Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 224
Resolució de la consellera Administracions Públiques i Modernització de 23 de desembre de 2020, de modificació de la Resolució de 10 de desembre de 2020, per la qual es convoca un concurs per constituir una borsa extraordinària per cobrir, amb caràcter d’interinitat, places vacants del cos facultatiu tècnic, escala humanística i de ciències socials, especialitat cooperació, de l’Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a l’illa de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el BOIB núm. 212, de 22 de desembre de 2020 , es va publicar la Resolució de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització de 10 de desembre de 2020, a proposta de la directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública, per la qual es convoca un concurs per constituir una borsa extraordinària per cobrir, amb caràcter d'interinitat, places vacants del cos facultatiu tècnic, escala humanística i de ciències socials, especialitat cooperació, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a l'illa de Mallorca.

2. En l'apartat f) de la base 3 de l'annex 1 de la Resolució es disposa com a un dels requisit d'accés que les persones aspirants han d'acreditar el títol o el certificat del nivell B2 d'anglès o del nivell B2 de francès.

3. Per tal de clarificar quins són els títols i certificats del nivell B2 d'anglès o del nivell B2 de francès del MERC que s'admetran com a requisit d'accés es considera convenient publicar un nou redactat d'aquest requisit i afegir un annex amb els títols i certificats d'acreditació de la competència en aquestes llengües estrangeres que es consideraran vàlids per a poder participar en la borsa, en substitució del publicat en la Resolució de consellera Administracions Públiques i Modernització, abans esmentada.

Fonaments de dret

1. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

2. La Llei 3/2003, de 26 de març de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Real decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

4. La Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de les Illes Balears.

5. La Llei 2/2007, de 16 de març, de cossos i escales de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. El Decret 30/2009, de 22 de maig, pel qual s'aprova el Procediment de selecció de personal funcionari interí al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, de dia 2 d'abril de 2020 per la qual es dicten les instruccions per regular el procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mentre no es publiqui la normativa autonòmica que reguli aquest procés.

8. Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears.

9. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, redactat d'acord amb el Decret 22/2019, de 19 d'agost de la presidenta de les Illes Balears (modificat pel Decret 36/2019, de 20 de desembre, de la presidenta de las Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 21/2019, de 2 d'agost).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar l'apartat f) de la base 3 de l'annex 1 de la Resolució de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització de 10 de desembre de 2020, a proposta de la directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública, per la qual es convoca un concurs per constituir una borsa extraordinària per cobrir, amb caràcter d'interinitat, places vacants del cos facultatiu tècnic, escala humanística i de ciències socials, especialitat cooperació, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a l'illa de Mallorca (BOIB núm. 212, de 22 de desembre de 2020), que queda redactat de la forma següent:

«f) Estar en possessió del títol acadèmic exigit o nivell de titulació exigit en la convocatòria específica, o en condicions d'obtenir-lo en la data en què acabi el termini de presentació de les sol·licituds.

La titulació exigida per participar en la borsa convocada és qualsevol de les següents:

- Títol oficial de grau, diplomatura o títol corresponent al primer cicle universitari de l'àrea d'arts i humanitats o ciències socials i jurídiques.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar l'homologació corresponent del Ministeri competent en la matèria.

Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de presentar el certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1665/1992 i altres normes de transposició i desplegament.

- I, a més, certificat acreditatiu de coneixement del nivell B2 d'anglès o del nivell B2 de francès del Marc Comú Europeu de Referència (MCER).

A aquests efectes es tindran en compte els títols de certificació de nivell emesos per les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI), així com els títols o certificats d'acreditació de la competència en llengües estrangeres que apareixen en la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, de dia 2 d'abril de 2020 per la qual es dicten les instruccions per regular el procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes dels centres sostinguts amb fons públics de la CAIB (BOIB núm. 53, de 7 d'abril de 2020) i recollits en l'annex 5.»

2. Fer públic un nou annex (annex 5) dels títols i certificats d'acreditació de la competència en llengua estrangera anglesa i francesa que es tindran en compte a l'efecte d'acreditar el coneixement del nivell B2 d'anglès o de francès del MCER, el qual queda redactat en els termes establerts en l'annex de la present Resolució.

3. Atorgar un nou termini de quinze dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, perquè les persones interessades puguin presentar les sol·licituds per participar en el concurs per constituir una borsa extraordinària per cobrir, amb caràcter d'interinitat, places vacants del cos facultatiu tècnic, escala humanística i de ciències socials, especialitat cooperació, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a l'illa de Mallorca., en els mateixos termes que en la convocatòria de 10 de desembre (BOIB núm. 212, de 22 de desembre de 2020).

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà que s'hagi publicat la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 23 de desembre de 2020

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització

Isabel Castro Fernández

  

 

ANNEX

«ANNEX 5

Títols i certificats d'acreditació de la competència en llengües estrangeres

ANGLÈS I FRANCÈS

 

Institució/Organisme

B2

Escoles Oficials d'Idiomes (EOI)

RD 1041/2017 (1)

Certificat de nivell intermedi B2

RD 1629/2006 (2)

Certificat de nivell avançat

RD 967/1988 (3)

Certificat d'Aptitud

Universitats espanyoles acreditades per l'Associació de Centres d'Educació Superior (ACLES) (4)

CertAcles B2

(1) Reial Decret 1041/2017, de 22 de desembre (BOE núm. 311, de 23 de desembre de 2017), pel qual es fixen les exigències mínimes del nivell bàsic a l'efecte de certificació i s'estableix el currículum bàsic dels nivells intermedi B1, intermedi B2, avançat C1 i avançat C2 dels ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, i s'estableixen les equivalències entre els ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats en diversos plans d'estudis i els d'aquest Reial decret.

(2) Reial Decret 1629/2006, de 29 de desembre (BOE núm. 4, de 4 de gener de 2007), pel qual es fixen els aspectes bàsics del currículum dels ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats per la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació.

(3) Reial decret 967/1988, de 2 de setembre (BOE núm. 218, de 10 de setembre de 1988) sobre Ordenació dels ensenyaments corresponents al primer nivell dels ensenyaments especialitzats d'idiomes.

(4) Títols, diplomes i certificats que continguin el segell del model d'acreditació d'exàmens d'ACLES

ANGLÈS

Institució/Organisme

B2

Cambridge University

First Certificate in English (FCE)

Cambridge University ESOL Examinations

IDP IELTS Australia

(International English Language Testing System)

IELTS 5.5 - 6.5 punts

Trinity College London: ISE (Integrated Skills in English)

ISE II (B2)

Educational Testing Service (ETS): TOEFL iBT

(Test of English as a Foreign Language – internet Based Test)

TOIEIC (Test of English for International Communication

TOEFL iBT

de 72 a 94 punts

TOIEIC*

Listening: 400-485

Reading: 385-450

Speaking: 160-170

Writing: 150-170

British Council

APTIS B2

APTIS for teachers B2

Pearson

Pearson Test of English (PTE)

PTE General Level 3

PTE Academic 59 a 75

The European Language Certificates (TELC)

TELC English B2

University of Oxford

Oxford Test of English (OTE)

OTE de 111 a 140 punts

 

FRANCÈS

 

Institució/Organisme

B2

Ministère de l'Éducation Nationale Français (Centre International d'Études Pédagogiques, CIEP)

DELF B2

(Diplôme d'Études en Langue Française)

TCF NIVEAU 4

De 400 a 499 punts

(Test de connaissance du français)

Alliance Française

DLF (Diplôme de Langue Française)

BULATS français

de 60 a 74 punts

Chambre de Commerce et d'Industrie de Paris

TEF 4

(Test d'évaluation de français)

541-698 punts

Universitats franceses

DUEF B2 (Diplôme Universitaire d'Études Françaises)

The European Language Certificates (TELC)

TELC Français B2