Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 12669
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports, de concessió d’ajudes a l’empara de l’Ordre de dia 10 d’agost de 2020 per la qual s’estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d’ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 (Línia D)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La directora general d'Infància, Joventut i Famílies ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. Les persones que figuren a l'annex d'aquesta proposta han presentat a la Conselleria d'Afers Socials i Esports una sol·licitud de subvenció en relació amb la Línia D prevista a l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 (BOIB núm. 139, de 11 d'agost). Aquesta Línia tenia com a objectiu finançar les despeses d'inscripció a menors d'entre 3 i 14 anys en activitats de temps lliure infantil i juvenil organitzades per persones diferents a les potencials beneficiàries de la Línia A.

2. Dia 3 de desembre de 2020 es va publicar a la seu electrònica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la cinquena proposta de resolució de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies, de concessió i denegació de subvencions, dictada a l'empara de l'Ordre citada.

3. D'acord amb l'article 8.6 de l'Ordre que regula les bases i la convocatòria, les persones interessades havien de comunicar a l'òrgan instructor l'acceptació de la proposta de resolució per mitjà d'un correu electrònic dirigit a l'adreça joventut@caib.es.

En qualsevol cas, l'acceptació s'entén produïda automàticament si en el termini de vuit dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació de la proposta de resolució a la seu electrònica, no es fa constar el contrari.

4. L'article 8.10 de l'Ordre que regula les bases i la convocatòria, preveu la possibilitat de dictar resolucions parcials i successives de concessió o denegació, a mesura que l'òrgan instructor formuli les propostes corresponents.

5. Pel que fa als expedients que figuren a la relació de persones beneficiàries d'aquesta proposta de resolució, l'òrgan instructor ha examinat les sol·licituds i està conforme amb els aspectes següents:

  • Les persones sol·licitants, per la seva naturalesa, poden ser beneficiàries de la subvenció objecte de la convocatòria.
  • Les persones beneficiàries han presentat les sol·licituds dins el termini i en la forma escaient, i han adjuntat la documentació exigida per la convocatòria.
  • Les persones beneficiàries han declarat estar al corrent de les seves obligacions amb la Seguretat Social i amb l'Administració Tributària, d'acord amb allò previst a l'article 11, apartat f) in fine, del Text refós de la Llei de Subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.
  • Les persones beneficiàries han acceptat la proposta de resolució de manera expressa, o ha transcorregut el termini establert a l'article 8.6 de l'Ordre de bases reguladores i convocatòria per entendre que l'acceptació s'ha produït tàcitament.

6. La subvenció es distribueix en les quanties especificades a l'annex, per persona beneficiària, i hi ha crèdit adequat i suficient a la partida pressupostària 17201 413G01 48000 00 (famílies i institucions sense ànim de lucre) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020.

Fonaments de dret

1. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, que té per objecte, entre d'altres, regular els requisits de validesa i eficàcia dels actes administratius i el procediment administratiu comú a totes les administracions públiques.

2. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

3. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19.

4. La proposta de resolució de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies de dia 3 de desembre de 2020.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera d'Afers Socials i Esports que dicti una Resolució en els termes següents:

1. Aprovar un tercer llistat de concessió d'ajuts a famílies que hagin inscrit els seus fills i filles en activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil de Mallorca promogudes per la iniciativa privada, en el marc de la Línia D, prevista a l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 a les persones beneficiàries que figuren en l'annex.

2. Autoritzar i disposar la despesa; reconèixer l'obligació, i proposar el pagament global de 1.120,00 a favor de les persones beneficiàries que figuren a l'annex, per l'import individual que aquest annex disposa, amb càrrec a la partida 17201 413G01 48000 00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a 2020.

3. Recordar l'obligació de les persones beneficiàries de comunicar la sol·licitud o obtenció d'altres subvencions per a la mateixa finalitat. Aquesta comunicació s'ha de fer dins el termini de tres dies hàbils des de la sol·licitud o l'obtenció de la subvenció recurrent. Així mateix, aquestes persones beneficiaries han de comunicar, en els mateixos termes , l'obtenció d'aquesta subvenció a l'altra administració o entitat subvencionadora.

4. Notificar a les persones beneficiaries aquesta Resolució mitjançant la seva publicació a la seu electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Vista la proposta de resolució de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució -que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, també es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez

La directora general proposant Marta Carrió Palou

 

ANNEX Relació de persones beneficiàries, amb indicació de l'import de l'ajut

Queden incloses en el llistat següent les persones beneficiàries que han declarat sota la seva responsabilitat complir amb els requisits prevists a l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19, així com la resta de normativa aplicable al procediment, i que, en particular, són els següents:

  • Que els fills i filles causants compleixen amb els requisits d'edat prevists a la convocatòria.
  • Que el temps de participació en les activitats queda integrat dins el període subvencionable (de dia 1 de juliol a dia 31 d'agost de 2020).
  • Que les activitats respecte de les quals han sol·licitat l'ajut han estat promogudes per entitats diferents a les previstes per a la Línia A de l'Ordre, és a dir, que no han estat organitzades per entitats integrants de l'Administració local i els seus ens independents, o per entitats sense ànim de lucre.
  • Que els dos progenitors integrants de la unitat familiar, o l'únic, en el cas de famílies monoparentals, exercien una activitat retribuïda per compte d'altri o propi, o tenien una incapacitat permanent absoluta per treballar, en relació amb el període pel qual es rep l'ajuda.

De conformitat amb l'article 24 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, l'obtenció de subvencions incompatibles amb aquesta, donarà lloc a la modificació de la resolució de concessió, la qual cosa implicarà la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció i, si escau, el reintegrament de les quantitats percebudes indegudament.

Expedient

DNI/NIE

Import base subvenció

Número de persones i període presos en consideració

Import concedit

CS 2/2020 SJ

D024

43161009Z

803,51 €

2 persones 2 mesos

400,00 €

CS 2/2020 SJ

D030

41570934K

140,00 €

1 persona 2 mesos

140,00 €

CS 2/2020 SJ

D272

40527492C

276,00 €

1 persona 39 dies

130,00 €

CS 2/2020 SJ

D410

43185604E

295,00 €

1 persona 1 mes

100,00 €

CS 2/2020 SJ

D422

78215449Q

430,00 €

2 persones 1 mes

200,00 €

CS 2/2020 SJ

D425

43097329K

300,00 €

1 persona 1 mes i mig

150,00 €