Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 12397
Resolució del vicepresident en matèria agrària del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual s’amplien els terminis d’execució i de justificació que, respecte a la tercera convocatòria, preveu la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 10 d’agost de 2018, per la qual es convoquen ajudes per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per al període 2018-2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 18 d'agost del 2018 es va publicar al BOIB núm. 102 la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 10 d'agost de 2018, per la qual es convoquen subvencions per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per al període 2018-2020.

D'acord amb el que preveuen els apartats quart i desè de la Resolució esmentada, en relació amb la tercera convocatòria, únicament són subvencionables les actuacions realitzades i pagades des del moment de presentació de la sol·licitud de l'ajuda fins al 30 de novembre del 2020 i el termini màxim per notificar i justificar la realització de les despeses acaba el 5 de desembre del 2020.

Mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, es va declarar l'estat d'alarma a tot l'Estat espanyol per a la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 i, entre altres mesures, es va establir la limitació de la llibertat de circulació de les persones, així com la contenció de part de l'activitat comercial.

Per la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) d'1 d'abril de 2020, publicada al BOIB núm. 52, de 4 de abril de 2020, s'acorda la represa dels procediments de concessió de subvencions, per raons d'interès general, i es dicten instruccions de gestió i funcionament en el marc de l'afectació de la COVID-19.

En aquesta resolució, a més, es donen instruccions de gestió i funcionament i, entre d'altres, s'estableix la possibilitat de prorrogar els terminis.

Davant d'aquesta situació i atès que la majoria de les actuacions previstes s'han vist afectades per la limitació en els moviments i les baixes dels inspectors, és evident la situació de dificultat en què es poden trobar els beneficiaris de les ajudes a l'hora d'executar les actuacions objecte d'ajuda en el termini que preveu per la tercera convocatòria la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 10 d'agost de 2018, esmentada abans. D'altra banda, a data d'avui, no s'ha pogut resoldre la convocatòria a causa de les dificultats pressupostàries derivades de la COVID-19.

L'article 54 del Reial decret-llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front a la COVID-19, estableix que en els procediments de concessió de subvencions, les ordres i resolucions de convocatòria i concessions de subvencions i ajudes públiques que preveu l'article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que ja haguessin estat atorgades en el moment d'entrada en vigor del Reial decret 463/2020, es poden modificar per ampliar els terminis d'execució de l'activitat subvencionada i, si escau, de justificació i comprovació d'aquesta execució, malgrat que no s'hagués previst a les bases reguladores corresponents.

En l'àmbit de les Illes Balears, l'article 29.c del Decret llei 8/2020, de 13 de maig, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, estableix que l'òrgan competent per a la concessió pot decidir motivadament l'ampliació dels terminis d'execució o justificació abans que aquests expirin o bé l'atorgament d'un termini extraordinari d'execució o justificació per raons excepcionals degudament justificades.

Finalment, l'article 45.1 de la Llei 39/2015 determina que els actes administratius han de ser objecte de publicació quan així ho aconsellin raons d'interès públic apreciades per l'òrgan competent. Ateses les circumstàncies excepcionals de limitació de la circulació que afecten tota la població de l'Estat espanyol, es considera necessari notificar aquesta resolució mitjançant la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, en virtut de les competències que tinc atribuïdes i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent

 

RESOLUCIÓ

Primer

En relació amb la tercera convocatòria, que preveu la Resolució del president del FOGAIBA de 10 d'agost de 2018, per la qual es convoquen subvencions per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per al període 2018-2020 (BOIB núm. 102, de 18 d'agost de 2018), s'acorda atorgar un termini extraordinari per realitzar, pagar i justificar les actuacions, que queda ampliat fins al 30 d'abril del 2021.

Segon

Aquesta resolució no és susceptible de cap recurs i s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 10 de desembre de 2020

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA Gabriel Torrens Llabrés