Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSORCI DE RECURSOS SOCIOSANITARIS I ASSISTENCIALS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 12934
AAcord de la Junta Rectora del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears de 15 de desembre de 2020, per la qual s’aprova les tarifes de preus per al període comprès entre l’1 de juny de 2020 i el 31 de maig de 2021, relatiu als contractes de concessió d’obra pública de les residències per a gent gran assistida de Calvià, Marratxí i Capdepera. Exp 1/2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

​​​​​​Fets

1. En data 14 de març de 2005, el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de Mallorca i SAR MALLORCA-Calvià SA, SAR MALLORCA-Marratxí SA i SAR MALLORCA-Capdepera SA (posteriorment fusionades en SAR MALLORCA, SA, conforme a l'escrit presentat davant aquesta entitat en data 22 de març de 2010) formalitzaren els contractes de concessió d'obra pública per a la construcció i posterior concessió de l'explotació de les residències per a persones grans assistides de Calvià, Marratxí i Capdepera respectivament.

 2. De conformitat amb l'addenda als contractes de concessió d'obra pública, per a la construcció i posterior concessió de l'explotació de les residències per a gent gran assistida en els municipis de Calvià, Capdepera i Marratxí entre la Fundació Balear d'Atenció i Suport a la Dependència. Residencia Joan Crespí (actualment Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears) i SAR, SA  de data 8 de gener de 2007, les revisions de preus corresponents a les tarifes de les places concertades, s'hauran de revisar en el mes de juny, tot i això, s'estableix la fórmula per a la revisió de preus:

Sistema de revisión: la revisión se realizará de acuerdo con la variación IPC de la CAIB de los 12 últimos meses, según INE. Cuando la variación de precios de los costes de personal sea superior al incremento IPC se tendrá en cuanta además esta variación para llevar a cabo la revisión de precios.

De esta manera cuando los colectivos de cada sector establezcan un porcentaje de actualización mayor al IPC, el concesionario podrá solicitar que se lleve a cabo la revisión de precios considerando el aumento de costes de personal previstos en los convenios colectivos.

Para ello el concesionario debe presentar la documentación acreditativa del incremento de los costes distinguiendo entre los referidos al personal y los correspondientes a otros gastos (a los que se incrementará IPC).

Teniendo en cuenta los plazos previstos en los pliegos de cláusulas administrativas particulares de los contratos, la primera revisión será en el mes de junio del año 2007”.

3. En data 21 de desembre de 2009, SAR RESIDENCIAL Y ASISTENCIAL SAU va absorbir les seves filials, entre elles SAR Mallorca SA, mitjançant escriptura de fusió per absorció autoritzada pel Notari de Barcelona, Javier García Ruiz, mitjançant la transmissió en bloc del patrimoni d'aquesta a la societat absorbent, assumint SAR RESIDENCIAL  Y ASISTENCIAL SAU tots els drets i obligacions de SAR Mallorca, SA.

4. En data 3 d'agost de 2010 es va subscriure conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per a la gestió de diversos centres residencials i centres de dia, en virtut del qual l'IMAS s'obliga a “la comprovació, la tramitació i el pagament, d'acord amb les condicions dels contractes i del règim econòmic aplicable, de les factures presentades pels concessionaris”, així com a “realitzar el seguiment de la gestió ordinària dels centres, relatives a les condicions d'atenció als usuaris que es presten als centres objecte d'aquest Conveni”, entre altres obligacions.

5. Els preus actuals són:

1.   Estada en règim de residència amb nivell de dependència baix (Grau I): 61,24 euros/dia (IVA inclòs).

2.   Estada en règim de residència amb nivell de dependència mitjà (Grau II): 67,80 euros/dia (IVA inclòs).

3.   Estada en règim de residència amb nivell de dependència alt (Grau III): 71,84 euros/dia (IVA inclòs).

6. No s'han publicat les taules salarials per a l'any 2020 del Conveni Col·lectiu Marc Estatal de Serveis d'Atenció a les persones Dependents i Desenvolupament de la Promoció de l'autonomia Personal.

7. L'IPC per al període comprès entre maig de 2019 i maig de 2020, el qual ha estat del -1%.

Es considera que el 60% del total de les despeses de les residències de referència són “despeses de personal” i el 40% restant són altres despeses.

De l'aplicació d'aquests paràmetres i de la seva quantificació es pot sintetitzar la variació total en -0,40%. Essent en total una modificació de -0,40% d'aplicació sobre les tarifes.

8. En data 2 de desembre de 2020 s'ha emès informe pel tècnic Jurídic del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears relatiu a l'expedient de revisió de preus de les places concertades de les residències de Calvià, Marratxí i Capdepera.

9. D'acord a l'article 3.1 dels plecs de clàusules administratives particulars la Junta Rectora és l'òrgan de contractació.

Atès l'anterior en la sessió de la Junta Rectora de data 15 de desembre de 2020 s'ha pres el següent

Acord

1.   “Aprovar les tarifes de les residències per a gent gran assistida de Calvià, Marratxí i Capdepera amb efectes d'1 de juny de 2020 a 31 de maig de 2021, les quals es modifiquen en un -0,40 %, delegar-ne en la presidenta la signatura de tots els documents i es fixen els imports següents:

-Estada en règim de residència amb nivell de dependència baix (Grau I): 60,84 euros/dia (IVA inclòs).

-Estada en règim de residència amb nivell de dependència mitjà (Grau II): 67,40 euros/dia (IVA inclòs).

-Estada en règim de residència amb nivell de dependència alt (Grau III): 71,44 euros/dia (IVA inclòs).

2. Notificar aquesta resolució a l'interessat.

3. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la Junta Rectora del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà que s'hagi publicat, de conformitat amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També pot interposar-se directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 21 de desembre de 2020

El gerent

Juan Manuel Martínez Álvarez