Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI

Núm. 12007
Extracte de la convocatòria de subvencions per a propietaris afectats per la catàstrofe meteorològica de dia 29 d’agost de 2020 a l’àmbit territorial de la Serra de Tramuntana (SV 04/2020)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Referència Base de Dades Nacional de Subvencions: 536471

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/536471), i a la pàgina web del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial (http://www.serradetramuntana.net/ca/consorci).

Primer. Objecte

La finalitat d'aquesta convocatòria és reparar els danys a immobles o a espais agrícoles i/o forestals ocasionats per la catàstrofe meteorològica de dia 29 d'agost de 2020 als municipis de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa ubicats dins propietat privada i dins els límits de l'àmbit territorial de la Serra de Tramuntana que ve determinat en l'article 5 dels Estatuts del Consorci.

Les actuacions que es realitzin seran subvencionables amb independència de la classificació del sòl on s'ha de realitzar l'actuació, és a dir, seran subvencionables les actuacions que s'executin tant a sòl rústic com a sòl urbà.

Segon. Entitats beneficiàries

Podran acollir-se a aquesta convocatòria tots aquells particulars, entitats sense ànim de lucre, comunitats de bens, agrupacions de persones físiques, comunitats de regants o persones jurídiques que siguin propietaris d'immobles o parcel·les als municipis més afectats per la catàstrofe meteorològica de dia 29 d'agost de 2020. És a dir, dels termes municipals de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa, sempre que estiguin situats dintre de l'àmbit territorial de la Serra de Tramuntana declarada patrimoni mundial per la UNESCO.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix pel que estableixen les bases reguladores recollides en l'Ordenança general de Subvencions del Consell de Mallorca de 23 de desembre de 2016  (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017), modificada en data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 04.08.2018). Per tant, les persones o entitats interessades han de complir amb el contingut tant de les Bases com d'aquesta convocatòria. En el no regulat ni en l'Ordenança ni en la Convocatòria serà d'aplicació el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.

Quart. Actuacions subvencionables

1. Seran actuacions subvencionables aquelles que es duguin a terme sobre qualsevol tipus d'immoble que s'hagi vist afectat pel fenomen meteorològic de dia 29 d'agost de 2020, i que serveixin únicament per reparar, restaurar o tornar al seu estat anterior, i estiguin dins l'àmbit territorial de la Serra de Tramuntana declarada patrimoni mundial per la UNESCO als termes municipals de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa.

 2. Igualment seran subvencionables aquelles actuacions sobre la natura sobre paisatges agrícoles i/o forestals que necessitin d'una regeneració o poda controlada a causa dels desperfectes causats pel fenomen meteorològic de dia 29 d'agost de 2020, i estiguin dins l'àmbit territorial de la Serra de Tramuntana declarada patrimoni mundial per la UNESCO als termes municipals de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa

3. És important remarcar que aquestes actuacions només són subvencionables si no poden ser cobertes per cap pòlissa d'assegurança de la llar o particular. En aquest sentit el sol·licitant haurà de presentar una declaració responsable que manifesti aquest extrem tant en la sol·licitud (ANNEX III) com en la justificació de la subvenció (ANNEX VI)

 

Cinquè. Finançament i import màxim

1. Per fer front a aquesta convocatòria es destina la quantitat total de cent vuitanta mil euros (180.000,00 €). La distribució d'aquesta quantia, en funció dels destinataris de les subvencions, és la següent:  

a. Cent vint mil euros (120.000,00 €) per a particulars, entitats sense ànim de lucre, comunitats de bens, agrupacions de persones físiques i comunitats de regants, que es preveuran a la partida pressupostària 00.33615.78900 del Pressupost de despeses del Consorci Serra de Tramuntana de l'any 2021. 

b. Seixanta mil euros (60.000,00 €) per a persones jurídiques, que es preveuran a la partida pressupostària 00.33615.77900 del Pressupost de despeses del Consorci Serra de Tramuntana de l'any 2021.

2. Cada particular, entitat sense ànim de lucre, comunitat de bens, agrupació de persones físiques, comunitat de regants o persona jurídica pot presentar un màxim d'una sol·licitud de subvenció fins un màxim de 5.000,00 €. Així, les actuacions que tenguin un cost de fins a 5.000,00 € podran ser finançades al 100% depenent del resultat d'aplicar el previst a l'apartat 1 de la base sisena, i si l'actuació que es vol realitzar supera la quantia concedida haurà de ser finançada per cada sol·licitant en la quantia que superi el l'import concedit.

Només s'admetrà una sol·licitud, per beneficiari o propietat, de forma que sobre una propietat, amb independència del nombre de copropietaris o explotadors, únicament es podrà admetre una única sol·licitud, i a més, un propietari o un explotador, independentment del nombre de finques o propietats de les quals sigui propietari, podrà rebre, com a màxim, una ajuda. En el cas de què es presentin dues o més sol·licituds en relació amb la mateixa propietat o sol·licitant es requerirà a l'interessat per a que indiqui la seva preferència entre les sol·licituds presentades. Si no expressen aquesta preferència, només es tramitarà la que hagi tingut entrada en el registre general del Consorci Serra de Tramuntana en primer lloc, i l'altre o altres quedaran excloses de la convocatòria.

Sisè. Termini de presentació

El termini per presentar les sol·licituds és de trenta (30) dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquest extracte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

Setè. Altres dades.

La persona o entitat beneficiària haurà d'acabar les actuacions en un termini de dos (2) mesos i presentar la justificació de les despeses en un termini de tres (3) mesos comptadors ambdós terminis des de la publicació de la concessió de les subvencions al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

 

Palma, 30 de novembre de 2020

La secretària del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial

(per delegació, BOIB núm. 143, de 15 de novembre de 2018)

Nieves Rodríguez Verdú