presidenta del FOGAIBA per la qual es convoquen, per segona vegada per a l'any 2020, ajudes per a la investigació aplicada en matèria d'agricultura, ramaderia i pesca en l'àmbit de les Illes Balears, en el sentit següent:

1. El punt 1 de l'apartat quart queda redactat de la manera següent:

“1. Se subvencionaran els projectes d'investigació en matèria d'agricultura, ramaderia i pesca que s'apliquin en l'àmbit territorial de les Illes Balears i que tinguin relació amb els temes següents:

1.a:

- Posada a punt d'un programa de control integral contra l'arna de la tomàtiga Tuta absoluta en cultius d'hivernacle i exterior: biologia, ecologia, dinàmica poblacional, aplicació de diferents mètodes de control (biològic i biotecnològic).

- Desenvolupament d'un programa de control integral contra la psil·la del ficus Macrohomotoma gladiata: biologia, ecologia, dinàmica poblacional, mètodes de control i principals hostes afectats.

- Viabilitat d'obtenir alcohol etílic a partir de subproductes agrícoles. Quantificació, origen i rendiment d'extracció segons la seva tipologia.

- Caracterització dels productes carnis tradicionals de Mallorca i estudi del vincle amb el medi geogràfic.

- Estudi de les repercussions productives de les malalties de les abelles.

- Identificació i detecció molecular dels patògens tramesos per vectors.

- Cria i alliberament de pol·linitzadors alternatius per als fruiters de les Illes Balears.

- Millora del nivell de coneixement del nitrogen en els sistemes aigua-sòl-planta, com a suport per a la presa de decisions en l'ús correcte dels fertilitzants nitrogenats i en la gestió dels materials residuals sòlids i líquids de les explotacions ramaderes.

- Sanejament de virosis de varietats locals de vinya.

- Estudis de la prevalença de malalties de declaració obligatòria en animals de producció d'explotacions ramaderes de les Illes Balears.

- Avaluació i estudi de l'impacte de la presència d'un nou agent parasitari zoonòtic en helicicultura.

1.b:

- Posada a punt de la tècnica de la termoteràpia per obtenir material vegetal d'ametller, vinya i olivera lliure de Xylella fastidiosa.

- Selecció i caracterització de carabasses de varietats locals.

- Recuperació, selecció i caracterització de la patata Tramuntana.

- Prospecció i caracterització de civada mallorquina. Diferenciació i/o unificació de civada mallorquina, negra i rossa.

- Caracterització de les figues seques de Formentera i estudi del vincle amb el medi geogràfic.

- Atacs de gossos al bestiar. Distribució geogràfica, animals implicats, cost econòmic i cost social.

- Càrrega ramadera sostenible de les guardes ovines en extensiu a la serra de Tramuntana i la seva viabilitat econòmica.

- Efectes del tall de cua en el benestar del bestiar oví de les Illes Balears.

- Estudi de l'ús del cròtal auricular electrònic en el bestiar oví i caprí a la serra de Tramuntana.

- Optimització de la tècnica de l'empelt en el cultiu del garrover (Ceratonia siliqua), tant en camp com en viver.

- Efectes de la contaminació per nitrats a les zones catalogades com a especialment vulnerables de les Illes Balears. Estudi d'altres fonts de la contaminació difosa per nitrats diferents de les agràries o ramaderes (depuradores i construccions en sòl rústic).

1.c:

- Seguiment de les captures d'elasmobranquis a les llotges de les Illes Balears: identificació de les espècies que es comercialitzen i determinació d'errades d'estadística dels desembarcaments.

- Avaluació del reclutament d'espècies de peixos vulnerables a la pesca a les badies somes amb praderies de Cymodocea i Caulerpa de l'illa de Mallorca.

- Seguiment de les captures de la pesca recreativa de superfície a la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca: espècies, composició de talles i rendiment per unitat d'esforç.

- Seguiment de les captures de la pesca recreativa a la Reserva Marina del Nord de Menorca: espècies, composició de talles i rendiment per unitat d'esforç.

- Seguiment de les captures de la pesca recreativa a la Reserva Marina dels Freus d'Eivissa i Formentera: espècies, composició de talles i rendiment per unitat d'esforç.

1.d: Qualsevol treball de fi de grau o de fi de màster d'interès per al món agrari de les Illes Balears. Aquest requisit es comprova d'ofici, a través de l'informe que, a petició del FOGAIBA, ha d'emetre l'Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera (IRFAP).

La unitat gestora dels expedients descarta prèviament els treballs que no estan relacionats amb el món agrari, que no es trametran a l'IRFAP.

1.e: Qualsevol treball de fi de grau o de fi de màster d'interès pel món pesquer de les Illes Balears. Aquest requisit es comprova d'ofici, a través de l'informe que, a petició del FOGAIBA, ha d'emetre l'Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera (IRFAP).

La unitat gestora dels expedients descarta prèviament els treballs que no estan relacionats amb el món pesquer, que no es trametran a l'IRFAP.”

Segon

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 3 de febrer de 2021

La presidenta del FOGAIBA

María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño