Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 1041
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 2 de febrer de 2021 per la qual s’anuncien les dates de les convocatòries ordinària i extraordinària de la prova de certificació del nivell bàsic A2 de català per a l’alumnat de la modalitat presencial de les escoles oficials d’idiomes de Palma Andreu Crespí Plaza, Calvià, Inca, Eivissa, i Maó per a l’any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Segons l'establert a l'article 7 del Reial Decret 1041/2017, de 22 de desembre (BOE núm. 311, de 23 de desembre), pel qual es fixen les exigències mínimes del nivell bàsic a efectes de certificació, s'estableix el currículum bàsic dels nivells Intermedi B1, Intermedi B2, Avançat C1, i Avançat C2, dels Ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats per la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, i s'estableixen les equivalències entre els ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats en diversos plans d'estudis i els d'aquest reial decret, les administracions educatives han d'organitzar, com a mínim, una convocatòria anual de proves per obtenir els certificats de competència general dels nivells i idiomes impartits a les escoles oficials d'idiomes del seu àmbit de gestió.

2. El Decret 34/2019 de 10 de maig (BOIB,núm. 66, de 16 de maig), pel qual s'estableixen l'ordenació, l'organització i el currículum dels nivells bàsic, intermedi i avançat dels ensenyaments d'idiomes de règim especial impartits a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix al seu l'article 14 que per a l'obtenció dels certificats dels nivells bàsic A2, intermedi B1, intermedi B2, avançat C1 i avançat C2 s'han de superar unes proves específiques, administrades per les escoles oficials d'idiomes, que han de ser comunes per a tots els centres i per a totes les modalitats d'ensenyament.

Aquest Decret, a més, determina els components del currículum, els criteris d'avaluació dels esmentats nivells, que, juntament amb els objectius, competències i continguts respectius han de servir de referència per al disseny i l'avaluació de les proves de certificació de cada idioma.

3. Mitjançant la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres, de 19 de novembre de 2020 (BOIB núm. 199, de 24 de novembre), s'aproven les instruccions per avaluar l'aprenentatge dels alumnes dels ensenyaments d'idiomes de règim especial a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per al curs 2020-21, i al punt 5.2. s'estableix l'avaluació dels cursos conduents a certificació.

4. A l'annex 3 de la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres, de 18 de desembre de 2020, per la qual es dicten les instruccions per a l'elaboració de les proves de certificació unificades i no unificades per a l'alumnat oficial i lliure de les escoles oficials d'idiomes de les Illes Balears per al curs 2020-2021, s'estableixen les especificacions de les proves de certificació dels diferents idiomes i nivells impartits a les escoles oficials d'idiomes per a l'any 2021.

Fonaments de dret

1. Reial Decret 1041/2017, de 22 de desembre (BOE núm. 311, de 23 de desembre), pel qual es fixen les exigències mínimes del nivell bàsic a efectes de certificació, s'estableix el currículum bàsic dels nivells Intermedi B1, Intermedi B2, Avançat C1, i Avançat C2, dels Ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats per la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, i s'estableixen les equivalències entre els Ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats en diversos plans d'estudis i els d'aquest reial decret.

2. Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres, de 18 de desembre de 2020, per la qual es dicten les instruccions per a l'elaboració de les proves de certificació unificades i no unificades per a l'alumnat oficial i lliure de les escoles oficials d'idiomes de les Illes Balears per al curs 2020-2021.

3. Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres, de 19 de novembre de 2020 (BOIB núm. 199, de 24 de novembre), per la qual s'aproven les instruccions per avaluar l'aprenentatge dels alumnes dels ensenyaments d'idiomes de règim especial a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per al curs 2020-21.

4. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer (BOE núm. 51, d'1 de març), reformat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març, i suplement en català núm. 9, de 16 de març), que a l'article 36.2 estableix que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, d'acord amb el que disposen els articles 27 i 149.1.30a de la Constitució espanyola.

5. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, (BOIB núm. 106, de 2 d'agost), de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, a l'empara de l'article 16 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Convocar les proves de certificació del nivell bàsic A2 de català per a l'alumnat de la modalitat presencial de les escoles oficials d'idiomes de Palma Andreu Crespí Plaza, Calvià, Inca, Eivissa, i Maó per a l'any 2021.

2. Aprovar i publicar les dates de les proves objecte d'aquesta Resolució, que es detallen a continuació:

- Convocatòria ordinària: dia 10 de juny de 2021, a les 17:00 hores

- Convocatòria extraordinària : dia 1 de setembre de 2021, a les 17:00 hores

Atesa la situació de pandèmia generada per la COVID-19 i, d'acord amb els requeriments que en cada moment facin les autoritats sanitàries competents, les dates previstes en aquesta resolució per a la realització de les proves es podran veure modificades per preservar la seguretat sanitària dels participants. Si aquest fos el cas, el nou calendari d'actuació es farà públic al BOIB mitjançat una nova resolució que ho estableixi.

3. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 2 de febrer de 2021

El director general de Planificació, Ordenació i Centres Antoni Morante Milla