Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 12066
Acord del Patronat de la Fundació per a l’Esport Balear pel qual s’aproven la convocatòria i les bases per a la selecció d’un/a Tècnic/a de Taekwondo de la Fundació per a l’Esport Balear i la creació d’una borsa de treball per a substitucions d’aquest lloc de treball

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el BOIB núm. 136, de 27 d'octubre de 2016, es va publicar l'Acord del Patronat de la Fundació per a l'Esport Balear pel qual s'aproven la convocatòria i les bases per a la selecció de personal tècnic, amb caràcter laboral temporal, per als programes de tecnificació esportiva del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB) i es crea una borsa de treball per a vacants i substitucions per a les mateixes places.

2. El punt 13 de les bases «Règim especial de contractació laboral» especifica: «Els aspirants que hagin estat seleccionats per ocupar les places convocades han de subscriure un contracte laboral amb la Fundació. Aquest contracte laboral s'ha de regir pel Reial decret 1006/1985, de 26 de juny, pel qual es regula la relació laboral especial dels esportistes professionals. La relació contractual és de durada determinada». I aquest mateix punt estableix que la relació contractual s'ha d'iniciar el dia 1 de desembre de 2016 i ha de finalitzar dia 31 d'agost de 2018, tot i que estableix una opció de pròrroga fins al dia 31 d'agost de 2020.

3. En aquesta relació de personal tècnic amb un règim especial de contractació laboral existeix el lloc de treball de Tècnic/a esportiu/va en Taekwondo amb una jornada laboral de 30 hores setmanals.

4. El 16 de juliol de 2020 la Direcció General de Pressuposts va informar favorablement sobre la pròrroga per un any (fins el 31 d'agost de 2021) per part de la Fundació per a l'Esport Balear d'aquests contractes regits pel RD 1006/1985.

5. La persona que ocupava aquest lloc de treball va expressar la seva intenció de no continuar exercint les seves funcions a partir del 31 d'agost de 2020.

6. L'única persona que formava part de la borsa de treball creada l'any 2016 no complia el requisit de coneixement de la llengua catalana, de conformitat amb el que disposa l'article 4 del Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència de la llengua catalana en procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la CAIB.

7. Per al correcte desenvolupament del programa de tecnificació de taekwondo és imprescindible cobrir aquest lloc de treball en la major brevetat.

8. A proposta del gerent, el Patronat de la Fundació per a l'Esport Balear en la sessió de dia 8 d'octubre de 2020, acordà aprovar la convocatòria i les bases per a la selecció d'un/a Tècnic/a de Taekwondo de la Fundació per a l'Esport Balear i la creació d'una borsa de treball per a substitucions d'aquest lloc de treball.

9. En data 3 de novembre de 2020 la Direcció General de Funció Pública emet informe favorable sobre la selecció d'un/a tècnic/a en taekwondo per prestar serveis a la Fundació per a l'Esport Balear.

Acord

Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, atès l'informe favorable emès per la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques.

Interposició de recursos

L'ordre jurisdiccional social és el competent per resoldre les controvèrsies derivades d'aquestes bases, d'acord amb la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social, sense que s'hi pugui interposar cap recurs en via administrativa ni cap reclamació prèvia a la via judicial social.

 

Palma, 16 de novembre de 2020

La presidenta del Patronat de la Fundació per a l'Esport Balear Fina Santiago Rodríguez

 

ANNEX 1 Bases de la convocatòria del procés de selecció per cobrir un lloc de treball de Tècnic esportiu o Tècnica esportiva del programa de taekwondo del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB) de la Fundació per a l'Esport Balear i creació d'una borsa de treball per a substitucions

1. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és la contractació amb caràcter temporal d'un lloc de Tècnic esportiu o Tècnica esportiva del programa de taekwondo del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB) de la Fundació per a l'Esport Balear i crear una borsa de treball per a substitucions.

La relació contractual serà de 30 hores setmanals i finalitzarà el 31 d'agost de 2021.

2. Forma de selecció

La selecció s'ha de fer mitjançant el procediment de concurs de mèrits, de conformitat amb el barem (annex 2).

3. Requisits i condicions de les persones aspirants

Per a l'admissió a aquestes proves selectives, les persones aspirants hauran de complir, en la data d'acabament del termini per presentar les sol·licituds i durant tot el procés selectiu, els requisits següents:

a) Tenir nacionalitat espanyola o la d'un estat de la Unió Europea, o ser nacional d'altres estats amb les condicions que estableix l'article 57 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

b) Tenir 16 anys complits i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c) Tenir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents a la categoria de Tècnic esportiu o Tècnica esportiva del programa de taekwondo.

d) No haver estat separades, mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració pública, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni estar inhabilitades de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a exercir funcions similars a les de la categoria corresponent. En cas de persones nacionals d'un altre estat, no haver estat inhabilitades o en situació equivalent ni haver estat sotmeses a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

e) Disposar d'alguna de les formacions que se relacionen a continuació.

Formacions preferents

- Ser entrenadors amb formació federativa de nivell II en la modalitat de taekwondo, formats abans de l'entrada en vigor de l'Ordre ECD/3310/2002, de 16 de desembre.

- Ser entrenadors amb formació federativa de nivell II en la modalitat de taekwondo, formats en virtut de la disposició transitòria primera del  Reial Decret 1913/1997, de 19 de desembre.

- Ser entrenadors amb formació federativa de nivell II en la modalitat de taekwondo, formats en virtut de la disposició transitòria primera del  Reial Decret 1363/2007, de 24 d'octubre.

En cas que no hi hagi cap sol·licitud que acrediti alguna de les formacions preferents, la comissió podrà acceptar com a requisit alguna de les formacions alternatives següents:

Formacions alternatives

- Ser entrenadors amb formació federativa de nivell II en la modalitat de taekwondo, formats amb posterioritat de l'entrada en vigor de l'Ordre ECD/3310/2002, de 16 de desembre, més acreditació d'un mínim de dos anys d'experiència com a entrenador o entrenadora de taekwondo.

- Ser entrenadors amb formació federativa de nivell I en la modalitat de taekwondo més acreditació d'un mínim de dos anys d'experiència com a entrenador o entrenadora de taekwondo.

f) Estar en possessió del coneixement de la llengua catalana (nivell B1), de conformitat amb el que disposa l'article 4 del Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència de la llengua catalana en procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. Funcions del lloc de treball de tècnic esportiu o tècnica esportiva del programa de taekwondo

La persona que ocupi el lloc de tècnic esportiu o tècnica esportiva del programa de taekwondo ha de ser l'encarregada directa dels entrenaments dels esportistes i ha de ser capaç d'aplicar, de manera autònoma, les planificacions proposades pel director tècnic o directora tècnica.

Funcions pròpies:

- Instruir els esportistes del programa sobre les tècniques i les tàctiques especifiques de la seva modalitat esportiva.

- Utilitzar els equipaments i els materials adequats per a la instrucció.

- Avaluar la progressió dels esportistes, identificar els errors d'execució, les seves causes i aplicar els mètodes necessaris per a la seva correcció. Cercar el perfeccionament tècnic i tàctic.

- Dur a terme la programació específica dels entrenaments a curt termini d'acord amb la planificació esportiva del programa de tecnificació.

- Col·laborar en la detecció d'esportistes amb característiques físiques i psíquiques susceptibles d'incorporar-se al programa de tecnificació.

- Actuar amb garanties de seguretat.

- Conèixer, analitzar i incorporar noves tècniques i tendències d'entrenament i nous equipaments i materials de la modalitat esportiva.

- Ajudar el director tècnic o directora tècnica en el control d'assistència dels esportistes.

- Tenir una visió global i integradora de l'equip de treball. Comprendre la funció de cadascú i les dimensions tècniques, pedagògiques, organitzatives, econòmiques i humanes de la seva tasca particular.

- Fer propostes de millora en l'organització esportiva del CTEIB.

5. Sol·licituds i documentació

Les persones interessades en participar en aquest procés selectiu han de presentar una sol·licitud d'acord amb el formulari que s'adjunta a aquestes bases i que és a disposició de les persones interessades a la pàgina web de la Fundació per a l'Esport Balear (www.fundacioesportbalear.es).

A la sol·licitud s'ha d'ajuntar la documentació següent:

a) Una fotocòpia del document nacional d'identitat o, en el cas de no tenir la nacionalitat espanyola, una fotocòpia del document oficial acreditatiu de la nacionalitat.

b) Certificat negatiu del Registre central de delinqüents sexuals.

c) Diploma original o còpia compulsada, que acrediti estar en possessió d'alguna de les formacions que s'estableixen al punt 3 e) d'aquestes bases.

d) Certificat original o còpia compulsada, de nivell B1 de coneixements de llengua catalana.

e) Documentació acreditativa dels mèrits.

Les sol·licituds s'hauran de presentar en el Registre de la Fundació per a l'Esport Balear ubicat al Poliesportiu Príncipes de España en el carrer Gremi Forners 4, del polígon de Son Castelló (Palma) o en qualsevol dels registres que preveu l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Si la sol·licitud es lliura en un lloc diferent del registre de la Fundació per a l'Esport Balear, s'ha d'enviar per correu electrònic el full amb el segell d'entrada dins termini a la Fundació (info@fundacioesportbalear.es), durant les 24 hores següents que acabi el termini hàbil.

El termini per presentar les sol·licituds és de 15 dies hàbils a comptar des del dia següent a la publicació d'aquesta convocatòria en el Bolletí Oficial de las Illes Balears.

Si el darrer dia de presentació de les sol·licituds cau en dissabte, el termini s'entendrà ampliat fins el dia hàbil següent.

Es considera que les persones que han presentat una sol·licitud per participar en aquesta selecció donen el consentiment perquè la Fundació tracti les seves dades personals als efectes que se'n derivin.

 

​​​​​​​6. Llista de persones admeses i excloses

Una vegada s'acabi el termini de presentació de sol·licituds, s'ha de publicar a la pàgina web de la Fundació la relació provisional de persones admeses i excloses, amb indicació de les causes de l'exclusió. Les persones interessades disposen d'un termini de tres dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de les llistes, per esmenar els defectes o aportar els documents preceptius.

7. Comissió tècnica de valoració

La comissió tècnica de valoració està formada per les persones següents:

President o presidenta:

Titular: Eva Milán Mateu, responsable de logística.

Suplent: Andreu Sastre Munar, fisioterapeuta.

Secretari o secretària:

Titular: Donald Miranda, director tècnic de salts.

Suplent: Marina Sánchez López, fisioterapeuta.

Vocal:

Titular: Antonio Diego Anglada Avilés, tècnic de piragüisme.

Suplent: Elena Gómez Servera, coordinadora d'igualtat i diversitat.

S'han d'abstenir de formar part de la comissió tècnica de valoració els càrrecs de naturalesa política i el personal eventual de l'Administració (article 51 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma), els funcionaris interins (article 60.2 de l'EBEP) ni si hi concorren les circumstàncies que preveu l'article 23.2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Tampoc no en poden formar part el personal laboral que tingui assignat un crèdit horari per desenvolupar funcions sindicals o de representació de personal.

A les reunions de la comissió tècnica pot assistir amb veu però sense vot un membre del comitè d'empresa de la Fundació per a l'Esport Balear. A aquest efecte, s'han de comunicar al comitè d'empresa, amb una antelació suficient, les dates de les reunions.

Les funcions bàsiques de la comissió tècnica de valoració són les següents:

- Comprovar que les persones aspirants compleixen els requisits establers en aquesta convocatòria.

- Valorar els mèrits al·legats i acreditats per les persones aspirants, de conformitat amb el barem (annex II) establert a aquesta convocatòria.

- Proposar la contractació de la persona seleccionada.

8. Valoració de mèrits

Els mèrits al·legats s'han de valorar d'acord amb el barem (annex 2).

Només es podran puntuar aquells mèrits que siguin degudament acreditats mitjançant la documentació aportada per les persones candidates. (Presentació de l'original o còpia compulsada).

No es valorarà cap mèrit professional si no s'especifica clarament el termini d'inici i de finalització.

No es valoraran els certificats acreditatius de formació, que no indiquin les hores de durada de les accions formatives acreditades.

9. Publicació de les valoracions

Una vegada conclosa la valoració dels mèrits i la entrevista, la comissió tècnica ha de fer pública, a la pàgina web de la Fundació per a l'Esport Balear una llista provisional de les puntuacions obtingudes per les persones aspirants.

Aquesta llista s'ha de publicar per ordre de major a menor puntuació total.

Les persones aspirants disposen d'un termini de tres dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista per al·legar les rectificacions pertinents sobre la valoració provisional.

Una  vegada  resoltes  les  al·legacions  s'ha  de publicar la llista definitiva de valoracions a  la pàgina web de la Fundació per a l'Esport Balear.

10. Règim especial de contractació laboral.

La persona que hagi estat seleccionada per ocupar el lloc de treball convocat ha de subscriure un contracte laboral amb la Fundació. Aquest contracte laboral s'ha de regir pel Reial Decret 1006/1985, de 26 de juny, pel qual es regula la relació laboral especial dels esportistes professionals.

La relació contractual és de 30 hores setmanals i de durada determinada. S'ha d'iniciar una vegada finalitzat el procediment de selecció i ha de finalitzar dia 31 d'agost de 2021.

11. Borsa de treball

Ordre de prelació:

L'ordre de prelació en la borsa de treball està determinat per la puntuació obtinguda pels aspirants de conformitat amb el barem establert a la convocatòria.

Funcionament de la borsa:

Exclusions:

a) La no acceptació d'un contracte suposarà l'exclusió automàtica de la llista, tret que la renúncia estigui motivada per estar treballant en altra empresa o entitat, circumstància que el candidat haurà de justificar per escrit. Igualment, el candidat haurà de manifestar per escrit la seva disponibilitat per tornar a ser cridat.

b) El candidat o la candidata que hagi acceptat un contracte i no s'incorpori al lloc de feina serà exclòs de la borsa.

c) El personal que s'incorpori al treball i renunciï serà exclòs de la borsa.

d) Seran excloses de la borsa les sol·licituds que presenti falsedats en la documentació aportada o en les dades consignades.

e) Els candidats o les candidates que no superin el termini de prova establert seran exclosos de la borsa.

f) Haver incorregut en faltes molt greus que hagin provocat l'acomiadament disciplinari.

Crida i contractació:

L'oferta de contractació a les persones de la borsa s'efectuarà seguint rigorosament l'ordre de puntuació.

El procediment de comunicació serà el següent:

1. Contacte telefònic amb un màxim de tres intents en horari de matí ( de 8 a 15 h)  o per correu electrònic. Quedarà constància a l'expedient de la data i hora de les cridades i els correus electrònics.

2. Dins el termini màxim d'un dia hàbil a comptar des de la comunicació , o dos dies si la crida es fa en divendres, la persona integrant de la borsa ha de manifestar el seu interès en el nomenament.

3. Els aspirants o les aspirants que hi renunciïn de forma expressa o tàcita passaran al darrer lloc de la llista, llevat que al·leguin, dins el termini establert, la concurrència d'alguna de les circumstàncies següents, que s'han de justificar dins els tres dies hàbils següents:

a) Estar en període d'embaràs, de maternitat, paternitat , adopció o acolliment permanent o preadoptiu.

b) Prestar serveis en un altre lloc , ja sigui en l'àmbit públic o privat o per haver rebut una oferta de contractació laboral o de nomenament de funcionari interí.

c) Patir malaltia o incapacitat temporal.

d) Estar, en el moment de la crida, exercint funcions sindicals.

 

ANNEX 2 BAREM DE MÈRITS

La puntuació màxima és de 100 punts

1. Mèrits professionals en la modalitat de taekwondo (màxim 40 punts)

- Per cada mes com a tècnic esportiu o tècnica esportiva a un programa d'alt rendiment, o a un programa de tecnificació tutelat per una comunitat autònoma com a tècnic: 2,5 punts

- Per cada mes com a tècnic esportiu o tècnica esportiva a la selecció nacional de categories de majors de 14 anys: 2 punts

- Per cada mes treballant com a tècnic esportiu o tècnica esportiva amb esportistes d'alt nivell nacional: 1,5 punts

- Per cada mes com a tècnic esportiu o tècnica esportiva a la selecció autonòmica de categories de majors de 14 anys: 1 punt

- Per cada mes com a tècnic esportiu o tècnica esportiva en un club o una federació esportiva, treballant amb esportistes de categories majors de 14 anys: 0,5 punts (amb un màxim de 10 punts)

Les fraccions inferiors a un mes no computaran.

2. Mèrits acadèmics i formatius (màxim 50 punts)

2.1. Formació reglada (màxim 30 punts)

- Per un màster universitari d'Alt Rendiment esportiu: 25 punts

- Per la llicenciatura o el grau en ciències de l'activitat física i l'esport: 20 punts

- Per un altre títol universitari relacionat amb la plaça convocada: 15 punts

- Pel títol de tècnic esportiu superior o equivalent de la modalitat convocada: 15 punts

- Pel títol de tècnic superior en animació d'activitats físiques i esportives: 12 punts

- Pel títol de tècnic superior en condicionament físic: 10 punts

- Per cada títol de tècnic esportiu superior o equivalent d'altres modalitats: 5 punts

2.2. Formació continua (màxim 17 punts)

- Per cada 10 hores de formació relacionades amb la plaça convocada: 1 punt

Només s'han de sumar les activitats de formació que com a mínim siguin de 10 hores.

No es valoraran els certificats que no indiquin les hores de durada de l'acció formativa.

2.3. Coneixements de llengua catalana (màxim 3 punts)

- Per estar en possessió del certificat C2 acreditatiu de coneixements de llengua catalana: 2 punts

- Per estar en possessió del certificat C1 acreditatiu de coneixements de llengua catalana: 1,5 punts

- Per estar en possessió del certificat B2 acreditatiu de coneixements de llengua catalana:1 punt

- Per estar en possessió del certificat LA acreditatiu de coneixements de llengua catalana: 1 punt

Només es valora el certificat del nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de coneixements de llenguatge administratiu, la puntuació del qual s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti.

3. Mèrits esportius com a tècnic esportiu o tècnica esportiva de taekwondo (màxim 10 punts)

- Per haver estat tècnic esportiu o tècnica esportiva d'un esportista olímpic - paralímpic o d'un esportista que hagi quedat entre els vuit primers en un campionat mundial: 10 punts

- Per haver estat tècnic esportiu o tècnica esportiva d'un esportista d'alt nivell o d'un esportista que hagi quedat entre els deu primers en un campionat d'Europa: 8 punts

- Per haver estat tècnic esportiu o tècnica esportiva d'un esportista que hagi estat medallista (entre els tres primers) en un campionat nacional: 5 punts

- Per haver estat tècnic esportiu o tècnica esportiva d'un esportista que hagi estat campió de Balears: 2 punts

En cas de poder acreditar més d'un mèrit esportiu com a tècnic, es valorarà únicament el que atorgui major puntuació.