Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 12243
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports relativa a l’actualització dels preus de l’Acord d’acció concertada entre la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears i l’entitat Quavitae Servicios Asistenciales, SAU, per al servei residencial per a persones grans en situació de dependència a la residència DomusVi Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 29 de novembre de 2019, es va signar l'Acord d'acció concertada entre la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears i l'entitat Quavitae Servicios Asistenciales, SAU, per al servei residencial per a persones grans en situació de dependència a la residència DomusVi Palma. El termini d'execució d'aquest Acord d'acció concertada és de quatre anys, comptadors des de l'1 de desembre de 2019 fins al 30 de novembre de 2023.

2. La clàusula 4.1. de l'Acord d'acció concertada entre la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears i l'entitat Quavitae Servicios Asistenciales, SAU, estableix que:

«El preu de la plaça ocupada de residència per a persones grans en situació de dependència, d'acord amb els tipus de graus i nivells de dependència que estableix la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, és el següent:

  • Grau III: 68,61 €/dia (IVA inclòs)

  • Grau II: 64,49 €/dia (IVA inclòs)»

3. Al BOIB núm. 190, de 5 de novembre de 2020, es va publicar la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual s'actualitzen els preus dels Acords d'acció concertada del servei residencial per a persones grans en situació de dependència, d'acord amb les noves ràtios de personal de les residències per a persones grans establertes en el Decret llei 12/2020, de 28 d'agost. En aquesta resolució s'estableixen els nous preus, els quals passen a ser els següents: 71,26 €/dia per a les places de grau III, i 67,14 €/dia per a les places de grau II. Així mateix, es disposa que aquests preus s'han d'aplicar des del dia 15 de setembre de 2020.

4. L'entitat Quavitae Servicios Asistenciales, SAU, ha manifestat per escrit dirigit a la Conselleria d'Afers Socials i Esports (Direcció General d'Atenció a la Dependència) la seva conformitat amb els nous preus que s'han d'aplicar a l'Acord d'acció concertada del servei residencial per a persones grans en situació de dependència a la residència DomusVi Palma.

5. L'entrada en vigor dels nous preus no implica modificar el document comptable AD ja existent relatiu a l'Acord d'acció concertada entre la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears i l'entitat Quavitae Servicios Asistenciales, SAU, per al servei residencial per a persones grans en situació de dependència a la residència DomusVi Palma, amb càrrec a la partida pressupostària 17301.313D01.26104.00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020, a la partida pressupostària 17301.313D01.26104.00 (o l'alternativa corresponent) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021, a la partida pressupostària 17301.313D01.26104.00 (o l'alternativa corresponent) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022, i  a la partida pressupostària 17301.313D01.26104.00 (o l'alternativa corresponent) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023, la qual cosa suposa que no s'amplia l'import màxim de l'Acord d'acció concertada. Tot això, sense perjudici de dur a terme una futura regularització econòmica si no existeixi dotació pressupostària suficient per fer front a aquesta pujada de preus.

6. En data 19 de novembre, el director general d'Atenció a la Dependència va dictar una proposta de resolució relativa a l'actualització dels preus de l'Acord d'acció concertada entre la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears i l'entitat Quavitae Servicios Asistenciales, SAU, per al servei residencial per a persones grans en situació de dependència a la residència DomusVi Palma.

Fonaments de dret

1. La Llei 12/2018, de 15 de novembre, de serveis a les persones en l'àmbit social a la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 146, de 22 de novembre de 2018).

2. El Decret 48/2017 de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials (BOIB núm. 132, de 28 d'octubre de 2017).

3. El Decret llei 12/2020, 28 d'agost, pel qual es modifica el règim transitori per a la percepció de determinades prestacions establertes en el Decret llei 10/2020, de 12 de juny, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears, es modifica el Decret llei 11/2020, de 10 de juliol, pel qual s'estableix un règim sancionador específic per fer front als incompliments de les disposicions dictades per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, i es modifiquen les exigències de personal en les residències de persones grans per atendre les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19 (BOIB núm. 150, de 29 d'agost de 2020).

4. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost de 2019), estableix que la Conselleria d'Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General d'Atenció a la Dependència, exerceix les seves competències en matèria d'atenció i suport a persones amb dependència, a persones amb discapacitat, a persones de la tercera edat i altres col·lectius en situació de risc o de necessitat social.

5. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol de 2019).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar l'actualització dels preus de l'Acord d'acció concertada entre la Conselleria d'Afers Socials i Esports i l'entitat Quavitae Servicios Asistenciales, SAU, per al servei residencial per a persones grans en situació de dependència a la residència DomusVi Palma, els quals queden de la forma següent: 71,26 €/dia (IVA inclòs) les places de grau III, i 67,14 €/dia (IVA inclòs) les places de grau II.

2.  Aquests preus s'han d'aplicar des del dia 15 de setembre de 2020.

3. En la resta d'aspectes no prevists en aquesta resolució cal atendre a les previsions establertes a l'Acord d'acció concertada entre la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears i l'entitat Quavitae Servicios Asistenciales, SAU, per al servei residencial per a persones grans en situació de dependència a la residència DomusVi Palma, signat en data 29 de novembre de 2019.

4. Notificar aquesta resolució a l'entitat interessada.

Interposició de recurs

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació d'aquesta Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 25 de novembre de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez