Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 12043
Modificació de la convocatòria i concessió de subvencions 2020-2021 per dur a terme accions incloses en els plans d'acció per l'energia sostenible i el clima (PAESC) per assolir els objectius 2030 prevists pel Pacte de Batlies de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell de Mallorca, en sessió que ha tengut lloc el dia 2 de desembre de 2020, ha aprovat el següent acord:

"1.- Modificar el següent apartat del punt 9 de la convocatòria de subvencions 2020-2021 per dur a terme accions incloses en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per assolir els objectius 2030 prevists pel Pacte de Batlies de Mallorca aprovada per acord del Consell Executiu de dia 22 de juliol de 2020 (BOIB núm. 130, de dia 23 de juliol de 2020) en el sentit que tot seguit s'indica:

Allà on diu:

<<El pagament de la subvenció es farà mitjançant una bestreta del 100 % de la subvenció en els anys 2020 i 2021 una vegada concedida i signat el conveni de col·laboració descrit en el punt 13.>>

dirà el següent:

<<El pagament de la subvenció es farà mitjançant una bestreta del 100 % de la subvenció en els anys 2020 i 2021 una vegada concedida.>>

2.- Aprovar i concedir als següents ajuntaments les subvencions per a les accions genèriques i per les quantitats que es detallen a continuació (aplicació pressupostària: 65.94310.46202):

TAULA D'ACCIONS GENÈRIQUES AL FINAL DEL DOCUMENT

3.- Aprovar i concedir als següents ajuntaments les subvencions per a les accions d'inversió i per les quantitats que es detallen a continuació( 65.94310.76205)

TAULA D'ACCIONS D'INVERSIÓ AL FINAL DEL DOCUMENT

4.- Disposar una despesa total per import de 893.970,17 euros amb càrrec a la partida 65.94310.46202 a favor de les Corporacions Locals de Mallorca que figuren en els punts anteriors, amb el següent detall:

- Anualitat 2020: 446.985,10 euros

- Anualitat 2021: 446.985,07 euros

5.- Disposar una despesa total per import de 2.371.011,35 euros amb càrrec a la partida pressupostària 65.94310.76205 a favor de les Corporacions Locals de Mallorca que figuren en els punts anteriors, amb el següent detall:

- Anualitat 2020: 1.185.505,69  euros

- Anualitat 2021: 1.185.505,66  euros

6.- Anul·lar la diferència entre l'import total autoritzat de 1.000.000,00 amb càrrec a la partida 65.94310.46202 i la quantitat disposada de 893.970,17 euros amb el següent detall:

- Anualitat 2020: 53.014,90

- Anualitat 2021: 53.014,93

7.- Anul·lar la diferència entre l'import total autoritzat de 2.500.000,00 amb càrrec a la partida 65.94310.76205  i la quantitat disposada de 2.371.011,35 euros amb el següent detall:

- Anualitat 2020: 64.494,31 euros

- Anualitat 2021: 64.494,34 euros

8.- Els ajuntaments als quals se'ls han concedit les subvencions tendran les següents obligacions:

8.1.- Remetre al Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, en el termini d'un mes comptador des de la data en què es publica en el BOIB la concessió de la subvenció, un certificat de la secretaria municipal que acrediti que l'ajuntament ha aprovat el conveni a subscriure amb el Consell de Mallorca segons el model normalitzat que figura com a annex 0 d'aquesta convocatòria.

El conveni abans esmentat s'ha de firmar entre el Consell de Mallorca i cadascuna de les entitats beneficiàries de les subvencions una vegada concedides aquestes. El conveni regularà les obligacions d'ambdues parts derivades de la concessió de les subvencions.

8.2.- Adjudicar les actuacions subvencionades.

8.3.- Dur a terme les accions subvencionades des de l'1 de gener de 2020 fins al 31 de desembre de 2021 i presentar la justificació de les despeses al Consell de Mallorca fins al 30 de gener de 2022.

Per justificar cada actuació subvencionada, d'acord amb la disposició addicional segona de l'Ordenança general de subvencions vigent del Consell de Mallorca, l'entitat beneficiària ha de presentar al Consell de Mallorca la següent documentació:

a) Un certificat del secretari o secretària de l'entitat local amb el vistiplau del batle o batlessa que acrediti que l'activitat subvencionada s'ha duit a terme, que s'ha complit la finalitat de la subvenció i que s'aporta la documentació justificativa que estableix la convocatòria (annex V).

b) Una memòria tècnica de l'acció executada amb indicació dels estalvis aconseguits o impactes climàtics sobre els quals s'ha actuat, amb referència als indicadors de l'acció abans i després de la implantació d'aquesta, signada pel gestor energètic municipal i en concordança amb la fitxa de l'acció que consti en el PAESC.

S'ha d'adjuntar a la memòria tècnica tota aquella documentació generada arran de l'acció subvencionada (documents informatius, certificats, tríptics, etc.) que justifiquin que l'acció s'ha fet (en format digital preferiblement).

En els casos que l'acció subvencionada impliqui la redacció d'un projecte, aquest s'ha de trametre visat i en format digital. El projecte pot substituir la memòria tècnica. En aquest cas, s'ha d'incloure la indicació dels estalvis aconseguits o impactes climàtics sobre els quals s'ha actuat amb referència als indicadors de l'acció abans i després de la implantació d'aquesta.

c) Les factures justificatives de cada una de les accions duites a terme, amb l'IVA desglossat.

d) Un informe (annex VI) emès per l'interventor o interventora de l'entitat local beneficiària de la subvenció en virtut del qual es faci constar:

  • La veracitat i la regularitat de la documentació justificativa de la subvenció que es troba en poder de l'entitat local en els termes establerts en aquesta convocatòria.
  • Una relació de les factures de l'actuació subvencionada amb les dades identificatives de cada factura: número, data, creditor i import.
  • Una relació certificada de les obligacions reconegudes de l'actuació subvencionada d'acord amb el que preveu l'article 48.1, apartat segon, de l'Ordenança general de subvencions vigent del Consell de Mallorca.

A més, aquest informe per a la justificació de les accions subvencionades ha de fer constar:

  • Que l'ajuntament no ha obtingut cap altra subvenció d'altres institucions públiques o privades per l'activitat objecte de la subvenció (o, si és el cas, relació de les concedides, amb indicació dels imports i la procedència).
  • Que el cost justificat amb les factures no supera el valor de mercat. 
  • Que els treballs realitzats i facturats objecte de la subvenció s'ajusten als preus de mercat.
  • Que les despeses corresponen sense cap dubte a l'activitat objecte de subvenció.
  • Que l'ajuntament no recupera ni compensa o recupera i compensa l'impost sobre el valor afegit (IVA).

Finalitzada l'activitat objecte de la subvenció, el servei responsable del Departament emetrà un informe d'avaluació i de comprovació relatiu a si la subvenció concedida compleix els requisits i s'ajusta a la finalitat de la convocatòria.

8.4.- Autoritzar el Consell de Mallorca a tractar les dades obtingudes arran de la implantació de les accions subvencionades.

8.5.- En el cas d'execució d'obres, fer constar el patrocini del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca en les actuacions. Durant tota l'execució de les obres, les entitats locals beneficiàries de les subvencions tenen l'obligació d'adoptar les mesures pertinents perquè el contractista adjudicatari d'una obra col·loqui un cartell, a peu d'obra, en un lloc visible des de la via pública, on s'indiqui l'organisme o organismes que ajuden en l'execució del projecte. El contractista s'ha de fer càrrec sempre del cost i la col·locació del cartell. Aquest cartell ha de tenir les característiques que determini el Consell de Mallorca en el seu moment i ha d'incloure el logotip del Consell de Mallorca i el del Pacte de les Batlies de Mallorca.

Per a l'actuació d'adquisició de vehicles ha de figurar en un lloc visible del vehicle que l'adquisició ha estat subvencionada pel Consell de Mallorca, amb l'anagrama, la llegenda i les mides que indiqui el Consell de Mallorca. 

8.6.- Comunicar al Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, en qualsevol moment, l'obtenció de subvencions o ajudes per a la mateixa finalitat i no consignades en la sol·licitud.

8.7.- Complir la resta d'obligacions que es preveuen en l'article 9 de l'Ordenança general de subvencions vigent del Consell de Mallorca aprovada per acord del Ple de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017).

9.- Publicar aquest acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la Base de Dades Nacional de Subvencions i a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca.

De conformitat amb l'article 44 en relació amb el 46.6 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra aquest acord no es podrà interposar recurs en via administrativa, si bé es podrà formular potestativament REQUERIMENT per a la seva anul·lació o revocació en el termini de dos mesos comptador des del dia que es rebi la seva notificació amb caràcter previ a la interposició de recurs contenciós administratiu. El requeriment s'entendrà desestimat si en el termini d'un mes des de la seva presentació no es notifica resolució expressa. El termini per interposar el recurs contenciós administratiu serà de dos mesos comptador des del dia següent a aquell en el qual es rebi comunicació de la resolució expressa sobre el requeriment previ o aquest s'entengui desestimat de forma presumpta."

 

Palma, 2 de desembre de 2020

La secretària tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local. (Por delegació del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local. Resolució de 22/07/2019. BOIB núm. 103, de 27/07/2019) Rosa Mª Cañameras Bernaldo

Documents adjunts