Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ

Núm. 1023
Resolució del director general de Pesca i Medi Marí de 27 de gener de 2021 per la qual s’actualitza el llistat dels ports autoritzats per desembarcar les captures de la pesca amb arts de tirada tradicionals en aigües de les Illes Balears durant la temporada 2020-2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 3 d'octubre de 2020 es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució del director general de Pesca i Medi Marí de 30 de setembre de 2020 per la qual es regulen diversos aspectes de la pesca amb arts de tirada tradicionals en aigües de les Illes Balears durant la temporada 2020-2021, entre d'altres, el llistat de ports autoritzats per descarregar-ne les captures.

2. El 5 de gener de 2021, la Confraria de Pescadors de la Colònia de Sant Jordi sol·licità a la Direcció General de Pesca i Medi Marí d'incloure el port de s'Estanyol de Migjorn entre els autoritzats per desembarcar les captures de la pesca amb arts de tirada tradicionals durant la temporada 2020-2021.

3. La Comissió de Seguiment del Pla de Gestió de la Pesca amb Arts de Tirada Tradicionals de les Illes Balears, en la sessió de dia 14 de gener de 2021, va confirmar la conveniència d'actualitzar el llistat dels ports autoritzats per desembarcar captures de la pesca amb arts de tirada tradicionals durant la temporada 2020-2021 i incorporar-hi el port de s'Estanyol de Migjorn, atès que hi ha embarcacions autoritzades que hi tenen el punt d'amarrament habitual.

Fonaments de dret

1. L'article 8.3 del Decret 19/2019, de 15 de març, pel qual s'estableix el Pla de Gestió Pluriinsular per a la Pesca amb Arts de Tirada Tradicionals en Aigües de les Illes Balears, indica que les embarcacions autoritzades per a aquesta pesca han d'efectuar la sortida, l'entrada i la descàrrega de les captures únicament a ports autoritzats per la Direcció General de Pesca i Medi Marí.

2. S'Estanyol de Migjorn no figura en el llistat de l'article 3 de la Resolució de 30 de setembre de 2020 de ports autoritzats per desembarcar les captures d'arts de tirada tradicionals, tot i ser el punt d'amarrament habitual d'embarcacions autoritzades per a la pràctica d'aquesta modalitat de pesca.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Actualitzar el llistat següent dels ports autoritzats per desembarcar les captures de la pesca amb arts de tirada tradicionals en aigües de les Illes Balears durant la temporada 2020-2021, on s'hauran de pesar immediatament després del desembarcament:

- Port d'Andratx

- Sóller

- Pollença

- Alcúdia

- Can Picafort

- Colònia de Sant Pere

- Cala Rajada

- Cala Figuera

- Colònia de Sant Jordi

- S'Estanyol de Migjorn

- Palma

- Es Portitxol

- Santa Eulària des Riu

- Sant Antoni de Portmany

- Eivissa

- La Savina

2. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs d'alçada davant la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

   

Palma, 29 de gener de 2021

El director general de Pesca i Medi Marí

Juan Mercant Terrasa