Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 12231
Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual es determinen les activitats dirigides que es consideren d’intensitat baixa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'Acord del Consell de Govern de 27 de novembre de 2020, pel qual s'estableixen els nivells d'alerta sanitària i s'aprova el nou Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 (BOIB núm. 201, de 28 de novembre de 2020), presenta una sèrie de novetats respecte de l'anterior Pla de Mesures aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020.

Així, s'estableixen cinc nivells d'alerta sanitària, del 0 (el més favorable) al 4 (el més desfavorable), en els quals es pot situar un territori com a conseqüència de l'avaluació del risc, i també es preveu que en cada nivell d'alerta sanitària s'han d'aplicar les mesures establertes en el nou Pla de Mesures que s'aprova amb aquest Acord com a annex, per a cada activitat. Per tant, les activitats es classificaran segons el seu nivell de risc.

Els nivells d'alerta sanitària que es determinen són els següents:

- Nivell d'alerta 0: nova normalitat.

- Nivell d'alerta 1: risc molt baix o baix.

- Nivell d'alerta 2: risc mitjà.

- Nivell d'alerta 3: risc alt.

- Nivell d'alerta 4: risc molt alt o extrem.

2. D'altra banda, l'apartat VII del Pla de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, que duu per títol ‘'Mesures relatives a les condicions en què s'ha de dur a terme l'activitat esportiva'', conté el punt 3, que fa referència, entre d'altres, a les activitats esportives en instal·lacions esportives cobertes i centres esportius, i del qual cal destacar, pel que fa a les activitats dirigides, els paràgrafs següents:

- Les activitats estàtiques en sala, entre les quals s'inclouen les activitats dirigides d'intensitat mitjana i alta, les sales de musculació i les acadèmies de ball, es classifiquen d'acord amb el seu nivell de risc en funció del següent:

o Risc mitjà: si hi ha un sistema de registre de participants i/o usuaris dels espais i/o activitats i es pot acreditar l'existència d'una ventilació correcta dels espais, d'acord amb el que s'estableix en els paràgrafs anteriors.

o Risc alt: si no hi ha un sistema de registre de participants i/o usuaris dels espais i/o activitats i/ o no es pot acreditar l'existència d'una ventilació correcta dels espais, d'acord amb el que s'estableix en els paràgrafs anteriors.

- Les activitats dirigides d'intensitat baixa en espais tancats ventilats adequadament sempre que tots els participants usin mascareta protectora es consideren de risc mitjà. La Conselleria d'Afers Socials i Esports pot publicar una instrucció que defineixi quines activitats queden incloses en aquesta definició.

3. D'acord amb el que es preveu a l'apartat anterior, es considera adient establir les activitats dirigides que s'han de considerar com a d'intensitat baixa.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Determinar que les activitats dirigides següents poden ser considerades d'intensitat baixa:

  • Ioga (Hatha, Vinyasa, Kundalini, Ashtanga, Iyengar, Bikram)

  • Pilates (màquines i terra)

  • Stretching o estiraments

  • Body art

  • Body-balance

  • Fit flow

  • Correcció i higiene postural

  • Hipopressius

  • Mindfulness

  • Core

  • Abdominals

  • Meditació

  • Esquena sana

  • Consciència corporal

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 2 de desembre de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports  Fina Santiago Rodríguez