Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SELVA

Núm. 12682
Acord del Ple de l'Ajuntament de Selva pel qual s'aprova definitivament la Modificació d'Ordenança Fiscal de Reguladora de la taxa per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d’ús públic i indústries del carrer i ambulants per l’exercici 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Al no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional d'aquest Ajuntament sobre la modificació d'Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d'ús públic i indústries del carrer i ambulants per l'exercici 2021, el text íntegre del qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

Aprovar definitivament la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d'ús públic i indústries del carrer i ambulants per l'exercici 2021, amb la redacció que a continuació es recull:

«Article 3. Quantia 1. Les quanties fitxades en el present article són per euro/dia. 2. La quantia de la taxa regulada en aquesta ordenança és la que es fixa en les tarifes contingudes en l'apartat següent. 3. Les tarifes de la taxa són les següents: Tarifa primera: Fires, festes i similars 1. Llicències per a l'ocupació de terrenys destinats a tómboles, rifes i similars. Per cada metre lineal o fracció: 0,50 euros. 2. Llicències per a l'ocupació de terrenys dedicats a engronsadores, aparells voladors, cavallets, jocs de cavallets, cotxes de xoc i, en general, qualsevol classe d'atraccions. Per cada metre lineal o fracció: 2,00 euros. 3. Llicències per a l'ocupació de terrenys destinats a espectacles. Per cada metre lineal o fracció: 4,00 euros. 4. Llicències per a l'ocupació de terrenys destinats a la instal·lació de circs. Per cada metre lineal o fracció: 4,00 euros. 5. Llicències per a l'ocupació de terrenys amb camions o vehicles per a la venda d'entrepans, hamburgueses, xocolates, refresc, begudes, etc. Per cada metre lineal o fracció: 4,00 euros. NOTA: La superfície computable és la que realment ocupa el vehicle, més una franja de terreny d'un metre d'amplada paral·lela davant de la línia exterior del taulell o la instal·lació que s'utilitzi per l'ús o el servei públic. 6. Llicències per a l'ocupació de terrenys destinats a la instal·lació de parades destinades a l'exposició o venda de productes: Per cada metre lineal o fracció: 2,50 euros.

Es bonificarà en un 50% la quota en els casos en que s'aporti la carta de mestre artesà, carta de mestre honorífic, carta d'artesà o document de qualificació empresarial artesà o cartes equivalents, així com també gaudiran d'aquesta bonificació aquells agricultors que tenguin el certificat d'agricultura ecològica emès pel Consell Balear de Producció Agrària Ecològica (CBPAE) o certificat de producció integrada, emès pel Consell Regulador d'Agricultura integrada.

Tarifa segona. Mercat setmanal 1. Llicències per a l'ocupació de terrenys destinats a la instal·lació de parades destinades a l'exposició o venda de qualsevol tipus de producte. Per cada metre lineal o fracció: 0,25 euros. La quota és liquidarà anualment. La liquidació d'aquests drets es practicarà en concedir-se l'autorització corresponent. Tant les altes com les baixes es prorratejaran trimestralment tant al primer exercici com al darrer respectivament.

Article 4t. Normes de gestió

1. Les quantitats exigibles d'acord amb les tarifes es liquiden per cada aprofitament sol·licitat o realitzat i tenen caràcter irreductible per al període anual o de temporada autoritzat.

2. a) Els emplaçaments, instal·lacions, parades, etc., podran treure's a licitació pública abans de la celebració de les fires, i el tipus de licitació, en concepte de taxa mínima que hi servirà de base, serà la quantia fixada en les tarifes de l'article 3.3 d'aquesta ordenança. b) Es procedirà, abans de la subhasta, a la formació d'un pla dels terrenys disponibles per a ésser subhastats, i s'enumeraran i s'indicarà la superfície de les parcel·les que han de ser objecte de licitació. També s'assenyalaran les parcel·les que poden destinar-se a cotxes de xoc, teatres, exposicions d'animals, restaurant, bijuteries, etc. c) Si algun concessionari dels aprofitaments utilitza una superfície més gran de l'adjudicada en la subhasta, pagarà, per cada metre quadrat utilitzat de més, el 100% de l'import de l'augment, a més de la quantia fixada en les tarifes.

3. a) Les persones o entitats interessades en la concessió d'aprofitaments regulats en aquesta ordenança i que no s'hagin tret a licitació pública, han de sol·licitar-ne prèviament la llicència corresponent, realitzar el dipòsit previ a què es refereix l'article 5.2a) següent i formular una declaració on consti la superfície de l'aprofitament i els elements que s'hi instal·laran. A més, hi han d'adjuntar un pla detallat de la superfície que es pretén ocupar i de la seva situació dins del municipi. b) Els serveis tècnics d'aquest municipi comprovaran i investigaran les declaracions que hagin formulat els interessats, i les autoritzacions es concediran si no es troben diferències amb les peticions de llicències. Si n'hi ha, aquestes es notificaran als interessats i es giraran, si és el cas, les liquidacions complementàries que escaiguin. Les autoritzacions es concediran quan els interessats hagin arreglat les diferències i, si escau, quan hagin realitzat els ingressos complementaris corresponents. c) En el cas que les autoritzacions es deneguin, els interessats poden sol·licitar a aquest municipi la devolució de l'import ingressat.

4. No es consentirà l'ocupació de la via pública fins que no s'hagi abonat i obtingut la llicència corresponent.

5. En la tarifa del mercat setmanal es meritarà a dia 1 de gener i es girarà a l'interessat dins els primers 15 dies de l'exercici.

6. La presentació de la baixa tindrà efecte a partir del primer dia del període natural de temps següent assenyalat en l'epígraf de la tarifa corresponent. La no presentació de la baixa determinarà l'obligació de continuar abonant taxa.

7. Les autoritzacions tenen caràcter personal i no poden cedir-se o subarrendar-se a tercers. L'incompliment d'aquest precepte provocarà l'anul·lació de la llicència, sense perjudici de les quanties que els interessats hagin d'abonar.»

Interposició de recursos

Contra el present Acordo, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, amb seu a Palma.

  

Selva, 16 de desembre de 2020

El batle

Joan Rotger Seguí