Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 12905
Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual s’incrementen i es traslladen els crèdits que preveu la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 19 de desembre de 2019, per la qual es convoquen, per als anys 2019-2021, les ajudes per a inversions productives en aqüicultura

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 24 de desembre del 2019 es va publicar al BOIB núm. 172 la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 19 de desembre de 2019, per la qual es convoquen, per als anys 2019-2021, les ajudes per a inversions productives en aqüicultura.

Aquesta resolució destinava inicialment a la primera convocatòria un crèdit de cinquanta-sis mil noranta-nou euros amb vuit cèntims (56.099,08 €), si bé posteriorment, mitjançant la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 10 de juny de 2020, publicada al BOIB núm. 107 de 13 de juny de 2020, es va incrementar fins a cent sis mil noranta-nou euros amb vuit cèntims (106.099,08 €).

Tal com estableix el punt 2 de l'apartat segon de la resolució esmentada, un cop s'ha acabat qualsevol dels períodes sense que s'hagi exhaurit l'import màxim previst inicialment per a cadascun d'aquests períodes, la quantitat no aplicada s'ha de traslladar al període següent mitjançant una resolució de l'òrgan competent per a la concessió de subvencions, és a dir, del vicepresident en matèria de pesca del FOGAIBA, que s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Vist l'informe tècnic del cap de Servei d'Ajudes OCM, de l'Estat i de Pesca, de data 2 de desembre del 2020, es determina que, una vegada finalitzada la tramitació de les sol·licituds de la primera convocatòria, s'ha disposat d'un import total de 77.385,60 € i, per tant, es pot traslladar el pressupost restant, vint-i-vuit mil set-cents tretze euros amb quaranta-vuit cèntims (28.713,48 €), a la convocatòria següent.

D'altra banda, atès que aquesta línia d'ajudes està en procés de tramitació i que la demanda d'aquestes ajudes s'ha incrementat respecte del que es preveia inicialment, i atesa també la disponibilitat pressupostària, s'estima convenient incrementar la quantia destinada a aquesta línia d'ajudes.

Finalment, l'article 10.1 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, estableix que els òrgans superiors podran avocar per a ells mateixos el coneixement d'un assumpte la resolució del qual correspongui ordinàriament o per delegació als seus òrgans administratius dependents quan circumstàncies d'índole tècnica, econòmica, social, jurídica o territorial ho facin convenient. D'acord amb això, en aquest moment, per motius de simplificació i agilitat en la tramitació del procediment, resulta convenient avocar la competència per efectuar el trasllat de crèdits entre la primera convocatòria i la segona.

Per tot això, en virtut de les competències que tinc atribuïdes i a proposta del cap del Servei d'Ajudes OCM, de l'Estat i de Pesca, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Incrementar en tres-cents setanta-set mil dos-cents trenta-tres euros amb noranta-dos cèntims (377.233,92 €), a càrrec dels pressupostos de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de l'any 2020, el crèdit que preveu la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 19 de desembre de 2019, per la qual es convoquen, per als anys 2019-2021, les ajudes per a inversions productives en aqüicultura, publicada al BOIB núm. 172, de 24 de desembre de 2019, per la qual cosa queda destinat a aquesta línia d'ajudes un crèdit final de quatre-cents vuitanta-tres mil tres-cents trenta-tres euros (483.333,00 €).

Segon

Traslladar a la segona convocatòria de subvencions que preveu la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 19 de desembre de 2019, per la qual es convoquen, per als anys 2019-2021, les ajudes per a inversions productives en aqüicultura, publicada al BOIB núm. 172, de 24 de desembre del 2019, el crèdit romanent de la primera convocatòria per un import de 28.713,48 € més la quantitat corresponent a l'increment; per tant, queda un crèdit total per a aquesta segona convocatòria de quatre-cents cinc mil nou-cents quaranta-set euros amb quaranta cèntims  (405.947,40 €).

Aquestes ajudes les cofinança en un 75% el Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) i en un 25% la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Tercer

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 21 de desembre de 2020

La presidenta del FOGAIBA María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño