Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 12878
Acord del Consell de Govern de 21 de desembre de 2020, pel qual es ratifica l’Acord de la Junta Rectora del Consorci Velòdrom Illes Balears en relació a la seva extinció i integració en la Fundació per a l’Esport Balear, mitjançant la cessió d’actiu i passius

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 14 de novembre de 2005 es va acordar entre la Fundació per al Suport i la Promoció de l'Esport Balear (ara, Fundació per a l'Esport Balear), el Consell Insular de Mallorca i l'Ajuntament de Palma la creació del «Consorci per a la construcció del velòdrom de Palma», actualment denominat «Consorci Velòdrom Illes Balears». Aquest acord, juntament amb els Estatuts del Consorci, es varen publicar en el BOIB núm. 172, de 17 de novembre de 2005.

Aquest Consorci es va constituir amb caràcter d'ens públic, associatiu, voluntari i sense ànim de lucre, amb personalitat jurídica pròpia, independent de la dels seus membres, i que subjecta la seva activitat a l'ordenament jurídic general i autonòmic.  Els seus Estatuts varen ser modificats i es varen refondre per acord de la seva Junta Rectora en data 16 d'octubre de 2014. Aquests Estatuts es varen publicar en el BOIB núm. 149, de 30 d'octubre de 2014.

D'acord amb l'article 3 dels Estatuts del Consorci les seves finalitats són la promoció, l'execució i el finançament de la construcció d'un velòdrom de nova planta a les instal·lacions del Poliesportiu Sant Ferran; el seu equipament; i la gestió i l'explotació en tots els àmbits, aspectes i activitats, de totes les parts que componen i integren la instal·lació.

Els membres constituents del Consorci són, per tant, la Fundació per a l'Esport Balear, l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca, els quals, segons els estatuts, es reuneixen com a Junta Rectora en sessió ordinària quatre vegades a l'any per tal de fixar les directrius i els criteris generals d'actuació del Consorci. Entre d'altres funcions, la Junta Rectora té la d'aprovar el Pla d'actuació i el pressupost anual del Consorci o també, d'acord amb l'article 13 dels seus Estatuts, acordar la dissolució i la liquidació del Consorci, sense perjudici del que disposa l'article 17.2. Aquest article, en relació amb l'apartat c) de l'apartat anterior, disposa que els acords relatius a dissoldre i liquidar el Consorci, requereixen la unanimitat dels membres del Consorci amb dret a vot a la Junta Rectora i la ratificació de les entitats que siguin membres del Consorci, amb dret a vot a la Junta Rectora, de conformitat amb les seves pròpies normes.

En la sessió de 7 de març de 2018, la Junta Rectora del Consorci va acordar la dissolució del Consorci. Aquest Acord va ser ratificat per l'Acord de la Junta Rectora de 26 d'octubre de 2020, segons consta en el certificat de la secretària, amb el vistiplau de la presidenta, que, a més a més indica que el Consorci s'integrarà en la Fundació per a l'Esport Balear, amb efectes d'1 de gener de 2021, per mitjà de la cessió global d'actius i passius, sense liquidació, a què es refereix l'article 127.5 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. També indica que la Fundació per a l'Esport Balear se subroga de manera universal en tots els drets i actius i en totes les obligacions i passius del Consorci.

D'acord amb l'article 35 dels seus Estatuts, el Consorci es dissol bé per acord de la Junta Rectora, adoptat amb les formalitats i en els termes que estableix l'article 17 d'aquests Estatuts, abans esmentat; bé, per impossibilitat legal o material de dur a terme les finalitats, declarada pel corresponent acord de la Junta Rectora. I, en l'apartat segon, indica que en cas de dissolució del Consorci, els béns immobles que hagin aportat les entitats consorciades han de revertir en l'administració que els va aportar.

Pel que fa a la Fundació per a l'Esport Balear, la Fundació per al Suport i la Promoció de l'Esport Balear (Illesport), es va constituir el 22 de abril de 2002, per iniciativa del Govern Balear. Posteriorment, el Consell de de Govern en data 30 de novembre de 2012 va ratificar l'acord d'extinció del Consorci Escola Balear de l'Esport (EBE) i la seva integració dins la Fundació Illesport. Aquest Acord es va publicar en el BOIB núm. 179, de 1 de desembre de 2012. Poc temps abans, el 22 de novembre de 2012, es va publicar en el BOIB núm. 173, la Resolució per la qual s'ordena la publicació de la modificació dels Estatuts de la Fundació per al Suport i la Promoció de l'Esport Balear, Illesport, que inclou el canvi de domicili i de denominació, i passà a ser Fundació per a l'Esport Balear.

L'article 59 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de les Illes Balears, estableix que la creació, la modificació i l'extinció dels consorcis requereixen l'acord previ del Consell de Govern. L'acord s'ha d'adoptar a proposta de la conselleria afectada, amb l'informe preceptiu de la conselleria competent en matèria d'hisenda i pressuposts i també, en el cas d'extinció de l'ens, de la conselleria competent en matèria de funció pública, i ha d'autoritzar la persona titular de la conselleria sectorial a la qual s'adscrigui l'ens perquè subscrigui el conveni de col·laboració corresponent.

Així doncs, consta dins de l'expedient, l'informe de la Direcció General de Pressuposts, de 16 d'octubre de 2020, que és favorable a l'extinció del Consorci Velòdrom Illles Balears per integració a la Fundació per a l'Esport Balear, amb unes condicions; i l'informe favorable del Departament Jurídic i Administratiu de la Secretaria General d'Hisenda i Pressuposts, de 3 de novembre de 2020, sempre que es respectin les condicions de l'informe anterior, i es compti amb l'informe de la Direcció General de Funció Pública. Aquest informe també consta dins de l'expedient i, entre d'altres qüestions, indica la necessitat de modificar els estatuts de la Fundació per a l'Esport Balear per assumir les finalitats del Consorci Velòdrom Illes Balears, tramitació que es posarà en marxa una vegada conclosa l'extinció del Consorci.

Per tot això, el Consell de Govern a proposta de la consellera d'Afers Socials i Esports, en la sessió de dia 21 de desembre de 2020, adopta, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Ratificar l'Acord de la Junta Rectora del Consorci Velòdrom de dia 26 d'octubre de 2020, que ratifica l'Acord de 7 de març de 2018, en relació a la dissolució del Consorci Velòdrom Illes Balears, el qual s'integrarà en la Fundació per a l'Esport Balear, amb efectes d'1 de gener de 2021, per mitjà de la cessió global d'actius i passius, sense liquidació.

Segon. Notificar aquest Acord a les parts consorciades.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 21 de desembre de 2020

La secretària del Consell de Govern Rosario Sánchez Grau (Per suplència d'acord amb l'article 3.2 del Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears)