Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DEL CAMÍ

Núm. 281
Aprovació definitiva imposició i regulació ordenança fiscal taxa assistència domiciliària

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini de trenta dies d'exposició pública de la imposició i regulació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis d'assistència domiciliària, sense que s'hagi presentat cap reclamació, l'acord d'aprovació provisional de l'esmentada ordenança ha esdevingut definitiu en virtut de l'establert a l'art. 17.4 del R.D Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refòs de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

Es transcriu a continuació el text íntegre de l'esmentada ordenança, en funció del previst a l'art. 17.4 del R.D Legislatiu 2/2004:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D'ASSISTÈNCIA DOMICILIÀRIA

Article 1. Fonament legal

L'Ajuntament de Santa Maria del Camí fent ús de les facultats reconegudes a l'art. 106 de la Llei 7/1985, 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local i a l'empara dels articles 20 i 57 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, estableix la taxa per la prestació del Servei d'Ajuda a Domicili, les normes reguladores del qual es troben en la present Ordenança.

Article 2. Fet imposable

El fet imposable de la taxa està constituït per la utilització del servei d'assistència domiciliària.

Article 3. Definició del servei

1. Els serveis d'atenció domiciliària es presten en l'àmbit comunitari i tenen per finalitat donar suport professional a les persones usuàries en les seves activitats de la vida diària i mantenir-les en el seu entorn habitual. Aquests serveis poden variar en la intensitat i l'extensió del suport d'acord amb les necessitats de la persona usuària.

2. Aquests serveis es caracteritzen per la polivalència, la normalització, la prevenció, la flexibilitat, el treball assistencial i rehabilitador, la transitorietat, la complementació de les xarxes formals i informals de suport personal i social, i el treball educatiu i tècnic.

3. El SAD no supleix, baix cap circumstància, la responsabilitat de la família. D'aquesta manera es duran a terme, tan sols, aquelles tasques que prèviament s'hagin pactat amb les persones professionals dels Serveis Socials Municipals.

Article 4. Condicions de la persona usuària

Podran sol·licitar el SAD les persones i/o famílies que compleixen les següents condicions:

  1. S'entén per persones grans les que tenen 65 anys o més. Amb un informe professional previ i als efectes d'ingressar a un servei d'estades diürnes o nocturnes o en un servei residencial, és poden considerar grans persones de 55 anys o més.
  2. S'entenen per persones amb discapacitat aquelles a les quals l'administració competent ha reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% per raó de discapacitats físiques, psíquiques i sensorials.
  3. Residir al terme municipal de Santa Maria del Camí.
  4. Amb caràcter prioritari, ho seran totes aquelles persones majors amb dificultats d'autonomia personal, persones amb discapacitats que afectin la seva autonomia personal.
  5. Famílies o nuclis de convivència amb necessitat de suport psicofamiliar.
  6. EL SAD podrà atendre un total de 65 beneficiaris

Excepcionalment, prèvia justificació mitjançant un informe social realitzat pel/per la Treballador/a Social, es podran acceptar casos que no reuneixin les condicions del punts anteriors d'aquest article.

Article 5. Sistema de cobrament de la taxa del servei

1. L'obligació del pagament de la taxa neix en el moment que s'inicia la prestació del servei.

2. El pagament de la taxa es realitzarà en els primers deu dies del mes següent al mes que s'hagi prestat el servei.

3. El retràs de dues mensualitats en el pagament comportarà la baixa del beneficiari al servei. La baixa es comunicarà mitjançant notificació i es disposarà d'un termini de 15 dies per presentar al·legacions que estimin pertinents.

4. En els casos en els que la família justifiqui ingressos reduïts, s'aplicarà la regulació del pagament de la taxa en base al barem de regulació d'ajudes econòmiques dels serveis socials.

5. Queden exempts de pagament aquells casos que desponguin del SAD mitjançant valoració d'inici d'ofici.

Article 6. Base imposable

La base imposable d'aquesta taxa la constitueix el nombre de serveis dedicats pel treballador o treballadora familiar a l'usuari del servei.

Article 7. Quantia

La quantia de la taxa regulada en aquesta ordenança serà de 3 €/servei.

Article 8. Supòsits de no subjecció

No estaran subjectes a la taxa, amb caràcter excepcional, aquelles persones beneficiàries que comptin amb un informe favorable del Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Santa Maria del Camí.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança, aprovada per acord de l'Ajuntament Ple, entrarà en vigor i serà d'aplicació a partir del dia 1 de gener de 2021, prèvia publicació definitiva al Butlletí Oficial de les Illes Balears, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa”.

Contra aquest acord hom pot interposar Recurs Contenciós-Administratiu en la forma i terminis assenyalats a les normes reguladores de l'esmentada Jurisdicció, de conformitat amb el previst a l'art. 19.1 del R.D Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

 

Santa Maria del Camí, 14 de gener de 2021

El batle-president  Nicolau Canyelles