Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 12112
Resolució de la directora general de Política Lingüística de 3 de desembre de 2020 de modificació de la Resolució de 9 d’octubre de 2020 per la qual es convoquen les proves de gener de 2021 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana que expedeix la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el Decret 21/2019, de 15 de març, d'avaluació i certificació de coneixements de llengua catalana (BOIB núm. 35, de 16 de març), s'hi preveuen, en especial en els articles 6, 7, 8 i 14, la convocatòria de les proves, els requisits per inscriure-s'hi, l'estructura i els continguts de les proves, i la constitució dels tribunals avaluadors.

D'altra banda, el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost), atribueix a la Direcció General de Política Lingüística, entre altres competències, la certificació dels coneixements de llengua catalana de la població adulta fora de l'ensenyament reglat mitjançant l'organització i la gestió de proves.

D'acord amb l'article 6 del Decret 21/2019, de 15 de març, correspon a la directora general de Política Lingüística convocar les proves per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana. La convocatòria s'ha de fer sempre mitjançant una resolució que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Mitjançant la Resolució de 9 d'octubre de 2020 de la directora general de Política Lingüística, es van convocar les proves de gener de 2021 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana que expedeix la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca. D'acord amb la base tercera de l'annex 1, el termini d'inscripció va ser del 19 d'octubre al 5 novembre, i de conformitat amb la base quarta hi havia dues modalitats d'inscripció: inscripció telemàtica, mitjançant el tràmit telemàtic habilitat per a aquest procediment, i inscripció presencial.

Durant el termini d'inscripció es van detectar nombroses incidències en el tràmit telemàtic d'inscripció, atès que les persones interessades, una vegada que s'havia generat el justificant de pagament, no podien acabar correctament el tràmit d'inscripció.

Tal com es va fixar en el calendari de la convocatòria, el dia 27 de novembre de 20202 es va publicar en la pàgina web i en el tauler d'anuncis de la Direcció General de Política Lingüística i en la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la Resolució de la directora general de Política Lingüística per la qual s'aproven les relacions provisionals d'admesos i d'exclosos de les proves de gener de 2021 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, i de llenguatge administratiu que expedeix la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca.

Les persones que van intentar inscriure's telemàticament a les proves de llengua catalana de la convocatòria de gener de 2021 i van patir la incidència descrita abans s'han vist perjudicades, perquè van poder fer el pagament de la taxa mitjançant el portal de l'Agència Tributària de les Illes Balears però no van poder acabar el tràmit, per la qual cosa no consten ni en la llista provisional d'admesos ni en la llista provisional d'exclosos. En aquests casos no queda constància de cap preregistre ni de cap registre en el sistema, motiu pel qual no és possible recuperar el tràmit ni tampoc, en conseqüència, les dades que les persones interessades van fer constar en la primera part del procediment d'inscripció telemàtica. L'única solució perquè aquestes persones constin en la llista definitiva d'admesos a les proves de llengua catalana és que aportin les seves dades d'inscripció, juntament amb la resta de documentació necessària.

Per tant, a fi de resoldre aquesta incidència en el tràmit, que és responsabilitat de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i de no perjudicar les persones interessades que dins termini feren el pagament de la taxa d'inscripció a les proves de llengua catalana, és necessari modificar la Resolució de la directora general de Política Lingüística de 9 d'octubre de 2020 amb la finalitat que aquestes persones puguin esmenar.

Finalment, també s'ha de modificar la composició del Tribunal del nivell C2, que consta en l'annex 2 de la Resolució de 9 d'octubre de 20202. En aquest cas, tant el president com la secretària titulars han acreditat documentalment motius d'abstenció, d'acord l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Per tot això, dict la següent

 

​​​​​​​Resolució

1. Modificar la base sisena de l'annex 1 de la Resolució de la directora general de Política Lingüística de 9 d'octubre de 2020 per afegir un altre apartat, l'apartat 4, amb el contingut següent:

4. Termini extraordinari d'esmena

1. Del 9 al 15 de desembre s'obrirà un termini extraordinari d'esmena per a les persones que no pogueren acabar correctament el tràmit telemàtic d'inscripció a causa d'una incidència i que, en conseqüència, no consten ni en la llista d'admesos ni en la d'exclosos que es van aprovar mitjançant la Resolució de la directora general de Política Lingüística de 27 de novembre de 2020.

2. Aquestes persones hauran presentar dins el termini esmentat, juntament amb la sol·licitud emplenada i signada —disponible a la pàgina web dgpoling.caib.cat—, el justificant de pagament amb targeta de crèdit o banca electrònica (model 046 de l'Agència Tributària de les Illes Balears) i, si escau, la documentació que acrediti la situació que dona dret a la bonificació de la taxa, d'acord amb l'apartat 2.3 de la base tercera.

3. La documentació esmentada en el punt 2 anterior es pot presentar a qualsevol dels llocs que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. S'exclouen d'aquest termini extraordinari les esmenes de documentació de les persones que consten en la llista provisional d'exclosos, i també de qualsevol altra circumstància o tràmit que no s'hagi duit a terme en el termini d'inscripció.

2. Modificar la composició del Tribunal del nivell C2 de les proves de llengua catalana de la convocatòria de gener de 2021 que figura en l'annex 2 de la Resolució de la directora general de Política Lingüística de 9 d'octubre de 2020 per la qual es convoquen les proves de gener de 2021 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana que expedeix la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca. La composició és la següent:

Tribunal del nivell C2

Membres titulars

Presidenta: Antònia Fullana Miralles

Secretària: Aina Maria Cifre Benassar

Vocal primer: Gabriel Suau Otero

Vocal segon: Francesc Esteve Beneito

Vocal tercera: Elisenda Farré Secall

Membres suplents

President: Francesc Perelló Felani

Secretària: Marta Caamaño Heras

Vocal primera: Isabel Simón Serra

Vocal segona: Antònia Serra Bennàssar

Vocal tercera: Flora Gual Pons

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant la directora general de Política Lingüística en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

   

Palma, 3 de desembre de 2020

La directora general de Política Lingüística

Beatriu Defior Barcons