Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 242
Aprovació inicial de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca (PTI 2017/1)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el Ple del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari de 21 de desembre de 2020, adoptà el següent acord:

PRIMER.- Aprovar inicialment, de conformitat amb el que estableix l'article 10 de la Llei 14/2000, de 21 de desembre, d'ordenació territorial, la Revisió del Pla Territorial Insular de Menorca, amb els canvis en el document “Normes de la Ordenació Territorial Insular” que a continuació es diran. Els documents que integren aquesta Revisió, apareixen íntegrament recollits en els annexos d'aquest acord.

Els canvis que s'introdueixen en les “Normes de la Ordenació Territorial Insular” són els següents:

- Als articles 66 (“Construccions de nova planta vinculades a l'activitat agrícola no professional en sòl rústic comú”) apartat 1.a) i 67 (“Construccions de nova planta vinculades a l'activitat ramadera no professional en sòl rústic comú”), apartat 1.a), substituir on diu “6.600m2” per “14.000m2”.

- A l'article 93, apartat 3.d).i, suprimir la primera frase, amb la qual cosa el redactat queda com segueix: “i. Estaran prohibides les obres d'ampliació de volumen de les construccions existents situades en Àrees d'Alt Nivell de Protecció”.

- A l'article 93, apartat 3.e), suprimir la frase a partir del punt i seguit, amb la qual cosa el redactat del punt queda com segueix: “L'abandonament de l'activitat agroramadera implicará la demolició de les edificacions construïdes per a tal fi i l'eliminació de les obres de condicionament per albergar agroturismes o hotels rurals executats a l'empara del contingut en aquest article”.

SEGON.- Disposar la tramitació de la Revisió del Pla Territorial Insular de Menorca conformement els apartats 1.c) i 2 de l'article 10 de la Llei 14/2000, article 83.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, articles 21 i 22 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i article 17 del Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, disposar l'obertura d'un termini d'informació pública i consultes a les administracions afectades i les persones interessades, de l'aprovació d'aquesta Revisió del Pla, acompanyat del seu Estudi Ambiental Estratègic, per un termini de QUARANTA CINC (45) dies hàbils, i a aquests efectes determinar:

1r. L'obertura del tràmit s'anunciarà mitjançant la publicació d'anuncis en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, al tauler d'edictes de la corporació, a un diari de major difusió de l'illa de Menorca, i al corresponent portal web del Consell Insular de Menorca, per tal que qualsevol persona o entitat pugui formular les al·legacions que estimi pertinents.

En aquest tràmit s'hi inclou la posada a disposició del públic del projecte de Revisió del Pla Territorial Insular de Menorca i de tota la documentació ambiental en els termes que contemplen la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears.

L'inici del còmput del termini esmentat es produirà a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

2n. Demanar, amb relació a l'àmbit de les competències respectives, els informes sectorials que siguin escaients d'acord amb la normativa aplicable i concretament els informes prevists a l'article 10.1.d) de la Llei 14/2000, de 21 de desembre, d'ordenació territorial, amb relació a l'àmbit de les competències respectives, al Govern de les Illes Balears, a tots els ajuntaments de l'illa i a la Delegació del Govern a la Comunitat Autònoma, que hauran de ser emesos en un termini de dos mesos.

TERCER.- Remetre a la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, a la finalització del tràmit d'informació pública i consultes, els documents que integren la Revisió del Pla Territorial Insular de Menorca que s'aprova inicialment i el resultat de la informació pública, als efectes prevists a la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental i el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears; tot això als efectes de l'anàlisi tècnica de l'expedient per part de l'òrgan ambiental i l'emissió, en el seu cas, de la Declaració Ambiental Estratègica (DAE) per a la seva posterior incorporació en el text de la Revisió del Pla Territorial Insular de Menorca que, prèvia la realització de la resta de tràmits establerts, haurà de ser sotmesa a consideració del Ple del Consell Insular per a la seva aprovació definitiva.

QUART.- Amb caràcter general, se suspèn l'atorgament d'aquelles autoritzacions, llicències i altres títols habilitants que, tot i complir les determinacions legals vigents, entren en contradicció amb el contingut de la proposta de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca aprovat inicialment.

Aquesta suspensió regirà fins a l'aprovació definitiva de la Revisió del Pla Territorial Insular de Menorca o, en tot cas, per un període màxim de dos anys comptadors des de l'endemà de la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears de l'acord d'aprovació inicial.

La documentació que integra la revisió del PTI és la següent:

- Memòria

- ANNEX I. Categories de zonificació i règim del sòl rústic i la matriu de regulació d'usos.

- ANNEX II. Metodologia de comptabilització de places i capacitat vacant de l'illa.

- ANNEX III. Projectes de requalificació paisatgística

- ANNEX IV. Estudi del conjunt tradicional de Ses Cases i formulació de criteris per a edificacions en rústic.

- ANNEX V. Fitxes de Nuclis Rurals

- ANNEX VI. Fitxes de Zones Turístiques

- ANNEX VII. Fitxes Àrees de Reconversió Territorial

- Normativa i ANNEX I. Matriu de regulació d'usos en sòl rústic.

- Planimetria:

Plànols d'informació

Plànols d'ordenació

Annex cartogràfic

- Estudi Econòmic Financer (EEF) i Informe de Sostenibilitat Econòmica (ISE)

- Programació i Gestió de l'Ordenació Turística

- ANNEX I. Fitxes d'ordenació turística

- Avaluació Ambiental Estratègica (AAE).

- Resum no tècnic de l'Avaluació Ambiental Estratègica

- ANNEX I. Matrius d'identificació i valoració d'impactes de les propostes de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca

- Resum Executiu.

- Memòria d'Impacte de gènere

- Memòria d'Impacte Normatiu (MIN)

  

 Maó, 13 de gener de 2021

El cap de secció d'Urbanisme

Mateu Martínez Martínez