Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 1091
Resolució de la Direcció Gerència de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) de 3 de febrer de 2021 per la qual es modifica la Resolució de la Direcció Gerència de l’Escola Balear d’Administració Pública de 19 de gener de 2021 per la qual s’aprova la convocatòria de la 42a promoció del Curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia del cos de policia local per a l’any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Els procediments de selecció per accedir a les categories de policia local es completen amb la superació d'un període de pràctiques, que inclou la superació tant del curs de capacitació corresponent a la categoria a la qual s'accedeix com de la fase de pràctiques al municipi relacionades amb les funcions pròpies de la categoria en qüestió.

2. D'acord amb l'article 28.3 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, l'Escola Balear d'Administració Pública ha d'impartir el curs de capacitació corresponent a cada categoria de la policia local. En el mateix sentit, l'article 178.1 del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears disposa que l'Escola Balear d'Administració Pública o, si escau, l'Escola de Seguretat Pública de les Illes Balears, ha d'impartir els cursos de capacitació corresponents a cada categoria de la policia local.

3. En data 19 de gener de 2021, la Direcció Gerència de l'Escola Balear d'Administració Pública va dictar la Resolució per la qual s'aprova la convocatòria de la 42a promoció del Curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia del cos de policia local per a l'any 2021 (BOIB núm. 9, de 21 de gener de 2021).

4. En les Bases de la convocatòria de la 42a promoció del Curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia per a l'any 2021 contingudes en l'annex 1 de la Resolució esmentada en el punt anterior es preveu que les dates d'inici de les edicions del Curs bàsic de capacitació queden subjectes a modificacions en els casos en què sigui necessari reorganitzar l'inici del curs per manca de sol·licituds mínimes; per circumstàncies extraordinàries sobrevingudes, i, en tot cas, si el curs s'ha de dur a terme de manera descentralitzada a les illes de Menorca i Eivissa. En aquests casos, l'EBAP ha de comunicar l'inici del curs amb una antelació mínima de deu dies hàbils.

5. Per circumstàncies extraordinàries de coordinació i organització interna de l'Escola en relació amb el tancament de l'edició actual del Curs bàsic de capacitació i l'inici de les edicions de la 42a promoció es fa necessari ajornar la data d'inici de la primera i segona edició i, en concordança amb això, ampliar el termini de presentació de sol·licituds dels ajuntaments interessats a sol·licitar reserva de places.

Fonaments de dret

1. Els articles 34.3 i 28.3 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

2. Els articles 177 i següents del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, aprovat pel Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i es modifica el Decret 55/2017, de 15 de desembre, del Fons de Seguretat Pública de les Illes Balears.

3. La Resolució de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització de 4 de gener de 2021 per la qual s'aprova el contingut, el desenvolupament, la metodologia, la durada, l'avaluació i el règim intern del Curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia (BOIB núm. 7, de 16 de gener de 2021).

4. Els articles 4.1 i 5.9 dels Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública, aprovats pel Decret 31/2012, de 13 d'abril, així com la lletra c) de l'article 10.2, l'article 12.1 i les lletres j) i m) de l'article 12.5 dels Estatuts.

 

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Modificar l'apartat 1 de la base quarta de l'annex 1 de la Resolució de la Direcció Gerència de l'Escola Balear d'Administració Pública de 19 de gener de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria de la 42a promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia del cos de policia local per a l'any 2021, que queda redactat de la forma següent:

1. Les edicions del Curs bàsic de capacitació de Mallorca s'iniciaran en les dates següents:

Primera edició: 15 de març de 2021

Segona edició: 22 de març de 2021

Tercera edició: 4 d'octubre de 2021

2. Modificar l'apartat 3.a) de la base cinquena continguda en l'annex 1 de la Resolució de la Direcció Gerència de l'Escola Balear d'Administració Pública de 19 de gener de 2021, relatiu al termini per presentar les sol·licituds per a cada edició, que queda redactat en els termes següents:

a) Per a la primera i la segona edició, el termini comença l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i acaba el dia 19 de febrer de 2021.

3. Modificar l'apartat 1.C) de la base sisena de l'annex 1 de la Resolució esmentada, relatiu als criteris d'adjudicació de places, que queda redactat de la manera següent:

C) En tercer lloc, si una vegada aplicats els criteris anteriors resten places vacants, s'han d'assignar als aspirants de processos selectius acabats entre el 30 de novembre de 2020 i el 19 de febrer de 2021, segons el menor nombre d'efectius en servei actiu en el cos de policia o de policies en servei actiu en els ajuntaments que no hagin constituït cos.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

D'acord amb l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en els litigis entre administracions públiques no es poden interposar recursos en via administrativa. No obstant això, quan s'interposa un recurs contenciós administratiu contra una altra administració, es pot requerir prèviament que s'anul·li o es revoqui l'acte.

 

Palma, 3 de febrer de 2021

La vicepresidenta de l'EBAP Carmen Palomino Sánchez Per suplència de la Direcció Gerència de l'Escola Balear d'Administració Pública (BOIB núm. 54, de 17/04/2012)