Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 968
Bases que han de regir a la convocatòria per la constitució d'una borsa de treball d'arquitectes/as, per cobrir interinament o laboralment les possibles necessitats de personal de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local en sessió celebrada el 29 de gener de 2021, ha aprovat les bases de la convocatòria per a la creació d'una borsa de treball d'arquitectes/as, grup A, subgrup A1, pertanyents a l'escala d'administració especial, subescala tècnica, classe superior, per cobrir interinament o temporalment les possibles necessitats de personal tècnic d'aquest Ajuntament i que a transcriuen a continuació:

“CONVOCATORIA PER A LA CREACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL D'ARQUITECTES/AS, PER A COBRIR, AMB CARÀCTER INTERÍ O TEMPORAL, LES POSSIBLES NECESSITATS DE PROVISIÓ URGENT DE PLACES I LLOCS DE TREBALL A DE L'AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA.

Davant la necessitat urgent de crear una borsa de treball d'arquitecte/as, al no existir ja cap candidat disponible per a la contractació i haver-se esgotat la borsa existent.

Base primera.- Objecte de la convocatòria.

Es objecte d'aquesta convocatòria la creació d'una borsa de treball d'arquitectes/as, per cobrir, amb caràcter interí o temporal, las possibles necessitats de provisió urgent de places i llocs de treball d'arquitectes/as que siguin necessaris de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

Base segona.- Condicions o requisits de les persones aspirants.

Els aspirants que vulguin participar en aquestes proves selectives hauran de reunir en la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds els següents requisits:

  1. Posseir la Nacionalitat Española, sense perjudici del que disposa l'article 57 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre del Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

  2. Tenir complerts 16 anys i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

  3. Estar en possessió del títol de llicenciat o graduat en arquitectura.

  1. No patir cap infermetat i posseir la capacitat física i psíquica necessària per a realitzar les funcions corresponents.

  2. Estar en possessió del certificat B2 de català que s'acreditarà formalment mitjançant el corresponent certificat expedit pel Govern, expedit o reconegut com equivalent o que estigui homologat per la Direcció General de Política Lingüística, o bé expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública.

  1. Haver satisfet els drets d'examen de 20,00€. El pagament dels drets d'examen es realitzarà exclusivament per Internet, en l'apartat pagament online de tributs (autoliquidacions) de la pàgina web www.santjosep.org dins del termini de presentació de les sol·licituds. El pagament dels drets d'examen no suposa en cap cas el tràmit de presentació de la sol·licitud a l'Administració dins del termini establert. No procedirà la devolució de l'import íntegre satisfet en concepte de taxa per drets d'examen, en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causes imputables als interessats. No obstant, es procedirà a la devolució de la taxa quan per causes no imputables al subjecte passiu, l'activitat tècnica i / o administrativa que constitueixen el fet imposable de la taxa no es realitzi. D'acord amb el previst en l'article 18.5 de la Llei 66/97, de 30 de desembre, de Mesures Tributaries i administratives, quedant exemptes del pagament de la taxa de Drets d'examen les persones amb discapacitat igual o superior al 33%. En aquest cas s'haurà d'acreditar la discapacitat amb el corresponent certificat. La falta de justificació del pagament íntegre dels drets d'examen, en el termini de presentació de sol·licituds, determinarà l'exclusió definitiva de l'aspirant.

  2. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funciones similars a les que es desenvolupen en el cas de personal laboral, en el que hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinaria o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública.

Amb caràcter previ al nomenament o firma del contracte, l'interessat ha de manifestar que no desenvolupa cap lloc de feina o activitat en el sector públic dels que delimita la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, i que no percep pensió de jubilació, retir o orfandat. Si realitza alguna activitat privada, inclosa la de caràcter professional, ho haurà de declarar en el termini de deu dies naturals comptats a partir del dia de la firma del contracte o nomenament, per a que la corporació acordi la declaració de compatibilitat o incompatibilitat.

Els aspirants hauran que reunir els requisits establerts en aquestes bases a la finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-los durant tot el procés selectiu. Si manquessin d'algun dels requisits exigits, quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en la que hagin incorregut per falsedat en la seva sol·licitud de participació.

Base tercera.- Presentació de sol·licituds.

1.- Les sol·licituds per a prendre part en el procés selectiu se tenen que ajustar al model normalitzat de sol·licitud (annex I). Es presentaran al Registre d'Entrada de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, dins del termini de deu dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB, per les següents vies:

1) Amb certificat digital a través de la seu electrònica: http://santjosep.sedelectronica.es /catàleg de tràmits/instancia general + pujar fitxer (documents escanejats).

2) Sense certificat digital a través de la resta de formes previstes en l'article 16 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de procediment administratiu comú.

Si el darrer dia de presentació recaigués en dia inhàbil, el termini s'entendrà ampliat fins al dia següent hàbil.

La no presentació de les sol·licituds en temps i forma determinarà la inadmissió de l'aspirant al procés selectiu.

2.- A més de les dades de caràcter personal i professional que han que constar en el model normalitzat de sol·licituds, les persones interessades hauran d'adjuntar la documentació que se senyala a continuació:

a) Copia autenticada o fotocopia acarada del títol exigit a la lletra c) de la base anterior o certificat acadèmic que acrediti que té cursats i aprovats els estudis necessaris per a l'obtenció del títol corresponent, junt amb el document que acrediti que ha abonat els drets per a la seva expedició, si és el cas.

b) Fotocopia del justificant de autoliquidació de 20,00 € per la taxa de participació amb el segellat bancari d'abonament.

c) En el seu cas, fotocopia del certificat del nivell de coneixements de lingual catalana exigit en la lletra E de la base anterior.

Tota la documentació que se presenti en llengua estrangera ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada a la llengua catalana o a la castellana.

La documentació que han d'aportar las persones aspirants per acreditar el compliment dels requisits exigits a la convocatòria i la relativa als mèrits al·legats, es farà mitjançant l'original o la fotocopia compulsada.

En el supòsit de que els aspirants no presentessin la documentació original o del examen de la mateixa es deduís que mancaven d'alguns dels requisits exigits, quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en la que hagi incorregut per falsedat en la seva sol·licitud de participació.

3.- Les persones aspirants hauran de conservar una copia segellada i registrada de la seva sol·licitud, per si les fos requerida en qualsevol moment del procés selectiu.

4.- La presentació de la instancia implica, als efectes de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, el consentiment dels afectats per a la seva utilització amb la finalitat de que la pugui gestionar l'àrea administrativa, i és obligatòria la seva formalització. Los afectats disposaran, en tot cas, dels drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició en els termes previstos en la legislació vigent. Serà responsable del fitxer l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

La participació en aquesta convocatòria comporta l'acceptació de las presentes bases.

La resta dels anuncis relacionats amb la convocatòria es publicaran únicament al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web de l'Ajuntament.

 

Base quarta.- Admissió dels aspirants.

1.- Acabat el termini de presentació de sol·licituds, l'alcalde emetrà resolució en el termini màxim de 5 dies naturals, que es publicarà al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la web www.santjosep.org, en que es farà constar el DNI, la relació  provisional dels aspirants admesos i exclosos, i, si procedeix, la causa de la no admissió.

Els/les interessats/des exclosos/es disposaran d'un termini de tres dies hàbils per procedir a la seva esmena de conformitat a l'establert a l'article 68 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, i en cas contrari s'arxivarà la seva instancia sense més tràmit.

No serà esmenable, pel fet d'afectar al contingut essencial de la pròpia sol·licitud del sistema selectiu:

- La presentació de la sol·licitud fora de termini

- No fer constar que es reuneixen tots i cadascun dels requisits de capacitat exigits en les bases,

- La falta de compliment de qualsevol requisit de participació el darrer dia del termini de presentació d'instàncies.

- Qualsevol altra resultant de la normativa aplicable o d'allò previst en les bases de la convocatòria.

- La falta de pagament de la taxa.

Si no es presenten esmenes, es considerarà elevada a definitiva la llista de persones admeses i excloses i no haurà que tornar-la a publicar.

2.- Les reclamacions a la llista provisional d'admesos i exclosos es resoldrà mitjançant resolució d'Alcaldia en el termini màxim de 3 dies hàbils i es publicarà al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web www.santjosep.org.

Contra la Resolució que aprovi la llista definitiva podran els/les interessats/des interposar recurs contenciós-administratiu, en los termes de la vigent Llei Reguladora de la Jurisdicció Contenciós-administrativa, una vegada presentat, si és el cas, el recurs potestatiu de reposició previ previst a l'article 123 de la Llei 39/2015.

3.- En tot cas, amb la finalitat d'evitar errors, i si es produeixen, possibilitar l'esmena dins del termini i en la forma oportuna, les persones interessades tenen que comprovar no només que no figuren en la relació de persones excloses sinó, a més, que els seus noms consten en la relació pertinent de persones admeses.

4.- Els errors de fet poden ser esmenats en qualsevol moment d'ofici o a petició de les persones interessades.

5.- En la llista provisional se publicarà també la designació de les persones membres titulars i suplents que componguin l'Òrgan de Selecció en els termes previstos en la base següent.

Base cinquena.- Òrgan de Selecció

1.-L'Òrgan de Selecció estarà constituït per:

- Un/a president/a titular i el seu suplent: funcionari de carrera grup A1.

- Dos vocals titular i els seus suplents: funcionaris de carrera grup A1.

En la sessió de constitució dels membres de l'Òrgan de contractació, designaran un secretari d'entre les persones que son vocals.

L'Òrgan de Selecció d'aquet procés selectiu quedarà constituït en la forma que determina l'art. 60 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'empleat públic, el Reial Decret 896/1991, de 7 de juny, i RD 462/2002, de 4 de maig.

Els membres hauran d'estar en possessió d'una titulació acadèmica de nivell igual o superior a la exigida per a formar part del procés selectiu.

2.- L'Òrgan de Selecció no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de la meitat més un dels seus membres, titulars o suplents indistintament, ni sense president/a ni secretari/a i les seves decisions s'adoptaran per majoria. En cas d'absència del president el substituirà el vocal més antic.

3.- L'Òrgan de Selecció podrà disposar la incorporació en les seves tasques d'assessores o especialistes.

4.- Els membres de l'Òrgan de Selecció hauran d'abstenir-se d'intervenir, i ho notificaran a l'autoritat convocant, quan concorri alguna de les circumstancies previstes a l'article 23 de la Llei 40/2015, de Règim Jurídic del Sector Públic, o si han realitzat tasques de preparació d'aspirants a proves selectives d'accés a les places de que es tracti durant els cinc anys anteriors a la publicació de la convocatòria.

Així mateix, les persones aspirants podran recusar els membres de l'Òrgan de Selecció quan es doni alguna de les circumstancies mencionades al paràgraf anterior, conforme al previst a l'article 24 de la Llei 40/2015.

Base sisena.- Procés de selecció.

El sistema de selecció serà el de concurs-oposició.

1. Exercici únic.

Amb caràcter previ a la valoració del mèrits es procedirà a la realització d'una prova pràctica, durant un termini de temps a determinar pel Tribunal justament abans del començament de l'exercici. L'examen versarà sobre les tasques pròpies d'un arquitecte, en especial, en matèria de llicencies urbanístiques o disciplina urbanística.

Per a la realització de l'exercici pràctic, els aspirants podran disposar i consultar el text de les normes urbanístiques del municipi i qualsevol altre text legal o normatiu sense comentar que considerin oportú, així com un escalímetre.

Aquest exercici es valorarà en 30 punts, sent  necessari per a superar-lo assolir una puntuació de 15 punts.

El resultat d'aquesta prova es publicarà al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web de l'Ajuntament, disposant els aspirant d'un termini de 3 dies per a revisió, en el seu cas, de l'examen realitzat, transcorregut el qual es publicaran els resultats definitius de la prova pràctica.

Des del dia de la publicació dels resultats definitius, els aspirants disposaran d'un termini de 5 dies hàbils per a presentar els mèrits susceptibles de valoració, d'acord amb el següent barem.

2.- Fase de concurs de mèrits (màxim 20 punts)

A) Experiència professional (màxim 10 punts)

    • Per serveis prestats com arquitecte/a en una administració – 0.40 punts per mes treballat.
    • Per serveis prestats com arquitecte/a en l'empresa privada – 0.20 punts per mes treballat.

B) Formació (màxim 6 punts).

Es valoraran cursos, jornades, seminaris de formació i perfeccionament, títols oficials relacionats amb l'arquitectura homologats per un centre oficial (universitat, administració estatal, autonòmica i local)

  • Fins a 10 hores: 0,10 punts.
  • De 11 a 24 hores: 0.20 punts.
  • De 25 a 49 hores: 0.40 punts.
  • De 50 a 74 hores: 0.60 punts.
  • De 75 a 99 hores: 1 punt.
  • De 100 a 199 hores: 1.50 punts.
  • De més de 200 hores: 2 punts.

Dins de la formació no es valoraran els cursos d'idiomes i llengües estrangeres.

C) Altres cursos (màxim 2 punts).

Es valoraran cursos d'informàtica, el curs bàsic de prevenció de riscos laborals, els d'àrea de qualitat i els d'igualtat de gènere.

  • Fins a 10 hores: 0,10 punts.
  • De 11 a 24 hores: 0.20 punts.
  • De 25 a 49 hores: 0.40 punts.
  • De 50 a 74 hores: 0.60 punts.
  • De 75 a 99 hores: 1 punto.
  • De 100 a 199 hores: 1.50 punts.
  • De més de 200 hores: 2 punts.
 

D) Coneixements de català (màxim 2 punts)

Es valoraran els certificats expedits per la Junta Avaluadora de Català o EBAP. Solament es puntuarà el nivell superior a l'exigit com a requisit, a excepció de si també s'acredita el nivell LA, la puntuació del qual es sumarà a l'altra.

- Nivell C1: 1 punts

- Nivell C2 : 1.75 punts.

- Nivell LA: 0.25 punts.

Base setena.- Publicació de les valoracions

La puntuació obtinguda en les dos fases del procés selectiu determinarà l'ordre de situació dels aspirants de major a menor puntuació.

1.- Concloses les valoracions, l'Òrgan de Selecció farà públic al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la web www.santjosep.org una llista provisional de les puntuacions obtingudes per les persones aspirants a la borsa de treball d'arquitecte/as, amb indicació del document nacional d'identitat. Aquesta es publicarà per ordre de major a menor puntuació total.

2.- Les persones aspirants disposaran d'un termini de tres dies hàbils, comptats a partir del dia següent de la publicació de la llista, per a al·legar les rectificacions pertinents sobre la valoració total provisional del procediment selectiu les quals es resoldran en el termini de set dies hàbils, en el qual es publicarà la llista definitiva. En cas contrari, s'entendrà elevada a definitiva. L'Òrgan de Selecció elevarà la llista definitiva a l'Alcaldia per a la constitució mitjançant Decreto de la borsa de treball d'arquitectes/as. Aquesta se publicarà al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web www.santjosep.org.

Base octava.-  Incidències

L'Òrgan de Selecció queda facultat per interpretar aquestes bases, resoldre els dubtes i incidències que es plantegin i per prendre els acords necessaris per assegurar el correcte desenvolupament de la convocatòria aprovada, en tot allò no previst en les bases. Abans de la constitució de l'Òrgan de Selecció s'atribueix a la Alcaldia de l'Ajuntament la facultat d'interpretar aquestes bases i de resoldre les incidències i recursos.

Dins d'aquestes facultats s'inclouen les de desqualificar els aspirants i en conseqüència, no puntuar-los, quan aquells vulnerin les lleis o les bases de la convocatòria o el seu comportament suposi un abús o frau.

Base novena.- Funcionament de la borsa de treball

Quan es produeixi una proposta de contractació, aquesta es realitzarà conforme al Reglament de funcionament de la bossa de treball aprovat pel Ple de l'Ajuntament de data 25 de febrer de 2016. Els aspirants proposats pel Tribunal qualificador presentaran, en el termini que en cada cas se li comuniqui, els documents que siguin necessaris per a la seva contractació. Si dins del termini indicat, llevat casos de força major, els aspirants proposats no presentessin la documentació o no reunissin els requisits exigits, no podran ser contractats i quedaran anul·lades totes les actuacions, sense perjudici de les responsabilitats en què haguessin pogut incórrer. La renuncia al lloc de treball ofert, així com la no presentació de la documentació prevista en les presents Bases, suposarà la renuncia i exclusió de la plaça, exceptuant les següents situacions que hauran d'acreditar-se per l'interessat.

Es mantindrà l'ordre de la Borsa de treball als aspirants que, en el moment de la seva crida, es trobin en alguna de les situacions següents:

- Incapacitat temporal, incloent-se també la situació de suspensió de contracte per risc en l'embaràs. En aquest supòsit l'informe de baixa o certificat mèdic haurà de ser anterior a la data de la crida.

- Maternitat o paternitat, tant per naturalesa com per adopció o acolliment, durant aquest període, es produirà la suspensió temporal de la permanència a la bossa.

- Raons de força major, apreciades per l'Administració.

- Trobar-se en el moment de la crida en servei actiu en qualsevol administració.

La justificació d'aquests casos s'haurà de lliurar en el termini concedit per a presentar la documentació abans indicada.

La corporació podrà deixar sense efecte la contractació, durant el primer mes des de l'inici de la prestació de serveis, si es produeix una manifestació de no idoneïtat de l'aspirant contractat per al desenvolupament de les funcions pròpies de lloc de treball i per tant es considerarà aquest període com a part integrant del procés selectiu.

Serà exclòs de la bossa qui una vegada efectuat la crida i acceptat el contracte, renunciï després d'haver-se cursat l'alta en la Seguretat Social.

La borsa de treball tindrà una caducitat de tres anys a partir de la data del Decret de constitució d'aquesta.

Base dezena.- Derogació

La borsa de treball creada a partir de les bases d'aquesta convocatòria deroga totes les anteriors borses de treball d'arquitectes a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

Base onzena.- Impugnació

Les presents Bases i tots els actes administratius que es derivin d'aquestes i de les actuacions de l'Òrgan de Selecció, podran ser impugnats conforme al que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Illes Balears.

Base dotzena.- Publicitat.

Les presents Bases i la convocatòria es publicaran en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i al tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web www.santjosep.org.”

El que es fa públic per a general coneixement.

 

Sant Josep de sa Talaia, 1 de febrer de 2021

L'alcalde Josep Marí Ribas

 

ANNEX I.- MODEL DE SOL·LICITUD

Nom..................................................... Cognoms......................................................................................

DNI........................................................ Data de naixement......................................................................

Telèfon fix................................................ Telèfon móvil............................................................................

Correu electrònic.......................................................................................................................................

Adreça....................................................................................... núm............................ CP.......................

Localitat............................................................................. Província.......................................................

SOL·LICITO:

Prendre part en el procés selectiu convocat per l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia per a la creació d'una bossa d'arquitectes/as amb caràcter interí o temporal, per a cobrir les places vacants, necessitats o substitucions en la plantilla de personal d'aquest ajuntament i per això,

DECLARO:

a) Que no pateixo cap malaltia i posseeixo la capacitat física i psíquica necessària per a realitzar les corresponents funcions.

b) Que no he estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les Administracions públiques ni em trobo inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques.

c) Que no em trobo afectat per cap incapacitat o incompatibilitat segons estableix el Reial decret legislatiu 81/1986, de 18 d'abril, i la Llei 53/1984, de 26 de desembre d'Incompatibilitats del Personal al Servei de les Administracions Públiques.

ADJUNTO:

-Fotocopia acarada del documento nacional de identitat.

-Fotocopia acarada o autenticada del títol de llicenciat o graduat en arquitectura.

 

Sant Josep de sa Talaia, ....... de ................de 2021

(Signatura)

 

 

Sr. Alcalde - President de l'Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia