Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES

Núm. 12163
Addenda al Conveni de Col·laboració entre el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca per a la rehabilitació de la Carretera Vella de Lluc a Pollença mitjançant reciclatge in situ

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Us comunico que el Consell Executiu de Consell de Mallorca en sessió ordinària celebrada el dia 8 de setembre de 2020, acordà l'aprovació de l'addenda al conveni de col·laboració entre el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca per a la rehabilitació de la carretera vella de Lluc a Pollença mitjançant reciclatge in situ signat en data 27 de juliol de 2017.

Aquesta addenda al conveni es publica pel seu general coneixement de conformitat amb l'art. 48 de la Llei 40/2015, de Règim Jurídic del Sector Públic i l'art. 44 de la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, ambdues d'1 d'octubre de 2015.

« ADDENDA AL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL DEPARTAMENT DE SOSTENIBILITAT I MEDI AMBIENT I EL DEPARTAMENT DE MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES DEL CONSELL DE MALLORCA PER A LA REHABILITACIÓ DE LA CARRETERA VELA DE LLUC A POLLENÇA, MIJANÇANT RECICLATGE IN SITU

Palma,

REUNITS

D'una banda, l'Hble. Senyor Iván Sevillano Miguel, d'acord amb Decret d'organització del Consell de Mallorca de data 9 de desembre  de 2019 (BOIB núm. 167 de 12/12/2019), rectificat per Decret de Presidència ,de data 6 de març de 2020 (BOIB núm. 29, de data 7 de març de 2020) i per Decret de data 22 de maig de 2020 (BOIB núm. 95, de data 28 de maig de 2020.

I de l'altra, l'Hble. Senyora Aurora Ribot Lacosta, vicepresidenta segona i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, d'acord amb Decret d'organització del Consell de Mallorca de data 9 de desembre  de 2019 (BOIB núm. 167 de 12/12/2019), rectificat per Decret de Presidència ,de data 6 de març de 2020 (BOIB núm. 29, de data 7 de març de 2020) i per Decret de data 22 de maig de 2020 (BOIB núm. 95, de data 28 de maig de 2020.

Les parts es reconeixen per la representació amb que actuen, la capacitat legal necessària per atorgar aquesta addenda al conveni, per la qual cosa,

EXPOSEN

1.- Per acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca, de data 18 de juny de 2008, s'aprovà l'adscripció al Departament de Medi Ambient de la carretera vella de Lluc a Pollença, a efectes de la seva incorporació a la Ruta de Pedra en Sec. La carretera consta inscrita a l'Inventari General de Béns i Drets del Consell de Mallorca, amb el núm. 3 de l'epígraf 1.4.

2.- En data, 27 de juliol de 2017, es va signar un Conveni de col·laboració entre el Departament de Medi Ambient i el Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, per a la rehabilitació de la carretera vella de Lluc a Pollença, mitjançant reciclatge in situ.

3.- En data 26 de juliol de 2018, es va signar el contracte corresponent a les obres del Projecte constructiu de rehabilitació del Camí Vell de Lluc a Pollença.- Clau 17-29.0-ML. Exp. 3/2018, a l'empresa AFEX, Obras y Servicios, SA, amb CIF A07062367, per import de cent cinquanta mil euros (150.000,00 €), IVA inclòs.

4.- Les proves experimentals, consistents en reciclat en fred “in situ”, amb ciment de ferm existent, no han donat un resultat satisfactori.

5.- D'acord amb el vigent Decret de la presidenta del Consell Insular de Mallorca, de 9 de desembre de 2019, pel qual es determina l'organització del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 167, de 12 de desembre de 2019), modificat pels decrets de dia 6 de març, 22 de maig i 9 de juliol, tots de 2020 (BOIB núms. 29, 95 i 131, de dies 7 de març, 28 de maig i 25 de juliol, respectivament), i en particular l'article 8, és una atribució del Departament de Mobilitat i Infraestructures, entre d'altres:

a) Planificar i executar obres de construcció, ampliació, explotació i manteniment de carreteres, aparcaments públics, vials cívics i altres infraestructures relacionades directament amb les carreteres i camins públics, i també administrar i gestionar els que són de titularitat del Consell de Mallorca.

6.- D'acord amb el mateix Decret, i en particular l'article 3, és una atribució del Departament de Medi Ambient, entre d'altres:

e) Proposar mesures i actuacions que contribueixen, en l'àmbit de les competències del Consell de Mallorca, al desenvolupament sostenible i al respecte cap el medi ambient.

h) Planificar, crear i gestionar rutes senderistes i refugis de muntanya en l'àmbit de les competències del Consell de Mallorca.

CLÀUSULES

Primera. Objecte

Malgrat el disposat als punts cinquè i sisè de la “clàusula tercera” del conveni de de 27 de juliol de 2017, per a la rehabilitació de la carretera vella de Lluc a Pollença mitjançant reciclatge in situ, és objecte d'aquesta addenda ampliar el termes de la col·laboració de dit conveni i, en aquest sentit, dur a terme una actuació puntual i de manera excepcional, comprensiva d'una nova rehabilitació experimental amb material SOLID-ROAD proposat pel Departament de Mobilitat i Infraestructures al pk. 5+300 de la Ma-10 amb una longitud aproximada de 310 ml. i una amplària de 4,5 m.

Segona. Abast de l'addenda

Per raó d'aquesta addenda es modifiquen els apartats primer i tercer de la “clàusula tercera” del conveni de 27 de juliol de 2017, el text dels quals queda redactat amb la següent literalitat:

  1. El Departament de Mobilitat i Infraestructures durà a terme la rehabilitació experimental amb el material SOLID-ROAD, proposat per aquest mateix Departament, al Pk 5+300 de la Ma-10 amb una longitud aproximada de 310 ml. i una amplària de 4,5 m.

  1. El Departament de Mobilitat i Infraestructures es farà càrrec de la redacció i aprovació del projecte, així com de la seva adjudicació i execució de les obres, assumint el seu cost amb un PEC estimat de 47.002,66 €.

La resta d'apartats de la “clàusula tercera”, així com les demés clàusules resten amb el mateix redactat del conveni inicial.

Tercera. Vigència de l'addenda

La vigència d'aquesta addenda és a partir de la data de la signatura d'aquest document i, en conseqüència, obliga a les parts des d'aquest moment i fins el compliment de les obligacions per ambdues parts, o bé fins que sobrevingui una de les causes d'extinció a la clàusula cinquena del conveni de 27 de juliol de 2017.

Com a prova de conformitat amb el contingut d'aquest conveni, les parts el signen per duplicat i a un sol efecte, en lloc i data indicats a l'encapçalament.

El conseller executiu del Departament de Mobilitat i Infraestructures

Iván Sevillano Miguel

 

La vicepresidenta segona i consellera executiva del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient

Aurora Ribot Lacosta »

  

Palma, 10 de novembre de 2020

La cap del servei jurídic de la Secretaria Tècnica i Autoritzacions d'obra

(per delegació de Secretaria General, de data 17 de setembre de 2012)

Magdalena Porcel Moll