Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 11962
Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de celebració de matrimonis civils

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovació definitiva modificació ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació del servei de celebració de matrimonis civils

Vist que l'Ajuntament Ple en sessió de dia 26 de novembre de 2020 va resoldre les reclamacions presentades dins termini contra l'aprovació provisional de l'ordenança abans esmentada, en virtut de l'article 17.4 del RDL. 2/2004, de 5 de març, que aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals es publica el text íntegre de l'ordenança.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE CELEBRACIÓ DE MATRIMONIS CIVILS

ARTICLE 1. FONAMENT I NATURALESA

En ús de les facultats conferides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i d'acord amb el que disposen els articles 15 a 27 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per la prestació del servei de celebració de matrimonis civils.

ARTICLE 2. FET IMPOSABLE

Constitueix el fet imposable de la taxa la utilització de recursos municipals per a la prestació del servei de celebració de matrimonis civils.

ARTICLE 3. SUBJECTES PASSIUS

Són subjectes passius obligats a pagar la taxa solidàriament els futurs contraents que hagin sol·licitat la utilització dels serveis municipals per a la celebració del matrimoni civil.

ARTICLE 4. QUOTA TRIBUTÀRIA.

La quota serà la següent per matrimoni.

Lloc i horari

IMPORT €

Casa Consistorial

o

Edifici municipal Miquel Capllonch del Port de Pollença

------------

De dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores

50

Casa Consistorial

o

Edifici municipal Miquel Capllonch del Port de Pollença

----------------

De dilluns a divendres a partir de les 14:00 hores i caps de setmana

100

Altres edificis municipals

--------------

Independentment de l'horari

150

ARTICLE 5. MERITACIÓ. NORMES DE GESTIÓ

Es merita la taxa i neix l'obligació de contribuir quan la persona interessada presenta la sol·licitud de celebració del matrimoni, que no es tramitarà sense que s'hagi efectuat el corresponent pagament de la quota tributària en règim d'autoliquidació.

El desistiment del matrimoni comportarà la devolució del 50% de la taxa abonada si es comunica amb una antelació mínima de deu dies a la data de celebració sol·licitada.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Aquesta norma deroga l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de celebració de matrimonis civils aprovada en sessió plenària de data 26 de novembre de 2015 i publicada en el BOIB núm. 12 de 26 de gener de 2016.

DISPOSICIÓ FINAL

La present ordenança entrarà en vigor el mateix dia de la publicació de l'aprovació definitiva en el BOIB i començarà a aplicar-se l'endemà de la dita publicació; romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.

  

Pollença, 30 de novembre de 2020

El batle

Bartomeu Cifre Ochogavia