Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 12568
Àrea Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne Gerència d'Urbanisme. Oficina del Pla General i Model de Ciutat. Acord de suspensió. Exp.: PA 2020/17. Suspensió de la tramitació de llicències urbanístiques per a afavorir la implantació d’activitats econòmiques al sector de Llevant.-Façana Marítima

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

​​​​​​​El Ple de l'Ajuntament de Palma, en sessió de 26 de novembre de 2020, va acordar el següent:

1. suspendre amb la durada d'un any en els termes de l'article 51 de la Llei 12/2017 de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, la tramitació i l'aprovació de  llicències urbanístiques per a:

- La construcció i edificació de nova planta   d'edificis  residencials en els que no es destinin al menys un 60% de la superfície construïda de les plantes baixes a activitats econòmiques diferents de l'aparcament i de l'ús residencial, estant com a mínim el 40% del front de la  totalitat de la façana de l'edifici destinat a usos comercials.

- La construcció d'edificis de nova planta amb qualificació de terciari en els que es plantegi un ús d'equipament diferent al docent, socio cultural i administratiu, la superfície construïda del  qual  superi el 10 % de la superfície construïda de la Illeta.

La resta de usos permesos en aquestes parcel•les distints de l'equipament no quedarien afectats per aquesta suspensió.

Als efectes de la suspensió de llicències es defineixen l'àmbit del  Nou llevant, l'àrea definida es correspon amb la de la modificació puntual del PGOU98 del Sector de Llevant-Façana Marítima, aprovat definitivament pel Ple el Consell de Mallorca amb prescripcions en data 2/06/2003 llevat l'àmbit de la modificació de Pla General Sector Llevant-Façana Marítima, exp PA 2017 0007 0000 aprovat inicialment, i que s'adjunta el plànol com a annex.

2. Fer els estudis necessaris per complimentar les previsions de la Revisió del Pla General per afavorir  la implantació d'activitats econòmiques en planta baixa al sector de Llevant Façana Marítima

3.Publicar aquest acord al  Butlletí Oficial de les Illes Balears, i un diari dels de més difusió de les Illes Balears i en l'adreça o el punt d'accés electrònic corresponent.

4. Comunicar el present acord a tots els Departaments de la Gerència d'Urbanisme així com als Serveis de Gestió Urbanística i d'Informació Urbanística.

L'acord es pot consultar en el següent enllaç:

https://urbanisme.palmademallorca.es/IMI/URBANISME/PRD/Planejament_urbanistic_pdf/Images%20Arxiu/PA-MODIFICACIO_PG/PA-202000170000/PA-20200017_Acord_SUS.pdf

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. El termini per interposar-lo és d'un mes comptat des de l'endemà de rebre aquesta notificació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi resolt el de reposició.

El recurs potestatiu de reposició, s'haurà de presentar en el Registre General de les Oficines Municipals d'Atenció a la Ciutadania, la ubicació de les quals es pot consultar a la web www.palma.cat, o a les dependències a què es refereix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. El recurs s'entendrà desestimat quan no s'hagi resolt ni notifica la resolució, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà que s'interposi i en aquest cas quedarà expedita la via contenciós adminsitrativa.

 

​​​​​​​Si no s'utilitza el recurs potestatiu de reposició es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article abans esmentat i els 8.1, 45 i següents  de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant la Sala Contenciós administrativa del Tribual Superior de Justicia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de rebre aquesta notificació, tot això sense perjudici de qualsevol recurs acció que es consideri convenient. 

 

Palma, 14 de desembre de 2020

La cap de Servei Coordinadora de l'Oficina del Pla General ​​​​​​​Pilar Simón Aznar