Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE VALLDEMOSSA

Núm. 12969
Elevació automàtica modificació ordenança reguladora de la taxa per la prestació de serveis del Centre de dia de Valldemossa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Acordat per aquest Ajuntament en Ple, en sessió ordinària celebrada el dia 19 d'octubre de 2020, s'aprova la modificació de la ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS DEL CENTRE DE DIA DE VALLDEMOSSA. I feta la legal exposició al públic sense haver-ne presentat durant el temps d'exposició cap reclamació, suggeriments, de conformitat amb el disposat a l'article 17-3 del Real Decret 2/2004 de 5 de març del Text Refós de la Llei  Reguladora de les Hisendes Locals, es considera definitivament aprovat, transcrivint-ne a continuació el text complet de l'ordenança.

Contra el present acord definitiu de modificació de la referida ordenança fiscal, els interessats podran interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala de lo Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la publicació del present acord en el B.O.I.B.

 

Ordenança reguladora de la taxa per la prestació de serveis del Centre de Dia de Valldemossa.

Article 1. Fonaments i Naturalesa

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, i conforme al que disposa els articles del 15 a 19 de la Real Decret legislatiu 2/2004 pel que s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per la prestació de serveis al Centre de Dia, que es regirà per la present ordenança fiscal, les normes de la qual s'avenen amb el que es preveu a l'article 57 del Real Decret legislatiu 2/2004.

Article 2. Fet Imposable

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la prestació dels serveis del Centre de Dia del terme municipal de Valldemossa.

Article 3. Subjecte Passiu

Són subjectes passius contribuents de la taxa les persones beneficiaris dels serveis regulats en aquesta Ordenança.

Article 4. Responsables

  1. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a que es refereixen els articles 41 i 42 de la llei General Tributària.

  2. En qualsevol cas, seran responsables subsidiaris els familiars i les persones que tenguin l'obligació legal o pactada d'atendre els usuaris del Servei de Centre de Dia.

Quota tributària

Article 5

La quota tributària de la taxa regulada en aquesta ordenança serà la fixada a la Tarifa continguda a l'apartat següent.

  1. Per estança completa usuaris amb programa individual d'atenció (PIA) aprovat i grau de dependència reconegut:

De dilluns a divendres de 9'00 a 17'00 hores (excepte dissabtes, diumenges i festius), d'acord amb el tipus de prestació i els graus i nivells de dependència que estableix la Llei 39/2006, de 14 de desembre, són els següents:

  • Grau III: 41,72 €/dia

  •  

    Grau II: 36,29 €/dia

  • Grau I: 33,37 €/dia

La persona usuària ha d'abonar a l'Empresa concessionària del servei, el copagament corresponent, fixat mitjançant una resolució de la persona titular de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, d'acord amb la normativa vigent, el qual no pot superar en cap cas el cost per dia segons el grau de dependència establert al paràgraf anterior.

  1. Per estança usuaris sense programa individual d'atenció (PIA) aprovat, ni grau de dependència reconegut i casos especials previ informe dels Serveis Socials municipals.

De dilluns a divendres (excepte dissabtes, diumenges i festius)

 

COST

SUBVENCIÓ MUNICIPAL

PREU MUNICIPAL

Estada tot el dia de 9'00 a 17'00

57 €/dia

27 €/dia

30 €/dia

½ jornada sense dinar de 9'00 a 13'00

29 €/dia

14 €/dia

15 €/dia

½ jornada amb dinar de 9'00 a 14'00

35 €/dia

13 €/dia

22 €/dia

½ jornada sense dinar de 14'00 a 17'00

23 €/dia

10 €/dia

13 €/dia

½ jornada amb dinar de 13'00 a 17'00

29 €/dia

13 €/dia

18 €/dia

  1. Només es podran adherir a la subvenció municipal aquelles persones empadronades al terme municipal de Valldemossa.

Article 6. Meritació, normes de gestió i pagament

  1. La taxa es meritarà en el moment en que s'iniciï la prestació del servei.

  2. El pagament de la taxa es realitzarà a mes vençut i dins els cinc primers dies del mes següent d'utilitzar el Servei.

  3. Els usuaris del Servei per dies o setmanes abonaran el preu de la taxa corresponent, el primer dia que comencin a utilitzar el Servei, sense prejudici del que estableix l'apartat anterior, les pensions a satisfer pels residents, experimentaran, anualment, les variacions que sofreixi l'índex del cost de vida, segons l'assenyalat per l'Institut Nacional d'Estadística o organismes que el substitueixin.

  4. La pensió serà actualitzada el mes de gener de cada any aplicant sobre la quota que es satisfaci les variacions experimentades durant l'any natural anterior.

  5. Tots els serveis es concertaran o anul·laran amb un mínim de 24 hores d'antelació.

Article 7. Exempcions i Bonificacions

L'Ajuntament, podrà fixar algun tipus de bonificació o benefici per raons socio-econòmiques, a part de la subvenció municipal establerta a la taula anterior, i sempre previ informe dels serveis socials.

Article 8. Reserva de plaça

En cas que hi hagi llista d'espera, quan un usuari amb plaça municipal, de jornada completa, es trobi en situació d'hospitalització o altra causa, se li reservarà la plaça durant 6 mesos. Del dia 1 al dia 15 sense cost i del dia 16 fins als sis mesos el cost de reserva serà de 10€/dia. Aquesta quantitat pagada com a reserva es descomptarà de les següents factures quan l'usuari torni al centre de dia.

​​​​​​​Si passats 6 mesos la plaça no ha estat ocupada per l'usuari, els doblers pagats en concepte de reserva es perdran llevat que es produeixi la defunció de l'usuari o aquest passi a fer ús d'una plaça de residència, en aquest cas es retornarà el 50% de la quantitat pagada en concepte de reserva a l'usuari o a la família.

Article 9. Infraccions i Sancions

En tot quant fa referència a la qualificació d'infraccions tributàries, i també de les sancions que els corresponguin en cada cas, hom s'avindrà amb el que disposen els articles 178 i següents de la Llei General Tributaria.

 

​​​​​​​Disposició final

Aquesta ordenança fiscal entrar en vigor al dia següent de la seva publicació en el BOIB, i substitueix altres ordenances anteriors per al mateix fet imposable.

 

Valldemossa, 22 de desembre de 2020

El batle Nadal Torres Bujosa