Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 12973
Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual deixa sense efecte la convocatòria d’ajuts per distribuir fruita, hortalissa i llet per al curs 2020-2021 als centres escolars

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Reglament (UE) núm. 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, a la secció 1 del capítol II, títol II de la part II, estableix un règim d'ajuts per a la distribució de fruites i hortalisses, llet i productes lactis als centres escolars.

El Reial decret 511/2017, de 22 de maig, pel qual es desenvolupa l'aplicació a Espanya de la normativa de la Unió Europea en relació amb el programa escolar de consum de fruites, hortalisses i llet, estableix les condicions bàsiques d'aplicació del règim d'ajuts per a la distribució de fruites i hortalisses, fruites i hortalisses transformades i productes del plàtan, llet i productes lactis als infants en centres escolars, en el marc d'un programa escolar de consum de fruita, hortalisses i llet.

A partir d'això, amb data 2 de juny de 2020, es publica al BOIB número 99, la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 29 de maig de 2020, per la qual es convoquen els ajuts per distribuir fruita, hortalissa i llet per al curs 2020-2021 als centres escolars.

Mitjançant un escrit del president del Fons Espanyol de Garantia Agrària, es va posar en coneixement nostre la interpretació realitzada per part de la Comissió Europea, arran d'un control d'aquests ajuts que es va dur a terme en el territori espanyol, que, en relació amb els procediments de selecció de sol·licitants d'ajuts per als programes escolars, considera que l'opció que estableix el Reial decret 511/2017, de 22 de maig, de selecció mitjançant un procediment de concessió de subvencions, no és conforme amb el que disposa el Reglament (UE) 2017/40, ja que, segons la interpretació de la Comissió, la selecció de sol·licitants s'hauria de dur a terme únicament fent ús dels procediments de contractació pública.

Per aquest motiu, s'ha posat en marxa el procediment oportú per notificar el Reial decret esmentat i adaptar aquesta norma al criteri adoptat per la Comissió. No obstant això, mentre es tramita aquesta modificació, es considera necessari deixar sense efecte tots els procediments de selecció de sol·licitants dels programes escolars corresponents al curs escolar 2020-2021 que s'hagin articulat mitjançant un procediment de convocatòria d'ajuts, com és el cas d'aquesta comunitat autònoma, amb la finalitat d'evitar correccions financeres eventuals o, fins i tot, la suspensió de pagaments en aquesta línia d'ajuda.

L'article 24.6 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, estableix que ni tan sols la proposta de resolució origina drets mentre no s'hagi notificat la resolució de concessió.

Considerant que el procediment esmentat no s'ha resolt i que la mera convocatòria d'ajuts no crea cap dret de tercers davant l'Administració, i amb l'objecte d'evitar situacions menys favorables per als interessos econòmics del sector, es considera necessari deixar sense efecte la convocatòria esmentada.

Per tot això, en virtut de les potestats que m'han estat conferides i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Deixar sense efecte la convocatòria d'ajuts per distribuir fruita, hortalissa i llet per al curs 2020-2021 als centres escolars, aprovada mitjançant la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 29 de maig de 2020 i publicada al BOIB núm. 99, de 2 de juny de 2020.

Segon

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma,  22 de desembre de 2020

La presidenta del FOGAIBA María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño