Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 987
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 21 de gener de 2021 per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Educació i Cultura de 12 de març de 2010 per la qual s’estableixen la denominació i les sigles que han de constar al Registre de centres docents de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 1 del Decret 59/2003, de dia 13 de juny, pel qual es crea i regula el Registre de centres docents de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 24 de juny de 2003), determina que en el Registre de centres docents no universitaris de les Illes Balears s'han d'inscriure tots els centres docents públics i privats que imparteixen ensenyaments reglats de nivell no universitari a l'àmbit territorial de les Illes Balears. Per altra banda, l'article 2 determina que, com a òrgan administratiu, estarà adscrit a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre de 2020), fa referència en l'article 111 a la denominació dels centres públics i disposa el següent:

1. Els centres públics que ofereixen educació infantil es denominen escoles infantils; els que ofereixen educació primària, col·legis d'educació primària; els que ofereixen educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional, instituts d'educació secundària.

2. Els centres públics que ofereixen educació infantil i educació primària es denominen col·legis d'educació infantil i primària.

L'article 114 de la mateixa Llei determina que els centres privats poden adoptar qualsevol denominació, excepte la que correspon a centres públics o que pugui induir a confusió amb aquests.

Per altra banda, l'article 6 del Decret 23/2020, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text Consolidat del Decret pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 135, d'1 d'agost de 2020), determina el següent:

Denominació genèrica, específica i publicitat

1. Els centres que únicament imparteixen el primer cicle d'educació infantil tindran una denominació genèrica que ha de ser escola infantil pública, si és un centre de titularitat pública, i centre d'educació infantil privat, si la titularitat és privada. Es pot mantenir l'expressió escoleta en la denominació específica del centre.

2. Els centres autoritzats han de fer constar la seva denominació genèrica en els documents. Aquestes denominacions no les poden emprar els establiments no autoritzats per impartir el primer cicle d'educació infantil.

Per tal de millorar i homogeneïtzar el sistema de nomenclatures, mitjançant la Resolució del conseller d'Educació i Cultura de 12 de març de 2010 (BOIB núm. 48, de 25 de març de 2010) es van establir la denominació i les sigles que han de constar en el Registre de centres docents de les Illes Balears. Aquesta Resolució recull les denominacions que han de rebre els centres docents de les Illes Balears, tant públics com privats, pel que fa a la seva inscripció en el Registre de centres docents de les Illes Balears i especifica quines sigles s'han d'utilitzar per fer-hi referència.

Per tal d'actualitzar les denominacions genèriques dels diferents centres i millorar la coordinació amb el Registre Estatal de Centres Docents no Universitaris (RCD) del Ministeri d'Educació i Formació Professional, es considera necessari modificar algunes de les denominacions i les sigles que han de constar en el Registre de centres docents de les Illes Balears.

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 14 de gener de 2021, dict la següent

Resolució

1. Aprovar i modificar, d'acord amb les referències contingudes en el Registre de centres docents de les Illes Balears, la denominació i les sigles establertes en els diferents annexos que es relacionen:

  • Annex 1. Denominacions, sigles i ensenyaments dels centres docents públics de règim general
  • Annex 2. Denominacions, sigles i ensenyaments dels centres docents privats de règim general
  • Annex 3. Denominacions, sigles i ensenyaments dels centres docents públics de règim especial
  • Annex 4. Denominacions, sigles i ensenyaments dels centres docents privats de règim especial
  • Annex 5. Denominacions, sigles i àmbits d'actuació dels serveis educatius
  • Annex 6. Denominacions, sigles i àmbits d'actuació d'altres serveis educatius

2. Notificar aquesta resolució a tots els centres educatius autoritzats per la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca.

3. Informar als centres privats que les denominacions i les sigles que la Conselleria utilitzarà internament són les que els corresponen d'acord amb el al Registre de centres docents (annexos 2 i 4). Els centres privats que utilitzen una denominació que no coincideix amb la que consta en el Registre de centres docents de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca han de comunicar a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres quina és la denominació habitual que fan servir en les seves comunicacions internes i/o externes, per tal de deixar-ne constància, si és el cas, al Registre de centres docents.

4. Publicar aquesta resolució al lloc web de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 21 de gener de 2021

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca

Martí X. March i Cerdà

 

ANNEX 1

Denominacions, sigles i ensenyaments dels centres docents públics de règim general

Denominació

Sigles

Ensenyaments

Escola  Infantil Pública

(de titularitat de la Conselleria d'Educació)

EI

(EI1*)

Educació infantil de segon cicle

Educació infantil de primer cicle

Escola  Infantil Pública

(de titularitat municipal, ajuntaments i consells insulars)

EI

(EIEL*)

Educació infantil de primer cicle

Col·legi d'Educació Primària

CP

Educació primària

Col·legi d'Educació Infantil i Primària

CEIP

Educació infantil de segon cicle i educació primària

Col·legi d'Educació Infantil i Primària integrat amb Educació Secundària Obligatòria

CEIPIESO

Educació infantil de segon cicle, educació primària i primer cicle d'educació secundària

Col·legi d'Educació Infantil i Primària integrat amb Ensenyaments Elementals de Música

CEIPIEEM

Educació infantil de segon cicle, educació primària i ensenyaments elementals de música

Col·legi d'Educació Infantil i Primària integrat amb Ensenyaments Elementals de Dansa

CEIPIEED

Educació infantil de segon cicle, educació primària i ensenyaments elementals de dansa

Institut d'Educació Secundària

IES

Educació secundària i batxillerat o només educació secundària, cicles formatius  de  Formació Professional de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior

Institut de Formació Professional

IFP

Cicles formatius de  Formació Professional de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior

Institut d'Ensenyaments a Distància

IEDIB

Educació secundària, educació secundària per a adults (ESPA), batxillerat, cicles formatius  de  Formació Professional de grau mitjà, de grau superior i idiomes

Centre Integrat de Formació Professional

CIFP

Cicles formatius  de Formació Professional de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior, accions formatives d'inserció i de reinserció laboral, formació permanent dirigida a la població en edat laboral, programes associats als diferents nivells de qualificació, certificats de professionalitat, oferta modular o parcial d'un mòdul associat a una necessitat sectorial o d'empresa

Col·legi d'Educació Especial

CEE

Educació especial infantil (EEI),  Educació  especial bàsica (EEB) i Transició a la vida adulta (TVA)

Unitat Docent Externa

(adscrita a un Centre d'Acollida Temporal, CAT)

UD

Educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària

*Aquestes sigles només tenen valor específic per utilitzar al GESTIB, atès que totes les escoles d'educació infantil públiques de primer i de segon cicle són EI.

 

ANNEX 2

Denominacions, sigles i ensenyaments dels centres docents privats de règim general

Denominació

Sigles

Ensenyaments

Centre d'Educació Infantil Privat

CEI

Educació infantil de primer i segon cicle

Centre Concertat d'Educació Infantil

CCEI

Educació infantil de segon cicle

Centre Privat amb ensenyaments de Règim General

C

Educació infantil (de primer i de segon cicle o només de segon cicle), educació primària, educació secundària, batxillerat i cicles formatius de Formació Professional de grau mitjà i de grau superior

Centre Concertat amb Ensenyaments de Règim General

CC

Educació infantil (de primer i de segon cicle o només de segon cicle), educació primària, educació secundària, batxillerat i cicles formatius de Formació Professional de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior

Centre Concertat Integrat amb ensenyaments elementals de Música i ensenyaments de Règim General

Centre Concertat Integrat amb ensenyaments elementals de Dansa i ensenyaments de Règim General

CCIEEM

CCIEED

Educació infantil (de primer i de segon cicle o només de segon cicle), educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius de Formació Professional i ensenyaments elementals de música

Educació infantil (de primer i de segon cicle o només de segon cicle), educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius de Formació Professional i ensenyaments elementals de dansa

Centre Privat Integrat amb ensenyaments elementals i professionals de Música i ensenyaments de Règim General

Centre Privat Integrat amb ensenyaments elementals de Dansa i ensenyaments de Règim General

CPIEEPM

 

CPIEEPD

Educació infantil (de primer i de segon cicle o només de segon cicle), educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius de formació professional i ensenyaments elementals i professionals (o només elementals) de música

Educació infantil (de primer i de segon cicle o només de segon cicle), educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius de Formació Professional i ensenyaments elementals i professionals (o només elementals)  de Dansa

Centre Privat d'Educació Especial

CPEE

Educació especial infantil (EEI), Educació especial bàsica (EEB) i Transició a la vida adulta (TVA)

Centre Concertat d'Educació Especial

CCEE

Educació especial infantil (EEI), Educació especial bàsica (EEB) i Transició a la vida adulta (TVA)

Centre Privat de Formació Professional

CPFP

Cicles formatius de Formació Professional, de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior

Centre Concertat de Formació Professional

CCFP

Cicles formatius de Formació Professional, de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior

Centre Privat Integrat de Formació Professional

CPIFP

Cicles formatius de Formació Professional de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior, accions formatives d'inserció i de reinserció laboral, formació permanent dirigida a la població en edat laboral, programes associats als diferents nivells de qualificació, certificats de professionalitat, oferta modular o parcial d'un mòdul associat a una necessitat sectorial o d'empresa

Centre Privat d'Ensenyaments de Persones Adultes

CPEPA

Educació secundària per a adults (ESPA)

Centre Docent Estranger

CDE

Educació infantil (de primer i de segon cicle o només de segon cicle), educació primària, educació secundària i batxillerat

 

ANNEX 3

Denominacions, sigles i ensenyaments dels centres docents públics de règim especial

Denominació

Sigles

Ensenyaments

Escola d'Art

EA

Batxillerat d'Arts i cicles formatius d'Arts Plàstiques i Disseny (de grau mitjà i de grau superior)

Escola Superior de Disseny

ESDIB

Estudis superiors d'Arts Plàstiques i disseny

Escola d'Art i Superior de Disseny

EASDIB

Batxillerat d'Arts, cicles formatius de grau mitjà i de grau superior d'Arts Plàstiques i Disseny i estudis superiors d'Arts Plàstiques i Disseny

Conservatori Municipal de Música

Conservatori Municipal de Dansa

Conservatori Municipal de Música i Dansa

CMM

CMD

CMMD

Ensenyaments elementals i professionals (o només elementals) de Música

Ensenyaments elementals i professionals (o només elementals) de Dansa

Ensenyaments elementals i professionals (o només elementals) de Música i dansa

Conservatori Professional de Música

Conservatori Professional de Dansa

Conservatori Professional de Música i Dansa

CPM

CPD

CPMD

Ensenyaments elementals i professionals de Música

Ensenyaments elementals i professionals de Dansa

Ensenyaments elementals i professionals de Música i Dansa

Conservatori Superior de Música

Conservatori Superior de Dansa

Conservatori Superior de Música i Dansa

CSM

CSD

CSMD

Ensenyaments superiors de Música

Ensenyaments superiors de Dansa

Ensenyaments superiors de Música i Dansa

Escola Superior d'Art Dramàtic

ESAD

Ensenyaments superiors d'Art Dramàtic

Escola Oficial d'Idiomes

EOI

Idiomes: nivells bàsic (A1 i A2), intermedi (B1 i B2) i avançat (C1 i C2)

Extensió Escola Oficial d'Idiomes

EOI-EXT

Idiomes: nivells bàsic (A1 i A2), intermedi (B1 i B2) i avançat (C1 i C2)

Institut d'Ensenyaments Esportius

Centre de Tecnificació Esportiva

CTEIB

Segon cicle d'educació secundària obligatòria, batxillerat i Ensenyaments Esportius de grau mitjà i grau superior

Escola Balear de l'Esport

EBE

Ensenyaments Esportius de grau mitjà i grau superior

 

ANNEX 4

Denominacions, sigles i ensenyaments dels centres docents privats de règim especial

Denominació

Sigles

Ensenyaments

Centre Autoritzat d'Ensenyaments Professionals d'Arts Plàstiques i Disseny

CAEPAPDI

Cicles formatius de grau mitjà i de grau superior d'Arts Plàstiques i Disseny

Centre Autoritzat d'ensenyaments elementals de Música

Centre Autoritzat d'ensenyaments elementals de Dansa

Centre Autoritzat d'ensenyaments elementals de Música i Dansa

CAEEM

CAEED

CAEEMD

Ensenyaments elementals de Música

Ensenyaments elementals de Dansa

Ensenyaments elementals de Música i Dansa

Centre Autoritzat d'ensenyaments elementals i professionals de Música

Centre Autoritzat d'ensenyaments elementals i professionals de Dansa

CAEEPM

CAEEPD

Ensenyaments elementals i professionals de Música

Ensenyaments elementals i professionals de Dansa

Escola Municipal de Música Reconeguda

Escola Municipal de Dansa Reconeguda

Escola Municipal de Música i Dansa Reconeguda

EMM

EMD

EMMD

Ensenyaments elementals de Música

Ensenyaments elementals de Dansa

Ensenyaments elementals de Música i Dansa

Escola Privada de Música Reconeguda

Escola Privada de Dansa Reconeguda

Escola Privada de Música i Dansa Reconeguda

EPMR

EPDR

EPMDR

Ensenyaments elementals de Música

Ensenyaments elementals de Dansa

Ensenyaments elementals de Música i Dansa

Escola Privada d'Art Dramàtic Reconeguda

EPARTDR

Ensenyaments elementals d'Art Dramàtic

Centre Privat d'Ensenyaments Esportius

CPEESPOR

Ensenyaments Esportius de grau mitjà i grau superior

 

ANNEX 5

Denominacions, sigles i àmbits d'actuació dels serveis educatius

Denominació

Sigles

Àmbit d'actuació dels serveis educatius

Camps d'Aprenentatge

CA

Centres de suport als centres que vulguin desenvolupar aspectes del currículum escolar mitjançant l'observació, l'experimentació i el treball de camp en un medi singular i cultural, fent especial menció als continguts de l'educació ambiental

Centre de Professorat

CEP

Centres de formació del professorat de primària i secundària

Aula Hospitalària

AHOS

Atenció als alumnes que per raons de salut estan hospitalitzats

Equip d'Orientació Educativa i Psicopedagògica General

EOEP

Equips de suport externs dedicats a l'orientació educativa i psicopedagògica als centres públics, privats concertats i privats autoritzats d'educació infantil de segon cicle, primària i secundària

Equip d'Atenció Primerenca

EAP

Equips de suport externs dedicats a l'orientació educativa i psicopedagògica a les escoles infantils públiques i centres d'educació infantil privats d'educació infantil de primer cicle

Equip d'Atenció de la Discapacitat Visual

EADIVI

Suport als centres en l'atenció dels alumnes amb discapacitat visual

Equip d'Avaluació de les Dificultats de Socialització i Comunicació

EADISOC

Suport als centres en l'atenció dels alumnes amb dificultats de socialització i comunicació

Equip d'Alteracions del Comportament

EAC

Suport als centres en l'atenció dels alumnes amb alteracions greus de comportament

Equip Específic de Comunicació, Llenguatge i Aprenentatge

ECLA

Suport als centres en l'atenció dels alumnes amb problemes de llenguatge i de comunicació

Equip Específic d'Altes Capacitats Intel·lectuals

EACI

Suport als centres en l'atenció dels alumnes amb altes capacitats

Servei d'Atenció Educativa Domiciliària

SAED

Suport als centres en l'atenció dels alumnes que per raons de salut veuen alterada l'assistència al centre escolar de referència

Equip Dinamicat

DINAMICAT

Suport als centres en l'elaboració dels projectes lingüístics, assessorament als professors de les aules d'acollida i contribució a la difusió de material didàctic en llengua catalana

 

ANNEX 6

Denominacions, sigles i àmbits d'actuació d'altres serveis educatius

Denominació

Sigles

Àmbit d'actuació dels serveis educatius

Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears

ARXIU

Suport, catalogació, restauració i conservació dels documents i materials relacionats amb el món educatiu

PQI- Ajuntaments

Programes de qualificació inicial que inclouen mòduls professionals d'un títol de grau bàsic

PQI AJ

Els ajuntaments, corporacions locals i mancomunitats de municipis que realitzen els programes de PQI, Ofereixen formació perquè els alumnes desenvolupin les capacitats i les destreses suficients per aconseguir les competències professionals pròpies d'una qualificació professional de nivell 1 del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals.

PQI- Entitats privades

Programes de qualificació inicial que inclouen mòduls professionals d'un títol de grau bàsic

PQI EP

Les entitats privades, associacions professionals i empresarials sense ànim de lucre i entitats d'economia social que realitzen els programes de PQI, ofereixen formació perquè els alumnes desenvolupin les capacitats i les destreses suficients per aconseguir les competències professionals pròpies d'una qualificació professional de nivell 1 del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals.