Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 12988
Tercera resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports de concessió i de denegació d’ajudes a l’empara de l’Ordre de la consellera d’Afers Socials i Esports de dia 10 d’agost de 2020 per la qual s’estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d’ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 (Línia A)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La directora general d'Infància, Joventut i Famílies ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. Les entitats Ajuntament de Maó i +Que oci varen presentar a la Conselleria d'Afers Socials i Esports una sol·licitud de subvenció a la Línia A de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 (BOIB núm. 139, d'11 d'agost de 2020). Aquesta línia va adreçada a donar suport a les entitats integrants de l'administració local, els seus ens dependents i entitats sense ànim de lucre que van organitzar escoles d'estiu i campus esportius entre l'1 de juliol i el 31 d'agost d'enguany.

2. Els dies 25 de novembre de 2020 i l'1 de desembre de 20202 es van publicar a la seu electrònica de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, respectivament, la segona i la tercera propostes de resolució de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies de concessió i denegació de subvencions a l'empara a l'empara de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 (Línia A).

3. D'acord amb l'article 8.5 de l'Ordre i convocatòria, les persones interessades varen tenir sengles terminis de 10 dies per presentar al·legacions a la proposta de resolució, comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat.

4. Durant aquests terminis, no s'ha presentat cap objecció per part de les persones interessades. Així mateix, l'Ajuntament de Maó ha acceptat la subvenció proposada.

5. Quant a la sol·licitud de l'Ajuntament de Maó (exp. A11), un cop examinada, el Servei de Joventut està conforme amb els aspectes següents:

- La persona sol·licitant, per la seva naturalesa, pot ser beneficiària de la subvenció objecte de la convocatòria.

- Les persona sol·licitant ha presentat la sol·licitud dins el termini i en la forma escaient i ha adjuntat la documentació exigida per la convocatòria.

- La persona sol·licitant està al corrent de les seves obligacions amb la Seguretat Social i amb l'Administració tributària, tant estatal com autonòmica.

- La persona beneficiària han declarat que l'import de l'ajuda rebuda no supera, aïlladament o en concurrència amb altres ingressos, el cost de l'activitat subvencionada; que disposa de la documentació que així ho acredita; i que la posarà a disposició de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies quan escaigui per fer les comprovacions oportunes.

- No ha estat dictada en relació amb la persona beneficiària cap resolució declarativa de la procedència del reintegrament o de la pèrdua del dret de cobrament d'aquesta subvenció per alguna de les causes que preveu l'article 37 de la Llei de Subvencions.

- No ha estat acordada per la consellera d'Afers Socials i Esports, com a mesura cautelar, la retenció de lliuraments de pagament o de les quanties pendents d'abonar a les persones beneficiàries referides a la mateixa subvenció.

6. Hi ha crèdit adequat i suficient a la partida pressupostària 17201 413G01 46001 00 (ajuntaments) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020 per fer front a aquesta despesa.

7. D'altra banda, pel que fa a l'entitat + Que oci (exp. A46), el Servei de Joventut no està d'acord amb la concessió de l'ajut em no haver-se acreditat el compliment d'allò previst a l'article 11.2 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

2. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera d'Afers Socials i Esports que dicti una resolució en els termes següents:

1. Aprovar la concessió d'ajuts destinats a entitats integrants de l'administració local i els seus ens instrumentals dependents i a entitats sense ànim de lucre que han organitzat escoles d'estiu o campus esportius, en el marc de la línia A prevista a l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 a l'Ajuntament de Maó, amb CIF P0703200F, per un import de 9.600,00€ (Exp. A11).

2. Autoritzar i disposar un import de 9.600,00€ a favor de l'Ajuntament de Maó, amb CIF P0703200F, amb càrrec a la partida 17201 413G01 46001 00 dels pressuposts de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020.

3. Reconèixer l'obligació i proposar el pagament d'una despesa de 9.600,00€ a favor de l'Ajuntament de Maó, amb CIF P0703200F, amb càrrec a les partida 17201 413G01 46001 00 dels pressuposts de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020.

4. Comunicar a la persona beneficiària que la falsedat o la inexactitud en les dades declarades i en la declaració responsable sobre els ingressos i les despeses de les activitats pot determinar l'inici d'un procediment de reintegrament, sens perjudici d'altres responsabilitats.

5. Denegar la concessió d'ajuts corresponents a la línia A prevista a l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 a l'entitat +Que oci, amb CIF, G57764631 (Exp. A46), per no haver acreditat el compliment d'allò previst a l'article 11.2 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19.

6. Notificar a les persones interessades aquesta Resolució, mitjançant la seva publicació a la seu electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, també es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació.

 

Palma, 22 de desembre de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports

Fina Santiago Rodríguez

La directora general proposant

Marta Carrió Palou