Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 12411
Correcció d’errors de la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, de 28 d’agost de 2020, per la qual s’aprova, pel procediment d’urgència, la convocatòria extraordinària de subvencions SOIB Reactiva 2020, la qual es preveu que es cofinanci amb fons de l’FSE en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, amb fons provinents de l’Estat a través de Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals i amb fons per afavorir el turisme sostenible a través de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible (ITS)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

Mitjançant la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, de 28 d'agost de 2020, publicada en el BOIB núm. 152 de 3 de setembre de 2020, es va aprovar pel procediment d'urgència, la convocatòria extraordinària de subvencions SOIB Reactiva 2020, la qual es preveu que es cofinanci amb fons de l'FSE en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, amb fons provinents de l'Estat a través de Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals i amb fons per afavorir el turisme sostenible a través de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

D'una primera lectura de la convocatòria publicada es va advertir uns errors que es varen corregir mitjançant la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del SOIB, de data 10 de setembre de 2020, publicada en el BOIB núm. 158, de 12 de setembre de 2020.

Amb posterioritat, es va publicar en el BOIB núm. 181, de 22 d'octubre de 2020, la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del SOIB de 20 d'octubre de 2020,  per la qual es varen modificar les dates d'execució i inici dels projectes, així com una segona correcció d'errors.

De l'anàlisi i lectura fetes en vista al desenvolupament i l'execució dels projectes, s'han detectat novament uns errors que cal corregir,  i que afecten el punt 5.5.a)  i el 12.7 de l'Annex 1 de la convocatòria.

Concretament, en el punt 5.5.a)  de la convocatòria, tal com ha quedat redactada arran de la modificació efectuada mitjançant la resolució publicada en el BOIB núm. 181 abans esmentat, es diu que excepcionalment, en cas de substitucions, la data de fi del contracte de la persona substituta ha de ser com a màxim el dia 15 d'abril de 2021.  Aquesta data hauria de ser el 15 de maig de 2021,  ja que la data màxima d'inici del primer torn es va allargar fins al 30 de desembre de 2020 i, en conseqüència, la data màxima de finalització del primer torn ha de ser el 30 d'abril.

Pel que fa al punt 12. 7 de la convocatòria s'estableix que: «Per poder contractar el demandant és condició indispensable que en el moment de la contractació tengui la seva demanda d'ocupació en el SOIB d'alta. Si no es compleix aquesta condició no es materialitza el pagament de la part de la subvenció corresponent a la contractació efectuada». Aquesta redacció no està en concordança amb el punt 16 de la convocatòria en què es recull  que el Consell de Govern de dia 7 d'agost va autoritzar el pagament anticipat de la subvenció i va eximir les persones beneficiàries de presentar-ne garantia, i que estableix que el pagament s'ha de fer 100% a la bestreta i que es tramitarà d'ofici a la concessió de l'ajut. Per tant, hauria de dir que si no es compleix aquesta condició no es considerarà subvencionable la contractació efectuada.

Amb la correcció d'aquests errors  materials no es perjudiquen drets dels possibles interessats.

Fonaments de dret

L'article  109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, estableix que: “Les administracions públiques podran, així mateix, rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes”

L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la revocació dels actes de gravamen o desfavorables i la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que ha dictat l'acte o la disposició.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.  Rectificar l'error observat en el punt 5.5.a)  de l'Annex I de la convocatòria, en la redacció donada per la modificació efectuada mitjançant la Resolució del  conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del SOIB de 20 d'octubre de 2020,  per la qual es varen modificar les dates d'execució i inici dels projectes així com una segona correcció d'errors, publicada en el BOIB núm. 181, de 22 d'octubre de 2020 :

On diu:

5. Contingut dels projectes

[...]

5. Els projectes s'han d'executar entre l'1 de novembre de 2020 i el 31 d'agost de 2021, amb les consideracions següents:

a) Pel que fa a les contractacions de la Línia 1, s'han d'iniciar entre l'1 de novembre i el 30 de desembre de 2020, i tendran una durada total de 4 mesos. Excepcionalment, en cas de substitucions, la data de fi del contracte de la persona substituta ha de ser com a màxim el dia 15 d'abril de 2021.

[...]

Ha de dir:

5. Contingut dels projectes

[...]

5. Els projectes s'han d'executar entre l'1 de novembre de 2020 i el 31 d'agost de 2021, amb les consideracions següents:

a) Pel que fa a les contractacions de la Línia 1, s'han d'iniciar entre l'1 de novembre i el 30 de desembre de 2020, i tendran una durada total de 4 mesos. Excepcionalment, en cas de substitucions, la data de fi del contracte de la persona substituta ha de ser com a màxim el dia 15 de maig de 2021.

[...]

2.  Rectificar l'error observat en el punt 12.7 de l'Annex I de la convocatòria tal com es va publicar en el BOIB núm. 152 de 3 de setembre de 2020:

On diu:

«Per poder contractar el demandant és condició indispensable que en el moment de la contractació tengui la seva demanda d'ocupació en el SOIB d'alta. Si no es compleix aquesta condició no es materialitza el pagament de la part de la subvenció corresponent a la contractació efectuada.»

Ha de dir:

«Per poder contractar el demandant és condició indispensable que en el moment de la contractació tengui la seva demanda d'ocupació en el SOIB d'alta. Si no es compleix aquesta condició no es considerarà subvencionable la contractació efectuada.»

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 9 de desembre de 2020

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears Iago Negueruela Vázquez