Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 12535
Acord del Consell de Govern de 14 de desembre de 2020 pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2020 del personal estatutari dependent del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 19 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2018, vigent per a l'any 2020, disposa que la incorporació de nou personal al sector públic ha d'estar subjecta als límits i als requisits establerts en aquesta. També determina que, per als àmbits i els sectors en què s'indica, la taxa de reposició ha de ser d'un màxim del 100 % i, per a la resta de sectors , del 75 %, sens perjudici que per a alguns àmbits o sectors es pugui establir un percentatge addicional en els termes establerts en la mateixa Llei.

De la mateixa manera, s'hi disposa que, en tot cas, l'oferta s'ha d'atenir a les disponibilitats pressupostàries del capítol I del pressupost de despeses.

Segons el punt 3 del mateix article 19, la taxa de reposició establerta per a les administracions amb competències sanitàries respecte de les places de personal estatutari és del 100 %, sense perjudici de les taxes addicionals que puguin correspondre en aplicar la totalitat de l'article 19.

A més, la mateixa Llei disposa que, addicionalment, les administracions públiques compreses en els números 3 i 4 de l'article 19 poden oferir un nombre de places equivalent al 5 % del total de la seva taxa de reposició. Aquestes places han d'anar destinades als àmbits o sectors que requereixen un reforç addicional de recursos humans. Preferentment cal destinar aquest percentatge addicional a atendre, entre d'altres, les circumstàncies següents:

- Establiment de nous serveis públics.

- Increment de l'activitat estacional per l'activitat turística.

- Alt volum de jubilacions esperades.

A més, pel que fa al còmput de les taxes i les places que s'han d'oferir, el punt 19.7 estableix el següent:

7. Per calcular la taxa de reposició d'efectius, el percentatge de taxa màxim fixat s'aplica sobre la diferència resultant entre el nombre d'empleats fixos que, durant l'exercici pressupostari anterior, van deixar de prestar serveis a cadascun dels respectius sectors, àmbits, cossos o categories, i el nombre d'empleats fixos que s'hi van incorporar, en l'exercici esmentat, per qualsevol causa, excepte els procedents d'ofertes d'ocupació pública, o que hi van reingressar des de situacions que no comportin la reserva de llocs de treball. A aquests efectes, es computen els cessaments en la prestació de serveis per jubilació, retir, mort, renúncia, declaració en situació d'excedència sense reserva de lloc de treball, pèrdua de la condició de funcionari de carrera o l'extinció del contracte de treball o en qualsevol altra situació administrativa que no suposi la reserva de lloc de treball o la percepció de retribucions a càrrec de l'Administració en què se cessa. Igualment, es tenen en compte les altes i baixes produïdes pels concursos de trasllats a altres administracions públiques.

No computen dins del límit màxim de places derivat de la taxa de reposició d'efectius les places que es convoquin per a la seva provisió mitjançant processos de promoció interna i les corresponents al personal declarat indefinit no fix mitjançant sentència judicial

D'altra banda, l'article 18.1 de la Llei 19/2019, de 30 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020, disposa el següent:

1. Durant l'any 2020, i sens perjudici del que disposa l'apartat següent, el nombre total de places de nou ingrés del personal de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic, i també, si escau, els sectors, les funcions i les categories professionals en les quals s'han de concentrar, i les places que ha d'incloure l'oferta pública d'ocupació, s'han de fixar de conformitat amb la delimitació que, amb caràcter bàsic, faci l'Estat per a l'any 2020, per mitjà de la norma de rang legal corresponent i en el marc dels pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2020, o, si no n'hi ha, amb la que resulta de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2018, i d'acord també amb l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Respectant les disponibilitats pressupostàries de l'exercici de 2020, no computen en el límit anterior les places corresponents a convocatòries pendents d'execució que deriven d'ofertes públiques d'ocupació d'anys anteriors, ni tampoc, dins els límits de les lleis anuals de pressuposts generals de l'Estat corresponents pel que fa a les taxes màximes de reposició d'efectius i, en general, al nombre màxim de places de nou ingrés de cada any, les places inherents a aquestes taxes i nombre màxim d'efectius de nou ingrés encara no convocades o sense oferta pública d'ocupació.

Per un altre costat, de conformitat amb l'article 134 de la Constitució espanyola de 1978, correspon al Govern d'Espanya elaborar els pressuposts generals de l'Estat i a les Corts Generals examinar-los, esmenar-los i aprovar-los.

No obstant això, si la llei de pressuposts no s'aprova abans del primer dia de l'exercici econòmic corresponent, es consideren automàticament prorrogats els pressuposts de l'exercici anterior fins que s'aprovin els nous.

De conformitat amb l'article 5.k) de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern aprovar l'oferta d'ocupació pública.

D'altra banda, de conformitat amb l'article 80.2 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, l'aprovació d'aquesta oferta ha de ser objecte de negociació prèvia amb les organitzacions sindicals corresponents. A més, l'article 37 del Text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic disposa que han de ser objecte de negociació els criteris generals relatius a l'oferta d'ocupació pública.

En conseqüència, en la sessió de l'11 de desembre de 2020 es negociaren en el si de la Mesa Sectorial de Sanitat els termes generals de l'oferta d'ocupació pública relativa al Servei de Salut de les Illes Balears per a l'any 2020.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut i Consum, en la sessió de 14 de desembre de 2020, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Aprovar l'oferta d'ocupació pública per a l'any 2020 del personal estatutari dependent del Servei de Salut de les Illes Balears. Les places de personal estatutari que s'ofereixen són les que figuren en l'annex d'aquest acord.

Segon. Disposar que aquesta oferta s'aprova sense perjudici de les modificacions o ampliacions que puguin correspondre de conformitat amb la normativa vigent.

Tercer. Recordar que, d'acord amb la disposició addicional quarta de la Llei 3/2007, correspon al conseller competent en matèria de salut convocar i resoldre els procediments de selecció.

Quart. Ordenar que es publiqui aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 14 de desembre de 2020

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra

 

ANNEX

Categories

Nombre de llocs de feina

Total

Torn lliure

Promoció interna

Zelador/zeladora

31

16

15

Infermer/infermera

161

136

25

FEA de medicina interna

7

7

0

Facultatiu especialista en pediatria i puericultura d'àrea i EAP

18

8

10

Tècnic mitjà sanitari / tècnica mitjana sanitària en cures auxiliars d'infermeria

90

70

20

Tècnic/tècnica superior especialista en radiodiagnòstic

14

9

5

Tècnic/tècnica superior especialista en laboratori

15

10

5

Treballador/treballadora social

3

2

1

Conductor/conductora

1

1

0

Grup administratiu de la funció administrativa

17

7

10

Grup auxiliar administratiu de la funció administrativa

42

17

25

Metge/metgessa de família d'EAP

74

59

15

 

 

 

 

Totals

473

342

131