Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 12569
Oficina del pla general i model de ciutat. Acord de suspensió. Exp.: PA 2020/16 Suspensió de la tramitació i l’aprovació de llicències urbanístiques per a edificis anteriors a 1956 a l'eixample, nuclis tradicionals i a l'àmbit de Cala Major-Sant Agustí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Palma, en sessió de 26 de novembre de 2020, va acordar el següent:

1. Suspendre, amb la durada d'un any, en els termes de l'article 51 de la LUIB, la tramitació i l'aprovació de llicències urbanístiques per a edificis anteriors a 1956 on es plantegen obres o bé  de  demolició, o de  modificació de façana o de ampliacions o de canvis de volum que no comptin amb el vist i plau de la Comissió del Centre Històric en els següents àmbits:

Àmbit 1: Coincideix amb l'àmbit del Pla General  de Reforma de l'Eixample. Alomar, 1943. S'exclouen d'aquest àmbit, les zones de Santa Catalina i el Jonquet per disposar ambdues de Plans especials ja aprovats inicialment i estar actualment en tramitació de cara a l'aprovació definitiva.

Àmbit 2: Es correspon amb els nuclis tradicionals fora de l'àmbit 1 continguts a la Instrucció Interna de l'Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de data 11 d'octubre de 2017, segons plànols de delimitació de patrimoni arquitectònic ambiental de Palma, en la delimitació d'àmbits dels quals s'inclouen aquelles zones on es mantenen bàsicament les edificacions que ja estaven construïdes a l'any 1956.

Àmbit 3: Coincideix amb la delimitació de l' ARE 14-01 Cala Major - Sant Agustí. S'exclouen d'aquests àmbits:

- Els edificis ja catalogats 

- Els  que ja hagin estat objecte de suspensió en la modificació de Pla General PA 2016 0006 0000 referida a la modificació del catàleg de protecció d'edificis del PGOU.

S'adjunta el plànol en l'annex.

2. Fer els estudis necessaris per complimentar les previsions de la Revisió del Pla General de preservar mentre tant els possibles elements susceptibles de catalogació.

3.Publicar aquest acord al  Butlletí Oficial de les Illes Balears, i un diari dels de més difusió de les Illes Balears i en l'adreça o el punt d'accés electrònic corresponent.

4. Comunicar el present acord a tots els Departaments de la Gerència d'Urbanisme així com als Serveis de Gestió Urbanística i d'Informació Urbanística.

No seran objecte de suspensió els edificis inclosos en els apartats següents:

-Edificis catalogats

-Edificis inclosos en l'annex que figura en l'acord de suspensió de tramitacions i atorgament de llicències o autoritzacions de  l'expedient PA 2016/006 publicat en el BOIB num. 95 de data 28 de juliol de 2016.

-Edificis anteriors a 1956 inclosos en els àmbits assenyalats en els plànols, que presentin proposta d'actuació davant Comissió de Centre Històric i Catàleg i n'obtinguin informe favorable.

L'acord es pot consultar en el següent enllaç: https://urbanisme.palmademallorca.es/IMI/URBANISME/PRD/Planejament_urbanistic_pdf/Images%20Arxiu/PA-MODIFICACIO_PG/PA-202000160000/PA-20200016_Acord_SUS.pdf

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. El termini per interposar-lo és d'un mes comptat des de l'endemà de rebre aquesta notificació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi resolt el de reposició.

El recurs potestatiu de reposició, s'haurà de presentar en el Registre General de les Oficines Municipals d'Atenció a la Ciutadania, la ubicació de les quals es pot consultar a la web www.palma.cat, o a les dependències a què es refereix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. El recurs s'entendrà desestimat quan no s'hagi resolt ni notifica la resolució, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà que s'interposi i en aquest cas quedarà expedita la via contenciós adminsitrativa.

Si no s'utilitza el recurs potestatiu de reposició es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article abans esmentat i els 8.1, 45 i següents  de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant la Sala Contenciós administrativa del Tribual Superior de Justicia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de rebre aquesta notificació, tot això sense perjudici de qualsevol recurs acció que es consideri convenient. 

 

Palma, 14 de desembre de 2020

La cap de Servei Coordinadora de l'Oficina del Pla General Pilar Simón Aznar