Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 12139
Primera resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports de concessió, de denegació i d’acceptació del desistiment d’ajudes a l’empara de l’Ordre de la consellera d’Afers Socials i Esports de dia 10 d’agost de 2020 per la qual s’estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d’ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 (Línia A)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La directora general d'Esports i Joventut ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. Les persones que figuren en els annexos 1, 2 i 3 d'aquesta proposta han presentat a la Conselleria d'Afers Socials i Esports una sol·licitud de subvenció a la Línia A de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 (BOIB núm. 139, d'11 d'agost de 2020). Aquesta línia va adreçada a donar suport a entitats integrants de l'administració local, els seus ens dependents i entitats sense ànim de lucre que van organitzar escoles d'estiu i campus esportius entre l'1 de juliol i el 31 d'agost d'enguany.

2. El 12 de novembre es va publicar a la seu electrònica de la Conselleria d'Afers Socials i Esports la primera proposta de resolució de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies de concessió i denegació de subvencions a l'empara a l'empara de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 (Línia A).

3. D'acord amb l'article 8.5 de l'Ordre i convocatòria, les persones interessades varen tenir un termini de 10 dies per presentar al·legacions a la proposta de resolució, comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat.

4. Durant aquest termini, van presentar al·legacions les entitats següents:

a) El Club Tenis Ciutadella (Exp. A03) va al·legar haver tengut unes despeses corrents per a l'organització de l'activitat superiors als ingressos obtinguts i va acompanyar el seu escrit amb uns registres comptables sobre les despeses al·legades per demostrar que pot percebre la totalitat de la subvenció possible.

S'estima l'al·legació i se li concedeix la totalitat de l'ajut possible, sens perjudici de les comprovacions i controls posteriors que es puguin derivar del Text refós de la Llei de Subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

b) L'entitat BT Esports i Lleure SC (Exp. A16), en síntesi, es va mostrar contrària a la denegació de l'ajut, sota l'argument que, malgrat va ser l'entitat la que va executar materialment l'escola d'estiu, la promotora i la responsable de la mateixa va ser l'APIMA del CEIP Doctor Comas Camps, en virtut d'un contracte de prestació de serveis.

Així mateix, i també en síntesi, va al·legar que se li ha vulnerat el seu dret a ser tractat en igualtat de condicions que la resta, ja que sí s'ha proposat concedir l'ajuda a l'Associació Biosport, a la qual defineix com una empresa destinada a la gestió esportiva i organització d'esdeveniments esportius.

S'han de desestimar les al·legacions, per les raons següents:

- L'article 3.1, apartat a), de la convocatòria deixa clar que poden ser beneficiàries dels ajuts les entitats integrants de l'Administració local, els seus ens instrumentals dependents i entitats sense ànim de lucre que organitzin activitats d'estiu i campus esportius.

D'acord amb l'article 1.669 del Codi Civil, les societats civils, com és el cas de BT Esports i Lleure, són contractes pels quals dues o més persones s'obliguen a posar en comú diners, béns o indústria, amb ànim de partir entre si els guanys.

Per tant, la societat civil te ànim de lucre i no pot ser beneficiària dels ajuts, d'acord amb la convocatòria.

- La naturalesa de l'entitat és diferent a la de l'Associació Biosport, la qual figura inscrita en el Registre d'Associacions de les Illes Balears, com a associació sense ànim de lucre.

- L'article 10 de la convocatòria permet la subcontractació de les activitats objecte de subvenció, però en cap cas això suposa que l'entitat subcontractada obtingui la condició de beneficiària de l'ajut.

5. Així mateix, en data de 25 de novembre de 2020 i d'1 de desembre de 2020 es van publicar a la seu electrònica la segona i tercera propostes de resolució de concessió i denegació de la Línia A, respectivament, i les entitats amb expedients A23, A25, A30, A34, A35, A36, A38, A39, A40, A43, A44 i A47 ja han acceptat la subvenció proposada. Pel que fa a l'expedient A35, s'ha corregit l'import del cost de l'activitat no cobert amb altres ingressos, essent el correcte el que figura en l'annex 1.

6. Pel que fa a les que figuren a l'annex 1, el Servei de Joventut ha examinat les sol·licituds i està conforme amb els aspectes següents:

- Les persones sol·licitants, per la seva naturalesa, poden ser beneficiàries de les subvencions objecte de la convocatòria.

- Les persones sol·licitants han presentat les sol·licituds dins el termini i en la forma escaient i han adjuntat la documentació exigida per la convocatòria.

- Les persones sol·licitants estan al corrent de les seves obligacions amb la Seguretat Social i amb l'Administració tributària, tant estatal com autonòmica.

- Les persones beneficiàries han presentat una declaració responsable en la que manifesten que l'import de l'ajuda rebuda no supera, aïlladament o en concurrència amb altres ingressos, el cost de l'activitat subvencionada; que disposen de la documentació que així ho acredita; i que la posaran a disposició de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies quan escaigui per fer les comprovacions oportunes. Pel que fa al Club Bàsquet Es Castell (A23) i l'Associació de Pares i Mares CP Francesc d'Albranca i EI Xibit des Migjorn Gran (Exp. A31), han al·legat com a cost de l'activitat la devolució dels imports ja abonats per les famílies per participar en l'activitat i s'han compromès a reintegrar parcialment aquesta despesa a les famílies en un termini de sis mesos des del cobrament de l'ajut.

- No ha estat dictada en relació amb les persones beneficiàries cap resolució declarativa de la procedència del reintegrament o de la pèrdua del dret de cobrament d'aquesta subvenció per alguna de les causes que preveu l'article 37 de la Llei de Subvencions.

- No ha estat acordada per la consellera d'Afers Socials i Esports, com a mesura cautelar, la retenció de lliuraments de pagament o de les quanties pendents d'abonar a les persones beneficiàries referides a la mateixa subvenció.

- Les persones sol·licitants han acceptat la proposta de resolució de manera expressa, o bé ha transcorregut el termini establert a l'article 8.6 de l'Ordre i convocatòria per entendre que l'acceptació s'ha produït tàcitament.

7. La subvenció es distribueix en les quanties especificades en l'annex 1, per persona beneficiària, i hi ha crèdit adequat i suficient a les partides pressupostàries 17201 413G01 46001 00 (ajuntaments) i 17201 413G01 48000 00 (famílies i institucions sense ànim de lucre) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020.

8. Quant a les sol·licituds que s'inclouen a l'annex 2, un cop examinades, el Servei de Joventut no està conforme amb l'atorgament de la subvenció, pels motius que s'indiquen en cada cas.

9. D'altra banda, les entitats que apareixen en l'annex 3 han declarat, durant la instrucció del procediment, la voluntat de desistir de l'ajuda possible.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

2. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera d'Afers Socials i Esports que dicti una resolució en els termes següents:

1. Aprovar la concessió d'ajuts destinats a entitats integrants de l'administració local i els seus ens instrumentals dependents i a entitats sense ànim de lucre que han organitzat escoles d'estiu o campus esportius, en el marc de la línia A prevista a l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 a les persones beneficiàries que figuren en l'annex 1 (Expedients A03, A04, A05, A07, A08, A10, A12, A14, A18, A23, A25, A28, A30, A31, A32, A34, A35, A36, A38, A39, A40, A43, A44 i A47) que s'ajunta a aquesta Resolució, per l'import individual indicat.

2. Autoritzar i disposar un import global de 319.206,92 a favor de les persones relacionades a l'annex 1 que s'adjunta a aquesta resolució, per les quanties individuals que s'hi disposa, amb càrrec a les partides 17201 413G01 46001 00 i 17201 413G01 48000 00 dels pressuposts de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020, segons la distribució que es mostra a la taula següent:

Partida

Import (euros)

17201 413G01 46001 00

218.778,44€

17201 413G01 48000 00

100.428,48€

Total

319.206,92€

3. Reconèixer l'obligació i proposar el pagament d'una despesa global de 319.206,92 a favor de les persones relacionades a l'annex 1 que s'adjunta a aquesta resolució, per les quanties individuals que s'hi disposa, amb càrrec a les partides 17201 413G01 46001 00 i 17201 413G01 48000 00 dels pressuposts de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020, segons la distribució esmentada en el punt anterior.

4. Atorgar a les persones beneficiàries amb expedients A23 i A31, que han inclòs com a cost de l'activitat la devolució parcial a les famílies dels imports ja abonats per participar en l'activitat, un termini de sis mesos, des del cobrament de l'ajut, per justificar aquesta circumstància davant la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, mitjançant l'aportació de transferències bancàries, rebuts o altres documents probatoris equivalents.

5. Comunicar a les persones beneficiàries que la falsedat en les dades declarades i en la declaració responsable sobre els ingressos i les despeses de les activitats pot determinar l'inici d'un procediment de reintegrament, sens perjudici d'altres responsabilitats.

6. Denegar la concessió d'ajuts corresponents a la línia A prevista a l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 a les persones sol·licitants que figuren en l'annex 2 (expedients A16, A41, A45 i A48), pels motius que s'expressen en cada cas.

7. Acceptar el desistiment del procediment de concessió de la subvenció de les entitats que figuren en l'Annex 3 (expedients A21 i A24).

8. Notificar a les persones beneficiaries aquesta Resolució, mitjançant la seva publicació a la seu electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, també es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació.

 

Palma, 2 de desembre de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez La directora general proposant Marta Carrió Palou

 

 

 

ANNEX 1 Relació de persones beneficiàries a les quals es concedeix la subvenció

Entitat sol·licitant

CIF

Projecte

Exp.

Cost de l'activitat que no es cobreix amb altres recursos

Quantia sol·licitada, segons grups al·legats

Quantia de la subvenció concedida

Concepte

Partida pressupostària

CLUB TENNIS CIUTADELLA

G07129695

Estades estiu

A03

14.652,73€

14.266,67€

14.266,67€

Juliol: 10 grups tot el mes i 1 grup 21 dies

Agost: 5 grups tot el mes, 1 grup 28 dies, 1 grup 18 dies, 1 grups 14 dies i 1 grup 4 dies

17201 413G01 48000 00

ASSOCIACIÓ BIOSPORT

G57813909

Escola d'estiu Sant Lluís 2020

A04

7.948,39€

7.626,66€

 

7.626,66€

 

Juliol: 4 grups, 1 grup 23 dies i 1 grup 7 dies.

Agost: 4 grups de de 28 dies i 1 grup 24 dies

17201 413G01 48000 00

ASSOCIACIÓ BIOSPORT

G57813909

Escola d'estiu Ciutadella 2020

A05

8.284,59€

8.000,00€

 

8.000,00€

 

Juliol: 6 grups

Agost: 4 grups

17201 413G01 48000 00

ESPIRAL ENTITAT PRESTADORA DE SERVEIS A LA JOVENTUT

G572238065

Obert Estiu Coll

A07

6.246,07€

6.800,00€

6.246,07€

Juliol: 5 grups

Agost: 4 grups de deu la primera quinzena de mes d'agost i 3 grups de deu la segona quinzena d'agost

17201 413G01 48000 00

ESPIRAL ENTITAT PRESTADORA DE SERVEIS A LA JOVENTUT

G572238065

Obert Estiu Arenal

 

A08

1.620,72€

8.000,00€

1.620,72€

Juliol: 7 grups

Agost: 3 grups

17201 413G01 48000 00

CLUB D'ESCACS CERCLE ARTÍSTIC

G01672245

Escola d'estiu Ciutadella Ceca

A10

1.523,91€

1.600,00€

1.523,91€

Juliol: 2 grups

17201 413G01 48000 00

ASSOCIACIÓ DE PARES I MARES DEL CEIP SON FERRER

G07467798

Aula de verano

 

A12

2.137,50€

5.973,33€

2.137,50€

Juliol: 4 grups

Agost: 3 grups i un 1 grup14 dies

17201 413G01 48000 00

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

P0705100F

Escola d'estiu 2020

A14

10.785,61€

5.600,00 €

5.600,00 €

Juliol: 7 grups

17201 413G01 46001 00

AJUNTAMENT DE MONTUÏRI

P0703800C

Escola d'estiu 2020 de Montuïri

A18

12.313,81€

3.200,00€

3.200,00€

Juliol: 2 grups

Agost: 2 grups

17201 413G01 46001 00

CLUB BÀSQUET ES CASTELL

G57268245

Estiu divertit

A23

9.600,00€

9.600,00€

9.600,00€

(Dels quals 7.963,11€ s'han de destinar a retornar a les famílies els imports ja abonats per inscriure els fills o filles en l'activitat).

Juliol: 7 grups

Agost: 5 grups

17201 413G01 48000 00

SCR PEÑA DEPORTIVA SANTA EULALIA

G07469992

Campus de verano Santa Eularia 2020

A25

22.694,71€

43.200,00€

22.694,71€

Juliol: 27 grups

Agost: 27 grups

17201 413G01 48000 00

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

P0704600F

Escoles d'estiu

- CEIP Sant Antoni

-CEIP Vara de Rei

- Espai Jove

A28

113.720,57€

27.200,00€

27.200,00€

Juliol: 17 grups

Agost: 17 grups

17201 413G01 46001 00

CLUB HÍPIC CIUTADELLA

G07257553

Escola d'estiu 2020 Club Hípic de Ciutadella

A30

2.744,91€

4.800,00€

2.744,91€

Juliol: 3 grups

Agost: 3 grups

17201 413G01 48000 00

AMPA CP FRANCESC D'ALBRANCA EI XIBIT DES MIGJORN GRAN

G07471535

Escola d'estiu 2020

A31

4.800,00€

5.600,00€

4.800,00€

(l'import s'ha de destinar a retornar a les famílies els imports abonats per participar en l'activitat)

Juliol: 3 grups

Agost: 3 grups

17201 413G01 48000 00

ASSOCIACIÓ CULTURACTIVA DE MENORCA

G57908188

Club Estiu Ciutadella (CEIP Margalida Florit i Centre Municipal d'Art)

A32

2.034,00€

2.880,00€

2.034,00 €

Juliol: 2 grups 26 dies

Agost: 2 grups 28 dies

17201 413G01 48000 00

CREU ROJA ESPANYOLA A LES ILLES BALEARS

Q2866001G

Escola d'estiu 2020

A34

11.403,82€

6.000,00€

5.653,33€

Juliol: 3 grups tot el mes i 2 grups 26 dies

Agost: 5 grups 14 dies

17201 413G01 48000 00

AJUNTAMENT D'EIVISSA

P0702600H

Escoles d'estiu CEIP Sa Graduada, Portal Nou, Sa Bodega, Sa Joveria, Cans Misses i C19

A35

264.028,30€

83.200,00€

83.200,00€

Juliol: 52 grups

Agost: 52 grups

17201 413G01 46001 00

APIMA CENTRE ESCOLAR COLÒNIA DE SANT PERE

V57042822

Escola d'estiu «Estiu a la Mar Colònia de Sant Pere 2020»

A36

3.775,66€

3.200,00€

3.200,00€

Juliol: 3 grups

Agost: 1 grup

17201 413G01 48000 00

AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS

P0705200D

Viure i Conviure

A38

4.778,44€

4.826,67€

4.778,44€

Juliol: 6 grups 26 dies

Agost: 5 grups 5 dies

17201 413G01 46001 00

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

P0704800B

Escoles estiu CEIP Can Raspalls, L'Urgell i Es Vedrà

A39

168.354,00€

41.600,00€

41.600,00€

Juliol: 26 grups

Agost: 26 grups

17201 413G01 46001 00

AJUNTAMENT DE CONSELL

P0701600I

Escola d'estiu CEIP Bartomeu Ordinas

A40

6.866,60€

5.200,00€

5.200,00€

Juliol: 5 grups

Agost: 3 grups una quinzena

17201 413G01 46001 00

CLUB PITIÚS DE LLUITA OLÍMPICA VERGE DELS DESEMPARATS

G57703407

Campus esportiu recreatiu Fantasilanda 2020

A43

8.280,00€

16.000,00€

8.280,00€

Juliol: 10 grups

Agost: 10 grups

17201 413G01 48000 00

AJUNTAMENT D'INCA

P0702700P

Esportiueig Ponent i Esportiueig Miquel Duran

A44

50.698,63€

15.200,00€

15.200,00€

Juliol: 11 grups

Agost: 8 grups

 

17201 413G01 46001 00

AJUNTAMENT DE SANTA EULÀRIA DES RIU

P0705400J

Escoles d'estiu CEIP Santa Gertrudis, CEIP Puig d'en Valls i CEIP S'Olivera

A47

75.063,80€

32.800,00€

32.800,00€

Juliol: 22 grups

Agost: 19 grups

17201 413G01 46001 00

 

 

​​​​​​​ANNEX 2 Relació de persones a les quals es denega la subvenció

Entitat sol·licitant

CIF

Projecte

Expedient

Motiu de la denegació

BT ESPORTS I LLEURE SC

J57816795

Escola estiu 2020 Dr. Comas

A16

L'entitat no pot ser beneficiària d'aquesta línia d'ajuts (Article 3.1, lletra a) de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020).

PENYA CIUTADELLA ESPORTIVA

G57104655

Campus esportiu Penya Ciutadella

A41

El cost de l'activitat ja queda cobert amb altres ingressos obtinguts (Article 11 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020).

AJUNTAMENT DE MAÓ

P0703200F

Estiu Jove 2020

A45

L'entitat només pot presentar una sol·licitud per a la Línia A (Article 6.5 a) de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020).

AJUNTAMENT DE FORNALUTX

P0702500J

Escola estiu CEIP Fornalutx

A48

Sol·licitud presentada fora de termini (Article 6.1 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020).

Documentació presentada de manera presencial (Article 6.3 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020).

 

ANNEX 3 Relació de persones que desisteixen de la subvenció

Entitat sol·licitant

CIF

Projecte

Expedient

AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LABRITJA

P0705000H

Escoles d'estiu CEIP Sant Joan i CEIP Sant Miquel

A21

CLUB ESPORTIU PASQUAL CALBÓ

G07634256

Escola d'estiu gimnasia rítmica

A24