Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MARRATXÍ

Núm. 12738
Modificació del planejament general de xarxa de clavegueram al nucli de Marratxinet

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per l'Ajuntament Ple, en sessió celebrada el 24 de novembre de 2020, entre altres, adopta el següent acord.

PRIMER.- Aprovar definitivament la modificació puntual nº 10/1-2017 de les NNSS de Marratxí per a l'exoneració de la necessitat de disposar de xarxa de clavegueram al nucli de Marratxinet, segons el detall de la memòria i el document ambiental estratègic, i substituir la redacció dels articles 32.2.b) i 137.4, que actualment diuen:

“32.2.b) Evacuació d'aigües residuals.

El dimensionat de les xarxes d'aigua potable i d'aigües residuals hauran de garantir el subministra i l'evacuació dels habitants a qui doni servei. En el cas de què no sigui possible la connexió a la xarxa d'aigües residuals per no existir a menys de 100 m. de distància, l'evacuació d'aigües residuals s'haurà de dur a terme mitjançant una estació depuradora que asseguri que l'efluent reuneixi les condicions sanitàries reglamentàries”.

“137.4 CONDICIONS MINIMES DE LA PARCEL·LA

Superfície mínima:

Es mantindrà el parcel·lari existent no obstant es podran segregar parcel·les que determinin façanes i superfícies mínimes de 8,00 mts. i 200 m2 respectivament. En el cas de Marratxinet, seran de 20 mts. i 600 respectivament.”

Per aquest altra:

“32.2.b) Evacuació d'aigües residuals.

El dimensionat de les xarxes d'aigua potable i d'aigües residuals hauran de garantir el subministra i l'evacuació dels habitants a qui doni servei. En el cas de què no sigui possible la connexió a la xarxa d'aigües residuals per no existir a menys de 100 m. de distància, l'evacuació d'aigües residuals s'haurà de dur a terme mitjançant una estació depuradora que asseguri que l'efluent reuneixi les condicions sanitàries reglamentàries.

No obstant això, de conformitat amb la Disposició Addicional Tercera del Reglament per a l'Illa de Mallorca de la Llei d'Ordenació i Ús del Sòl, no serà exigible la xarxa de sanejament al nucli de Marratxinet”.

“137.4 CONDICIONS MINIMES DE LA PARCEL·LA

Superfície mínima:

Es mantindrà el parcel·lari existent no obstant es podran segregar parcel·les que determinin façanes i superfícies mínimes de 8,00 mts. i 200 m2 respectivament. En el cas de Marratxinet, seran de 20 mts. i 600 respectivament.

De conformitat amb la Disposició Addicional tercera del Reglament per a l'Illa de Mallorca de la Llei d'Ordenació i Ús del Sòl, i als efectes d'allò disposat a l'article 233 de les NNSS, no serà exigible la xarxa de sanejament al nucli de Marratxinet. L'autorització d'obres de construcció i edificació requerirà la instal·lació de sistemes de depuració d'aigües residuals de caràcter individual com depuradores d'aigua o fosses sèptiques estanques i homologades. En tot cas, aquests sistemes hauran de disposar dels requeriments de recollida, tractament i evacuació o emmagatzematge que determini la planificació hidrològica”.

SEGON.- L'acord d'aprovació definitiva es realitza d'acord amb les següents prescripcions:

1.- L'Ajuntament de Marratxí comunicarà a tots els veïns de Marratxinet que el manteniment dels sistemes de depuració és una responsabilitat individual i que el cost de la mateixa ha de ser assumit per cadascun dels veïns.

2.- En el cas d'obra nova o reformes d'obra major, l'ajuntament comprovarà que les dimensions de les fosses sèptiques previstes es corresponen amb les característiques de les edificacions projectades.

3.- L'Ajuntament haurà d'ordenar que en un termini màxim de 3 anys des de la publicació de la modificació puntual nº 10 (1-2017) totes les edificacions existents al nucli de Marratxinet, així com les noves construccions:

a. Garanteixin que no hagi afeccions a les aigües subterrànies, per tant, es substituiran les fosses sèptiques que no siguin estanques i les que no compleixin amb els mínims de qualitat establerts a la planificació hidrològica.

b. Disposin d'un contracte de manteniment amb un gestor autoritzat per tal d'assegurar el bon funcionament dels sistemes de tractament i la no afecció a domini públic hidràulic.

c. Duguin un registre d'operacions de manteniment i buidatge dels sistemes de depuració individuals.

d. La neteja i buidatge de les fosses sèptiques s'ha de dur a terme de manera periòdica.

Aquesta periodicitat dependrà de la càrrega orgànica que se li aporti i del volum que anirà associat al nombre d'habitants equivalents que en faran ús. D'aquesta manera s'aconseguirà evitar que es produeixin embossaments a les construccions, que es generin males olors procedents dels desaigües i allargar la vida de les instal·lacions.

e.- Es durà a terme el manteniment del sistema de depuració autònom tal i com s'estableix al Pla Hidrològic de les Illes Balears.

4.- Les característiques tècniques dels sistemes individuals de recollida i tractament de les aigües residuals seran les determinades a la planificació hidrològica (Annex IV Pla Hidrològic de les Illes Balears). De manera prèvia a l'obtenció de llicència municipal d'obra nova o d'obra major es requerirà la presentació d'un compromís per part del promotor de substituir les fosses sèptiques que no compleixin amb el mínim de qualitat establert a la planificació hidrològica i de dur a terme un manteniment adequat de les fosses amb els pertinents controls de qualitat de l'efluent. L'Ajuntament comunicarà en el moment de concessió de la llicència que el manteniment dels sistemes de depuració és una responsabilitat individual i que el cost d'aquest ha de ser assumit per cada un dels particulars.

TERCER.- L'acord d'aprovació serà comunicat i es remetrà un exemplar complet i diligenciat a l'Arxiu d'Urbanisme de les Illes Balears i al Consell de Mallorca. De forma simultània es remetrà l'acord d'aprovació definitiva al BOIB.

 

Marratxí, 30 de novembre del 2020

El regidor d'Urbanisme ​​​​​​​Joan Francesc Canyelles Garau