Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, CULTURA I IGUALTAT

Núm. 12591
Resolució del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, a proposta de la cap del Servei d’Entitats Jurídiques, relativa a la inscripció de la constitució de la Fundació Ateneu CCOO Illes Balears en el Registre únic de fundacions de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 20 de novembre de 2020, la cap del Servei d'Entitats Jurídiques ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El 30 d'octubre de 2019 va entrar en el registre de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat la sol·licitud d'inscripció de constitució de la Fundació Ateneu CCOO Illes Balears en el Registre únic de fundacions de les Illes Balears.

2. L'11 de novembre de 2020 va entrar en el registre de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat l'informe jurídic favorable del protectorat de la fundació (Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball) sobre la idoneïtat dels fins i la suficiència de la dotació de l'entitat.

Fonaments de dret

1. L'article 34 de la Constitució espanyola de 1978 reconeix el dret de fundació per a fins d'interès general d'acord amb la llei, i l'article 53.1 reserva a la llei la regulació de l'exercici dels drets i de les llibertats reconeguts en el capítol II del títol I, entre els quals hi ha el dret de fundació.

2. L'article 30.33 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, en la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva sobre les fundacions que desenvolupin principalment les seves funcions al territori de les Illes Balears.

3. La Llei 50/2002, de 26 de desembre, de fundacions.

4. El Reial decret 1337/2005, d'11 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de fundacions de competència estatal.

5. El Decret 61/2007, de 18 de maig, de regulació del Registre únic de fundacions de la comunitat autònoma de les Illes Balears i d'organització de l'exercici del protectorat.

6. L'article 2 del Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que atorga les competències en matèria de fundacions a la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat.

Proposta de resolució

Propòs al director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament que dicti una resolució en els termes següents:

1. Ordenar l'obertura del full registral i la inscripció en el Registre únic de fundacions de les Illes Balears de la Fundació Ateneu CCOO Illes Balears.

Les dades que han de figurar en la inscripció són:

— Denominació: Fundació Ateneu CCOO Illes Balears.

— Escriptura de constitució atorgada el 24 d'octubre de 2019 davant la notària María-Jesús Ortuño Rodríguez, amb número 2040 del seu protocol.

— Número d'identificació fiscal: G16650129.

— Protectorat al qual correspon la fundació: Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

— Domicili: c. de Francesc de Borja Moll, 3, 07003 Palma.

— D'acord amb l'article 5 dels Estatuts, les finalitats de la Fundació, entre d'altres, són: conservar, recuperar, catalogar, estudiar i difondre el patrimoni històric de CCOO de les Illes Balears, creant i gestionant l'arxiu històric de CCOO Balears, compost pel patrimoni documental contingut en tot tipus de suports (escrit, oral, gràfic, audiovisual, informàtic, etc.).

— Dotació inicial: 30.000 €, dels quals s'han desemborsat 7.500 € amb el compromís de realitzar la resta d'aportació en el termini de cinc anys. L'aportació dinerària s'acredita mitjançant l'exhibició i entrega a la notària María-Jesús Ortuño Rodríguez de la certificació bancària, de la qual es protocol·litza una còpia exacta en l'escriptura de constitució.

— Fundadors:

    José Benedicto Lacomba

    Josep-Maria de Vilchez Carreras

    Francesc Mellado Serra

    María del Carmen Seguí Estévez

    Margarita Vicens Visiedo

    Confederació Sindical de Comissions Obreres de les Illes Balears

— Patronat:

    Presidència: José Benedicto Lacomba

    Vicepresidència: María del Carmen Seguí Estévez

    Secretaria: Francesc Mellado Serra

    Tresoreria: Margarita Vicens Visiedo

  Vocalies: Josep-Maria de Vilchez Carreras i la Confederació Sindical de Comissions Obreres de les Illes Balears, representada per Josep-Luis García Vidal.

Els membres accepten expressament el càrrec de patró en l'acte de constitució.

2. Notificar el contingut d'aquesta Resolució a les persones interessades.

3. Disposar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears a l'efecte únic de publicitat.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la notificació davant la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 20 de novembre de 2020

El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament

Miquel Àngel Coll Canyelles

La cap del servei proposant

Paula Gost Amengual