Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 339
Aprovació definitiva de la modificació d'Ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional d'aquest Ajuntament, de data 11 de novembre de 2020, sobre la modificació d'Ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles, el text íntegre de la qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

«ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L'IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES

Article 1.- Fonament legal

De conformitat amb el que preveu l'article 72 del RDL 2/2004, de 5 de març, el tipus de gravamen de l'Impost sobre Béns Immobles aplicable en aquest municipi queda fixat en els termes que s'estableixen a l'article següent.

Article 2.- Subjecte passiu

Són subjectes passius, a títol de contribuent, les persones físiques i jurídiques i així mateix les herències jacents, comunitats de béns i altres entitats que, sense personalitat jurídica, constitueixen una unitat econòmica o un patrimoni separat, susceptible d'imposició, que tinguin la titularitat d'un dret constitutiu del fet imposable, en els termes previstos en l'apartat 1 de l'article 1 d'aquesta ordenança.

Article 3.- Responsables

1. En els supòsits de concurrència de dos o més titulars en el fet imposable, respondran solidàriament del pagament de l'impost d'acord amb l'establert a l'article 35.6 de la Llei General Tributària. En aquest sentit, l'òrgan gestor podrà exigir el compliment de l'obligació a qualsevol dels obligats.

2. En els supòsits de canvi, per qualsevol causa, en la titularitat dels dret que constitueixin el fet imposable de l'impost, els béns immobles quedaran afectes al pagament de la totalitat de la quota tributària en els termes previstos a l'article 42 de la Llei General Tributària.

Article 4.- Tipus de gravamen

-El tipus de gravamen de l'Impost sobre Béns Immobles aplicable als béns de naturalesa urbana queda fixat en el 0,55%.

-El tipus de gravamen de l'Impost sobre Béns Immobles aplicable als béns de naturalesa rústica queda fixat en el 0,65%.

-El tipus de gravamen de l'Impost sobre Béns Immobles aplicable als béns de característiques especials queda fixat en el 1,3%.

Article 5.- Bonificacions

Podran gaudir d'una bonificació del 50 per cent de la quota resultant de l'impost, els subjectes passius que ostentin la condició de titulars de famílies nombroses, i sigui el domicili habitual de la família nombrosa sempre i quan les rendes atribuïbles a la unitat familiar no superin en conjunt els 40.000€ bruts anuals.

Aquesta bonificació es concedirà a sol·licitud de l'interessat, i s'aplicarà només a l'exercici següent al de la sol·licitud, sempre que en la sol·licitud de bonificació s'acrediti el següent:

- La titularitat de l'immoble.

- Certificació d'empadronament de tots els membres de la unitat familiar.

- Fotocòpia compulsada del Títol de família nombrosa en vigor, expedit pel Consell de Mallorca.

- Darrer rebut de l'Impost de Béns Immobles de l'habitatge objecte de bonificació.

- Darrera declaració d'IRPF dels membres de la unitat familiar.

 

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal, entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el BOIB i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.»

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el BOIB, davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

 

Bunyola,, 14 de gener de 2021

El regidor d'Hisenda, Tresoreria i Comunicació, Miquel Pasqual Garcias (Delegació de firma per Decret núm. 2019-0304)