Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE BÚGER

Núm. 12496
Modificació de les bases de la convocatòria per a la constitució d'una borsa d’administratius de comptabilitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per a fer constar que la Junta de Govern, en sessió de dia 4 de desembre de 2020, va adoptar el següent acord:

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 195 de data 14 de novembre de 2020 es va publicar l'acord de Junta de Govern de l'Ajuntament de Búger de data 05 de novembre de 2020, pel qual s'aproven les bases per a la constitució d'un borsí extraordinari, pel sistema de concurs-oposició, pel nomenament d'un funcionari interí per cobrir una plaça de comptabilitat, actualment vacant a l'ajuntament de Búger.

Vist el recurs de reposició interposat pel Sr. P.F.O. contra l'acord de Junta de Govern de 05 de novembre de 2020, d'aprovació de les bases per a la constitució d'un borsí extraordinari pel sistema de concurs-oposició, pel nomenament d'un funcionari interí per cobrir una plaça de comptabilitat.

Vist l'informe jurídic emès pel secretari municipal en data 03 de desembre de 2020.

En virtut de l'exposat, el Batle proposa a la Junta de Govern Local l'adopció del següent

ACORD

PRIMER.- Estimar el recurs interposat pel Sr. P.F.O., de conformitat amb l'informe jurídic de data 03 de desembre de 2020.

SEGON.- Modificar la base sisena, punts 3.a) i b), de la convocatòria per a la constitució d'un borsí d'administratius de comptabilitat, aprovada per acord de Junta de Govern de 05 de novembre de 2020, romanent intacta la redacció que figura a l'esmentat acord en allò no afectat per la modificació que s'indica a continuació:

“3. L'exercici consisteix en un sol examen teòric-pràctic, de caràcter obligatori i eliminatori, en el qual cal contestar quatre supòsits sobre el temari que s'indica a la lletra a) d'aquest punt.

a. Les preguntes versaran sobre les matèries pròpies del temari següent:

1. La Constitució Espanyola de 1978: estructura i contingut. Drets i deures fonamentals. La seva garantia i la seva suspensió. El Tribunal Constitucional. El Defensor del Poble. Reforma de la Constitució.

2. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears: naturalesa, contingut bàsic i principis fonamentals. Organització institucional de la comunitat autònoma, el Parlament de les Illes Balears: composició, organització i funcionament.

3. Els òrgans de govern i administració de les Illes Balears; estructura administrativa.

4. L'Administració local: entitats que la integren. La província, el municipi i la illa.

5. Les fonts del dret administratiu. La jerarquia de las fonts. La llei. Les disposicions de l'Executiu amb força de llei: decret-llei i decret legislatiu. El reglament: concepte, classes i límits. Altres fonts del dret administratiu.

6. L'acte administratiu: concepte, classes i elements. Eficàcia i validesa dels actes administratius. La seva  motivació i notificació. Revisió, anul·lació i revocació. El principi de legalitat en l'actuació administrativa.

7. Les Lleis del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i del Règim Jurídic del Sector Públic i la seva normativa de desenvolupament. La iniciació, ordenació, instrucció i finalització del procediments administratiu. Mitjans d'impugnació de l'actuació administrativa. La revisió d'ofici. Els recursos administratius: concepte i classes. La jurisdicció contenciosa administrativa.

8. El personal al servei de les Administracions públiques. Règim jurídic. El text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i demés normativa vigent. Las competències en matèria de personal. El Registre Central de Personal.

9. Selecció de personal. Els processos selectius en l'Administració pública i la seva connexió amb l'oferta d'ocupació pública. Principis constitucionals. Accés a l'ocupació pública i provisió de llocs de feina de les persones amb discapacitat.

10. El personal funcionari al servei de les Administracions públiques: funcionaris de carrera i funcionaris interins. La selecció dels funcionaris.

11. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari. Situacions administratives dels funcionaris. Supòsits i efectes de cadascuna d'elles.

12. Provisió de llocs de feina a la funció pública. Els deures i drets dels funcionaris. La carrera administrativa. Promoció interna.

13. Sistemes de retribucions i indemnitzacions. Les incompatibilitats. Règim disciplinari: faltes, sancions i procediment.

14. El pressupost: concepte. Els principis pressupostaris. El cicle pressupostari. El pressupost per programes: concepte i fases. Terminologia i desenvolupament del procés pressupostari.

15. El pressupost local: concepte i estructura. Els crèdits pressupostaris: característiques. Despeses plurianuals. Les modificacions pressupostàries: crèdits extraordinaris i suplements de crèdit.

16. Ampliacions de crèdit. Generacions de crèdit. Transferències de crèdit. Incorporacions de crèdit. Bestretes de tresoreria. Comptabilitzacions de les modificacions pressupostàries.

17. El procediment administratiu d'execució del pressupost de despesa. Òrgans competents. Fases del procediments i els seus documents comptables. Compromisos de despesa per a exercicis posteriors. L'ordenació del pagament: concepte i competència. Realització del pagament: modus i perceptors. Control de la despesa pública. Classes. Especial referència al control de legalitat. El Tribunal de Comptes.

18. Despeses per a la compra de béns i serveis. Despeses d' inversió. Despeses de transferències: corrents i de capital. Pagaments: concepte i tipus. Pagaments per obligacions pressupostàries. Bestretes de caixa fixa. Pagaments «a justificar». Justificació de lliuraments.

19. El Pla General de Comptabilitat Pública: finalitats, objectius, àmbit de aplicació i característiques. Comptabilitat pressupostària i de gestió. Grups de comptes.

20. Gestió econòmica-financera dels contractes del sector públic. Gestió econòmica i financera de subvencions.

21. Operacions de tancament de l'exercici: llistats de la liquidació i traspàs de saldos. Operacions d'obertura de l'exercici: assentament d'obertura. Esborrany del pressupost per a l'exercici següent.

b. El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.”

TERCER.- Com a conseqüència d'aquesta modificació, es concedeix una ampliació del termini de presentació de sol·licituds a la convocatòria de referència, que serà de quinze dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació del present acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Es donen per admeses, als efectes de presentació, les sol·licituds ja existents.

Així mateix, els mèrits al·legats per a la fase de concurs es valoraran amb referència a data de tancament del termini de presentació de sol·licituds corresponent a les bases publicades al BOIB núm. 195 de data 14 de novembre de 2020.

QUART.- Notificar l'esmentat acord a la persona recurrent i publicar el text íntegre de la present modificació de bases reguladores en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el tauler d'anuncis i a la seu electrònica d'aquest Ajuntament”.

El que es fa públic als efectes oportuns

 

Búger,  9 de desembre de 2020

El batle

Pere Torrens Escalas